vobler de apa limpede
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
vobler de apa limpede
Cum sunt un incepator in pescuitul la rapitor, as vreau ssa-mi cumpar cateva voblere pt stiuca.Unde pescuiesc apa are maxim 1.3 m adancime, foarte limpede si ceva iarba, ajutati-ma cun un sfat, ce voblere sa mi aleg? M ar ajuta mult si un link de unde pot comanda, zi excelenta va doresc
Re: vobler de apa limpede
In apa limpede merg voblerele in culori naturale, care reprezinta cel mai fidel pestisorii ce fac parte din meniul cumetrei. Vezi ce alti pesti "inoata"
in aceeasi apa...daca este rosioara, carasel, etc. achizitionezi voblere care imita acesti pesti...ex: salmo slider culoare RR, TT, RPH, RGS, salmo
salmo skinner culoare RR, HGS, dorado drunk culoare CC, PK, etc...Sunt multe voblere pe piata si nu are rost sa umplu pagina cu ele. Ti-am dat exemple de cateva din cele mai prinzatoare...unde le gasesti? la TotalFishing de exemplu...Spor si fir intins.
in aceeasi apa...daca este rosioara, carasel, etc. achizitionezi voblere care imita acesti pesti...ex: salmo slider culoare RR, TT, RPH, RGS, salmo
salmo skinner culoare RR, HGS, dorado drunk culoare CC, PK, etc...Sunt multe voblere pe piata si nu are rost sa umplu pagina cu ele. Ti-am dat exemple de cateva din cele mai prinzatoare...unde le gasesti? la TotalFishing de exemplu...Spor si fir intins.
P.S. Am uitat sa precizez ca iti trebuie atat varianta floating cat si sinking. Numai bine.
Uite ce face colegu " Ghenadie"
imposibil sa nu gesesti ceva la el,mai ales ca prinde cumetre,in general
sau ceilalti fauritori de goange 

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
Toate voblerele, toate culorile sunt si pt apa limpede. Am vazut multe stiuci prinse "pe o apa cristalina "
cu voblere a caror culoare era verde fluo, portocaliu sau combinatii din cele 2 culori. Uneori erau mai prinzatoare decat cele de culoare ''naturala'' . Asadar , nu cauta stiuca doar cu culori ''naturale'' , chiar daca apa e f limpede.
Eu pescuiesc pe Dunare la rapitorsi si folosesc destul de des (si am si capturi) voblere ce au culoare verde fluo, chiar daca apa e f limpede.

Eu pescuiesc pe Dunare la rapitorsi si folosesc destul de des (si am si capturi) voblere ce au culoare verde fluo, chiar daca apa e f limpede.

