Vobler sau lingurita dak e vorba de clean?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitul cleanului la naluci este pescuitul meu preferat....pot spune ca la rotativa nr.0-1 am avut cele mai multe capturi ,la vobler mai rar dar au fost cele mai mari exemplare.
Bineinteles asta depinde si de apa pe care pescuiti,echipament,accesori,conditii meteo,presiunea atm...etc..de aceea trusa trebuie sa fie mai vasta.Am patit de cateva ori sa nu prind nimic si am zis sa incerc un vobler cu care nu am mai pescuit (lam preimit si nu imi prea inspira incredere)si taman la acela am avut parte de niste clenuti..
Bineinteles asta depinde si de apa pe care pescuiti,echipament,accesori,conditii meteo,presiunea atm...etc..de aceea trusa trebuie sa fie mai vasta.Am patit de cateva ori sa nu prind nimic si am zis sa incerc un vobler cu care nu am mai pescuit (lam preimit si nu imi prea inspira incredere)si taman la acela am avut parte de niste clenuti..
Eu am inceput cu voblerele , rotativele apoi am dat de linguri si eficienta lor la stiuca si cel mai recent am descoperit jigurile si plasticele aferente .
In curand vreau sa ma familiarizez si cu PMA
Nu cred insa suprematia sau superioritatea niciunui stil sau tipa de naluca folositFiecare si-a dovedit eficienta in timp in anumite conditii/specii/particularitati .
E f bine sa fie toate cunoscute si adaptat felul de pescuit chiar pe malul apei daca e posibil
In curand vreau sa ma familiarizez si cu PMA
Nu cred insa suprematia sau superioritatea niciunui stil sau tipa de naluca folositFiecare si-a dovedit eficienta in timp in anumite conditii/specii/particularitati .
E f bine sa fie toate cunoscute si adaptat felul de pescuit chiar pe malul apei daca e posibil
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Este adevarat ca o anume diversitate in exploatare este cel putin teoretic un avantaj. Ori de cite ori sint pe apa am cea mai mare placere sa pescuiesc cu voblere, sa le schimb si sa imi demonstrez ca am avut dreptate cind am ales unul sau altul. In conditii de adincimi mari, curenti deosebiti cred ca as incerca si cauciucuri. Dar cred in superioritatea voblerului in conditii de adincime medie chiar mica, in toate zonele geografice si in mai toate conditiile de anotimp. Musca am indragit-o, dar de fapt o indragesc si azi. Dar de cind lipanul nu mai face parte din arealul zonei mele si de cind acest peste a intrat pe calea disparitiei, nu ma mai atrage. Adevarul ca nu de mult cei mai mari si mai frumosi lipani i-am prins tot la vobler.
Dady
Dady
eu m-am apucat de curand de muscarit si deja mi se pare de departe cea mai productiva si versatila modalitate de a prinde clean (si nu numai).
am prins clean si pe lac si pe rau de fiecare data cand am fost, cu muste legate de mine, pe langa bucuresti unde nu e asa de mult peste si in conditiile in care sunt incepator si nu am tot ce-mi trebuie.
eram sigur ca va merge mai bine decat spin-ul la clean, pentru ca oricat te-ai stradui nu poti sa dai la spin bine cu imitatii de muste, larve sau fructe, iar cleanul nu papa doar imitatii de pesti. mie mi se pare logic sa fie asa.
am prins clean si pe lac si pe rau de fiecare data cand am fost, cu muste legate de mine, pe langa bucuresti unde nu e asa de mult peste si in conditiile in care sunt incepator si nu am tot ce-mi trebuie.
eram sigur ca va merge mai bine decat spin-ul la clean, pentru ca oricat te-ai stradui nu poti sa dai la spin bine cu imitatii de muste, larve sau fructe, iar cleanul nu papa doar imitatii de pesti. mie mi se pare logic sa fie asa.
Este un inceput deosebit de apreciabil. Multi ar vrea sa aibe aceste satisfactii. De fapt cei mai multi se simt deosebit de multumiti, as spune fericiti cind prind peste cu propiile creatii. O data cu trecerea timpului si cu schimbarea in sensul zonelor pe care vei pescuii, vei aprecia la fel de bine si alte naluci si alte stiluri etc... spor la treaba.
Dady
Dady