Vobler sau lingurita dak e vorba de clean?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Iun 2005, 08:06

Pe apele unde am pescuit la MA am prins cleni mai mari la musca decat prinsesem la vobler. Cei mai mari cleni tot la vobler i-am prins, dar pe o apa unde n-am dat la musca. Inca n-am gasit musca buna pentru apa respectiva.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 30 Iun 2005, 10:42

Poate ma consider un norocos. Am prins multi lipani la musca la viata mea. Cred ca frumusetea de a pescuii lipan la musca nu poate fi egalata de nici un peste . Desi fiecare peste are frumusetea lui, dar splendoarea lipanului in atac nu cred ca poate fi uitata. Nu am mai pescuit la musca de cind acest peste ori a disparut ori se gaseste din ce in ce mai rar. Invidiez pe cei ce au ape cu lipan inca.
Dady

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Iul 2005, 01:09

Cei mai multi cleni i-am prins la rotativa.Cel mai mare,l-am prins la oscilanta.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Iul 2005, 14:24

[quote="MihaiV"] Cei mai mari cleni tot la vobler i-am prins, dar pe o apa unde n-am dat la musca. Inca n-am gasit musca buna pentru apa respectiva.[/quote]

Asta din ce categorie ii !

Fir Intins!!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Iul 2005, 04:24

Probabil ca in acel loc nu le place musca...se mai intampla.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Vobler sau lingurita dak e vorba de clean?

Mesaj de mihaip » 04 Iul 2005, 09:38

Dl Dady are dreptate cu inmormantarea linguritelor. Si eu pescuiesc clean pe Valea Oltului in Valcea si de ani buni voblerul face legea. Ideea este sa folosesti pe durata unei partide de pescuit modele cu vibratii cat mai diferite intre ele pentru a descoperi combinatia culoare-model castigatoare.
Bineinteles ca acest lucru depinde de fiecare apa in parte si nu este o regula.
Problema cu pescuitul cleanului la musca in zona sus mentionata este faptul ca exemplarele care se prezinta la musca sunt mici. Folosirea unui vobler are avantajul ca face o selectie a exemplarelor ce pot ataca naluca. Exemplu: la Robesti, pe Valea Oltului, am prins exemplare de maxim 300 gr la imitatie de lacusta TTL. In acelasi vad, schimband pe vobler, am selectat cele 2 exemplare mai serioase care-si aveau domiciliul in zona si care nu s-ar fi deplasat din locul unde pandeau pentru o musca.

Folosesc la pastrav rotative pe rau si oscilante pe lac.

Voblerele cu care incep o partida de clean sunt:
Cozma B1 de 5 cm
Balzer Deep Runner 4 cm
Salmo BT 2,5 cm
Ugly Duckling scufundatoare de 4 cm - totale!

Este adevarat si faptul ca in momentul in care o naluca devine prinzatoare, exista tendinta de a o utiliza mai mereu. Eu pun asta si pe faptul ca nu avem timp sa mergem des la pescuit iar atunci cand "scapam pe balta" dam la ce-am prins de-a lungul timpului. Asa am eu de vreun an niste Rebeluri imitatii de lacuste, greieri, albine si bondari care cred ca ar face o figura frumoasa dar nu ma pot pronunta inca pentru ca nu am dat cu ele.

Fir intins!
Mihai

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 04 Iul 2005, 10:13

eu pescuiesc numai cu rotativa si cu muste facute de mine
am folosit si oscilante din curpru artizanale cu mare succes

de ce nu folosesc voblere ? dupa parerea mea sunt prea scumpe in comparatie cu rotativele , daca la o rotativa cu putina experienta reusesti sa cumperi o rotativa acceptabila cu max. 7 lei la vobler poti sa iei plasa si costa cel putin 15 lei. Am cumparat 2 woblere care nu sunt bune de nimic desi m-am uitat cu mare atentie la ele . unul e prea usor si al doilea evolueaza numai pe apa statatoare si se dezechilibreaza unu doi pe apa curgatoare.
oricum si voblerele si rotitivele le pierzi la fel de repede.

prefer rotativele 1 arginti cu putin rosu pe ancora sau cu holograma albastra . Am incercat BLUE FOX VIBRAX DE 2 si am observat ca pestii se sperie de ea in loc sa se ia dupa ea! ce parere aveti ?

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 04 Iul 2005, 10:57

si eu prefer rotativele pt. clean. si pentru ca am avut mai multe rezultate si din ratiuni financiare. vineri, la rotativa DAM de 2 argintie am luat 6 cleni cam la 200-300 g fiecare. practic a fost aruncarea si captura, ca la obleti. am pus si un minnow de 6 in speranta la ceva mai mare dar nu l-a bagat nimeni in seama.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Iul 2005, 10:58

Facand abstractie de criteriul economic ( al costurilor0 , rotativa si voblerul sunt 2 naluci diferite ca evolutie si vibratie si ca atare parerea mea e ca nu se suprapun in utilizare si nu se inlocuiesc una pe alta .
In ce priveste rotativele Blue Fox , dau cu ele din '96 si nu am constatat sa sperie pestii , din contra .....sunt f bune
Mare atentie la falsuri insa ....am vazut o gramada.
Au acelasi ambalaj si par identice ...la o privire atenta se poate observa calitatea indoielnica a paletei
Si in al doilea rand , un pret sub 100 mii bucata e aproape sigur garantia unui...FAKE .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Iul 2005, 11:42

tocmai m-am intors din concediu, si dupa ce am facut 4 coborari cu barca pe raul viena ( impreuna cu tudor ) pot sa spun ca acolo solutia nu este nici voblerul nici rotativa ci.... popper-ul
nu am dat la musca, poate era o solutie, dar la popper-ul era mult mai productiv comparativ cu celelalte naluci, care aveau o productivitate care tindea catre 0
si selecta si exemplarele mari

Scrie răspuns