-
- veteran
Pe langa apa limpede, mai conteaza si conditiile atmosferice : o zi cu soare puternic e una , o zi ploioasa si innorat e alta..... Poate sa difere culoarea voblerului castigator. Functie de " apetitul " cumetrei mai conteaza si evolutia voblerului : unele au o evolutie " agresiva " , altele au o bataie marunta cu balans pe flancuri, etc. Mai merita incercate si gumele, spinerbaiturile si linguritele.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- junior
Va multumec frumos! Am fost zilele trecute la total si ma uitam la voblere si nu intelegeam nimic de asta am zis sa va intreb pe dvs. O sa ma duc zilele astea sa imi achizitionez cateva din exemplele date, inca o data va multumesc!
-
- junior
La oscilanta am mai prins bine si plastice, relax ohio, "spinerbaiturile"deja ma depasesc...am avut unu ieftin, dupa ce am aruncat de doua ori am pierdut una din lingurite (aavand 2)florin1948 scrie:Pe langa apa limpede, mai conteaza si conditiile atmosferice : o zi cu soare puternic e una , o zi ploioasa si innorat e alta..... Poate sa difere culoarea voblerului castigator. Functie de " apetitul " cumetrei mai conteaza si evolutia voblerului : unele au o evolutie " agresiva " , altele au o bataie marunta cu balans pe flancuri, etc. Mai merita incercate si gumele, spinerbaiturile si linguritele.
spinerbaitul,chatterbaitul excelente atat pe apa limpede cat si mai tulburie
desigur in functie de luminozitate si culoarea skirtului de silicon+trailerul(shad,grub)
razvan(wsb)face la comanda,foarte rezistente gandite pentru stiucile noastre
desigur in functie de luminozitate si culoarea skirtului de silicon+trailerul(shad,grub)
razvan(wsb)face la comanda,foarte rezistente gandite pentru stiucile noastre
eu cred ca nu exista o regula anume despre ce culoare se foloseste... depinde de atat de multi factori, incat eu, ca si incepator, nu pot sa trag o concluzie clara. Daca apa e limpede, poate sa fie dimineata, poate sa fie innorat, poate sa fie soare, poate sa ploua, soarele poate sa cada pe pelicula apei, sunt multe variabile.... Pe de alta parte, orice naluca incepe sa-si schimbe culoarea imediat ce incepe sa se scufunde. primele reflexii si schimbari de culoare se produc si dupa ce a atins apa. trebuie tinut cont de reflexia apei si de cantitatea de lumina care penetreaza apa in functie de adancime...
Personal am prins mai bine stiuca folosind culori violente, (pe apa limpede de maxim 1.5m) decat cele naturale. Acum, banuiesc ca si perioada anului e importanta.
Insa stiuca ataca mai ales datorita temperamentului violent, sau pentru ca e foarte lacoma, pentru ca e teritoriala, etc. In situatia asta, din punctul meu de vedere, cel mai important aspect este vibratia din apa, nu culoarea. Daca voblerul evolueaza astfel incat sa le "scoata" la masa, atunci nu prea cred eu ca vor mai analiza foarte mult culoarea...
Ok, regula e, apa limpede, culoare natur, apa tulbure, culoare vizibila (fluo/ft/orange)... dar eu de exemplu am prins de extrem de putine ori pe culori naturale, si aproape mereu pe culori puternice. Inca ceva, v-am mai spus de Dorado Drunk, pe langa faptul ca am ales niste culori foarte tari (orange, galben, verde, etc) voblerele alea sunt desenate parca de un copil. nu au solzi, nu au ochi, pur si simplu sunt pictate cu negru, niste inotatoare etc... si m-au impresionat mult mai mult pe balta decat un vobler care imita perfect un pestisor natural. Concluzie? n-am ...
Interesant topicul, si cred ca se mai pot umple 200 pagini fara un raspuns foarte exact. In final, eu as concluziona ca e bine sa avem la noi de toate, in functie de apetitul dansei, sa ii prezentam cu finete tot ce avem la noi.
http://www.salmo.com.pl/en/czy-kolor-ma-znaczenie/
http://www.pescar-sportiv.ro/Vazul_la_pesti.php
mai sunt si alte articole foarte bine exemplificate...
Personal am prins mai bine stiuca folosind culori violente, (pe apa limpede de maxim 1.5m) decat cele naturale. Acum, banuiesc ca si perioada anului e importanta.
Insa stiuca ataca mai ales datorita temperamentului violent, sau pentru ca e foarte lacoma, pentru ca e teritoriala, etc. In situatia asta, din punctul meu de vedere, cel mai important aspect este vibratia din apa, nu culoarea. Daca voblerul evolueaza astfel incat sa le "scoata" la masa, atunci nu prea cred eu ca vor mai analiza foarte mult culoarea...
Ok, regula e, apa limpede, culoare natur, apa tulbure, culoare vizibila (fluo/ft/orange)... dar eu de exemplu am prins de extrem de putine ori pe culori naturale, si aproape mereu pe culori puternice. Inca ceva, v-am mai spus de Dorado Drunk, pe langa faptul ca am ales niste culori foarte tari (orange, galben, verde, etc) voblerele alea sunt desenate parca de un copil. nu au solzi, nu au ochi, pur si simplu sunt pictate cu negru, niste inotatoare etc... si m-au impresionat mult mai mult pe balta decat un vobler care imita perfect un pestisor natural. Concluzie? n-am ...
Interesant topicul, si cred ca se mai pot umple 200 pagini fara un raspuns foarte exact. In final, eu as concluziona ca e bine sa avem la noi de toate, in functie de apetitul dansei, sa ii prezentam cu finete tot ce avem la noi.
http://www.salmo.com.pl/en/czy-kolor-ma-znaczenie/
http://www.pescar-sportiv.ro/Vazul_la_pesti.php
mai sunt si alte articole foarte bine exemplificate...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !