un sfat alegere mulineta

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

un sfat alegere mulineta

Mesaj de catax4u » 25 Oct 2012, 19:55

Va salut. Daca se poate un sfat in alegerea unei mulinete de la cei mai experimentati ca mine. Momentan folosesc o Daiwa Phantom 2500-3i, dar vad ca are ceva joc, vibratii de la axul central daca mulinez in viteza asa cum am facut zilele astea la avat.Buget aprox. 250 ron, pesti vizati:avat, salau, stiuci(nu foarte mari maxim 2 kg) dar si somni(ocazional, si de dimensiuni variate chiar si namile daca am norocu' asta), dar in principal primele 3 specii. Eu ma gandeam la o mulineta din categoria marimii 3000 si as alege una dintre:

Mulineta ALUMINA 30 FD/8RUL/13 0MX025/5,0 :1 OKUMA
Mulineta DAIWA PROCASTER de 3000
Mulineta Ryobi Ecusima 3000

Care ar tine mai bine la tavaleala?
O sa o pun pe o lanseta da la shimano, Hyperloop cw:10-30 gr. care nu m-a dezamagit.

zvic
veteran
veteran

Re: un sfat alegere mulineta

Mesaj de zvic » 25 Oct 2012, 20:38

Dintre astea as merge pe Ecusima, o mulineta solida si cu review-uri bune pe forum.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 25 Oct 2012, 20:41

eu as lua Ecusima...dar si Procasterul e ok .... din ce stiu eu, Procasterul este si mult mai scump ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 25 Oct 2012, 20:50

Procasterul e cam panarama, alege altceva :arrow:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 26 Oct 2012, 09:09

Nu Procaster.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 26 Oct 2012, 09:16

bogdan82 scrie:eu as lua Ecusima...dar si Procasterul e ok .... din ce stiu eu, Procasterul este si mult mai scump ...
cred ca le confunzi Bogdane, procaster-ul nu e tocmai OK ca si mulineta. adica se invarte OK dar nu stiu cat de bine tine la un fir textil si din cate am vazut perucile nu sunt tocmai rare cu ea plus ca nu prea rezista.

din cele 3 de sus probabil cel mai OK ar fi Ecusima cu toate ca nu stiu cat de bine rezista la textil, parca citeam pe aici ceea ce scriau mai multi utilizatori ca le-a cedat galetul de la ea ... dar vorbesc doar din auzite ca nu am incercat-o.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 26 Oct 2012, 15:24

Da o geana si pe:
Shimano Nexave 2500 FB
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 26 Oct 2012, 15:31

anem scrie: cred ca le confunzi Bogdane, procaster-ul nu e tocmai OK ca si mulineta. adica se invarte OK dar nu stiu cat de bine tine la un fir textil si din cate am vazut perucile nu sunt tocmai rare cu ea plus ca nu prea rezista.

din cele 3 de sus probabil cel mai OK ar fi Ecusima cu toate ca nu stiu cat de bine rezista la textil, parca citeam pe aici ceea ce scriau mai multi utilizatori ca le-a cedat galetul de la ea ... dar vorbesc doar din auzite ca nu am incercat-o.
Emile, te cred

Eu le-am vazut in magazin si parea inchegate ... a avut una un prieten si era destul de OK ... dar daca spuneti ca sunt cu probleme, asa o fi :)

O Ecusima a avut taica-miu ... a fost ok, doar ca in timp i-a aparut ceva jocuri ... dar la o mulineta de 120RON(atat era pe vremea aia) nu prea ai pretentii

Okumele is naspa toate ... nu stiu seriile noi, dar seriile vechi(Alumina, Vs) iti stricau firul - era galetul conceput prost si intra sub el ... am mai auzit si poveste cu angrenaje barbierite ...
catax4u scrie:Va salut. Daca se poate un sfat in alegerea unei mulinete de la cei mai experimentati ca mine. Momentan folosesc o Daiwa Phantom 2500-3i, dar vad ca are ceva joc, vibratii de la axul central daca mulinez in viteza asa cum am facut zilele astea la avat.Buget aprox. 250 ron, pesti vizati:avat, salau, stiuci(nu foarte mari maxim 2 kg) dar si somni(ocazional, si de dimensiuni variate chiar si namile daca am norocu' asta), dar in principal primele 3 specii. Eu ma gandeam la o mulineta din categoria marimii 3000 si as alege una dintre:

Mulineta ALUMINA 30 FD/8RUL/13 0MX025/5,0 :1 OKUMA
Mulineta DAIWA PROCASTER de 3000
Mulineta Ryobi Ecusima 3000

Care ar tine mai bine la tavaleala?
O sa o pun pe o lanseta da la shimano, Hyperloop cw:10-30 gr. care nu m-a dezamagit.
Ai grija nu sunt echivalente marimile astea ....

3000 de la Daiwa este mare ... mai mare decat 3000-ul de la Ryobi si mult mai mare decat 30-ul de la Okuma ...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 26 Oct 2012, 16:20

Procaster fix de 3000 are un amic de aici cu care mai ies la cate o partida de spinning. Pana acum vreo luna o folosea la avat doar cu mono si mai nou si-a luat un Rarenium de 4000 intre care, atat din punctul meu de vwedere cat si al lui, nu exista termen de comparatie. De la el stiu ca mulieta se invarte OK dar face peruci destul de des cu un mono de 0,22 daca retin bine. Pe langa asta a mai avut ceva probleme cu ea ... parca i-a cedat si arcul de la pick-up, dar nu sunt sigur de treaba asta.

Oricum cert este ca dupa ce a prins ceva avati s-a hotarat sa treaca la chestii mai seriose, fiind nou in lumea spinning-ului.

Nu poti emite prea multe pretentii de la o mulineta din gama asta de pret asta e adevarul dar consider ca Ecusima aia probabil ar fi cea mai buna alegere (nu stiu Okuma-urile si nu mi-au inspirat niciodata incredere).

Si da, cum zicea Bogdan ... ai grija la marimi pentru ca sunt diferite ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 26 Oct 2012, 20:24

Am observat o aluzie la Shimano de 2500. Am citit ca 3000 de la Shimano este echivalent cu 2500 de la Daiwa. Merita mai mult o mulineta Shimano in gama asta de pret, e mai calitate. Eu inclinam spre Ecusima dar am vazut unele mesaje ca ar ceda galetul din cauza textilului. Plus ca as vrea sa evit perucile asta nu inseamna ca Ecusima ar face peruci, nu stiu asta. Aveti alte sugestii, daca da nu ezitati.

Scrie răspuns