Ultralight...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Ultralight...
]quote="zvic"]@ Valeriu
Anul asta am redescoperit rotativele dupa ce o lunga perioada le-am folosit foarte rar, folosesc mai ales marimile 1 si 2. Locatiile mele sunt totusi rauri mai maricele, lapusul si somesul, conteaza si asta.[/quote]
Bineinteles ca fiecare detaliu conteaza la pescuit si face diferenta intre o partida si alta. Normal ca o lanseta de pescuit clean pe lac este altceva decat una pentru pescuit pe rauri putin late si pline de vegetatie. La fel si nalucile trebuie adaptate stilului de pescuit si al pestelui tinta. Asta nu se invata decat pe malul apei dupa oarece ani de experienta. Motiv pentru care nu sant de acord cu cei care vor sa invete sa pescuiasca " pe forum ". La multitudinea de pareri si sfaturi ( care de multe ori se bat cap in cap ) " ucenicul " de cele mai multe ori este in ceatza totala.
Anul asta am redescoperit rotativele dupa ce o lunga perioada le-am folosit foarte rar, folosesc mai ales marimile 1 si 2. Locatiile mele sunt totusi rauri mai maricele, lapusul si somesul, conteaza si asta.[/quote]
Bineinteles ca fiecare detaliu conteaza la pescuit si face diferenta intre o partida si alta. Normal ca o lanseta de pescuit clean pe lac este altceva decat una pentru pescuit pe rauri putin late si pline de vegetatie. La fel si nalucile trebuie adaptate stilului de pescuit si al pestelui tinta. Asta nu se invata decat pe malul apei dupa oarece ani de experienta. Motiv pentru care nu sant de acord cu cei care vor sa invete sa pescuiasca " pe forum ". La multitudinea de pareri si sfaturi ( care de multe ori se bat cap in cap ) " ucenicul " de cele mai multe ori este in ceatza totala.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- veteran
Musti scrie:Dealtfel e interesanta si relatarea ta despre exemplarul tau: un bat care are limita inferioara declarata la 3/8oz (10,5g) zici ca arunca foarte bine 2g... Hmm... Un MH care se comporta ca un UL? Lanseta ar trebui sa fie un moderat pur sange pt. a fi in stare de asta. Tre' sa se incarce singura in laseu. Ori, din cate tin minte tocmai ca exemplarele pe care le-am vazut eu nu prea o faceau. Nu prea spre deloc... Posibil ca tu sa ai un model complet diferit.florin1948 scrie:...dar, nu pot fi de acord cu parearea ca lansetele Carrot Stix sant un mare ... fas !
In fine, nu acesta era subiectul topicului. Pomenisem despre E21-uri ca pe o paranteza, intr-un anumit context.
Mai este un aspect al problemei : foarte multi ani am fost si pescar de crap. M-am obisnuit ca la lansare sa incarc f. bine lanseta ca sa obtin tot ce poate da. Nu atat din greutatea monturii cat din eliberarea firului atunci cand lanseta este flexata la maximum ( efectul de prastie ). La fel fac si cu lanseta de spining. Lanseta mea nu " fluiera " cand lansez si totusi obtin lanseuri deosebit de lungi.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
Cam asta am luat pana acum... daca in afara de Silver Rapala mai aveti sugestii pentru pastrav/clean... am o pofta nebuna de cumparaturi:)) dar nu inutile.

Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- veteran
Cumpara saalmo hornet de 2 si 3,pe culori naturale,biban,albastru,bleu,natural,negru,Cozma ,de 3max 5 cm,patern broasca si oblete,si mai lasa Rapala,am prins prea rar si prea putin cu ele ca sa merite sa le tii in cutie.valeriu28 scrie:Cam asta am luat pana acum... daca in afara de Silver Rapala mai aveti sugestii pentru pastrav/clean... am o pofta nebuna de cumparaturi:)) dar nu inutile.
Multumesc pentru raspunsuri. Mai sus am pus imaginea cu ce am in trusa.
Asa cum am spus, deja am un echipament de inceput cu care sper sa am si succes cand O SA MERG LA PESCUIT. momentan admir copacii indoiti de tone de zapada, chiar deasupra masinii:))
Din pacate chiar nu dispun de resursele unui combo profesional, probabil ca nici nu as sti sa-l apreciez. Poate dupa ce imi fac o idee voi aloca fonduri si pentru asta. Dar momentan, ULX-ul, Sienna 1000, firul Trouter 0.16, toate inca in cutii, asteapta prima zi favorabila. Pe forum s-a scris de bine si de ele, am citit, am intrebat, le-am luat, sper ca pentru inceput sunt o alegere buna.
Cat despre trusa, cel mai mult conteaza ce e in apa, ala e contactul cu pestele.
Am un strike pro baby, la recomandarile lui Musti, ieri am luat si un Rapala cd05 trout, si o oscilanta Taifun Rainbow, cateva rotative mepps 0-2, tot asa recomandate ca si culoare, argintiu, cupru si cu buline rosii, vreo 3 dorado classic 4-5cm culori pastrav si oblete, un husky jerk cam mare de 8cm - glass perch, si alte 5-6 voblere primite, nu le cunosc provenienta.
Asa cum a zis si Musti, multumesc pentru recomandare, mai am de luat silver de la rapala, si eventual sa mai modific paleta de marimi. Salmo Hornet T chiar face diferenta? o sa-l iau si pe ala cand il gasesc prin magazine aproape de mine.
Multumesc, deci Horneturile chiar sunt ok...
o sa iau. Banuiesc ca si floating si sinking, nu?
Asa cum am spus, deja am un echipament de inceput cu care sper sa am si succes cand O SA MERG LA PESCUIT. momentan admir copacii indoiti de tone de zapada, chiar deasupra masinii:))
Din pacate chiar nu dispun de resursele unui combo profesional, probabil ca nici nu as sti sa-l apreciez. Poate dupa ce imi fac o idee voi aloca fonduri si pentru asta. Dar momentan, ULX-ul, Sienna 1000, firul Trouter 0.16, toate inca in cutii, asteapta prima zi favorabila. Pe forum s-a scris de bine si de ele, am citit, am intrebat, le-am luat, sper ca pentru inceput sunt o alegere buna.
Cat despre trusa, cel mai mult conteaza ce e in apa, ala e contactul cu pestele.
Am un strike pro baby, la recomandarile lui Musti, ieri am luat si un Rapala cd05 trout, si o oscilanta Taifun Rainbow, cateva rotative mepps 0-2, tot asa recomandate ca si culoare, argintiu, cupru si cu buline rosii, vreo 3 dorado classic 4-5cm culori pastrav si oblete, un husky jerk cam mare de 8cm - glass perch, si alte 5-6 voblere primite, nu le cunosc provenienta.
Asa cum a zis si Musti, multumesc pentru recomandare, mai am de luat silver de la rapala, si eventual sa mai modific paleta de marimi. Salmo Hornet T chiar face diferenta? o sa-l iau si pe ala cand il gasesc prin magazine aproape de mine.
Multumesc, deci Horneturile chiar sunt ok...

cat a costat ce ai luat pana acum?
pfff, ce intrebare Dragos, nu stiu:))).. prea putin fata de cat ma costa de acum incolo sportul asta. Oricum abia acum dezvolt trusa de UL, asa ca, avand in vedere ca azi am mai comandat niste voblere, etc, probabil nu va exista niciodata cuvantul "final" sau "nu mai cumpara"
Mereu vedem cate un vobler, cate un accesoriu, cate un gadget, cate o nazdravanie care ne bucura, si inconstient, ducem mana la portofel, spunandu-ne "cu asta prind sigur" sau "asta imi lipsea din trusa, ce privilegiat ma simt si norocos ca am gasit-o"
cel putin asta se aplica la mine...
din amuzament tocmai am calculat... ca inca sunt putine in trusa de UL, si din pacate nu am incercat nimic din ea. Acum, doar ce e in poza, e cam 300 aprox... Bine ca nu calculez trusa pentru stiuca... cele 6 mulinete, cele 6 lansete, fire, cutii, naluci, etc...
Si m-am apucat de pescuit in septembrie...GRAV !!! pana la vara vreau barca si motor electric:))))
PS: Tocmai am ccomandat Silver-ul de la Rapala, un Muddler de 5cm Xrap countdown de la rapala, si un original floating de 3cm.
Dupa anul nou incep dotarea cu hornet-uri...
Mereu vedem cate un vobler, cate un accesoriu, cate un gadget, cate o nazdravanie care ne bucura, si inconstient, ducem mana la portofel, spunandu-ne "cu asta prind sigur" sau "asta imi lipsea din trusa, ce privilegiat ma simt si norocos ca am gasit-o"
din amuzament tocmai am calculat... ca inca sunt putine in trusa de UL, si din pacate nu am incercat nimic din ea. Acum, doar ce e in poza, e cam 300 aprox... Bine ca nu calculez trusa pentru stiuca... cele 6 mulinete, cele 6 lansete, fire, cutii, naluci, etc...
Si m-am apucat de pescuit in septembrie...GRAV !!! pana la vara vreau barca si motor electric:))))
PS: Tocmai am ccomandat Silver-ul de la Rapala, un Muddler de 5cm Xrap countdown de la rapala, si un original floating de 3cm.
Dupa anul nou incep dotarea cu hornet-uri...
De dragul adevarului istoric, recomandarea a fost pt. S nu neaparat pt. TR ... Dar, nah... Poate iese chiar mai bine cu TR-ul tau.valeriu28 scrie:... la recomandarile lui Musti, ieri am luat si un Rapala cd05 trout...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Draga Musti, S-ul e in drum spre mine. Tr-ul era available la total... 
Am mai luat un cd03 s si un xrcd05 muddler, mi-a parut ceva intre pastrav si Silver
Multumesc pentru recomandarea S, dar intre xrcd si cd tu mi-ai recomandat cd... ceea ce am si luat

Am mai luat un cd03 s si un xrcd05 muddler, mi-a parut ceva intre pastrav si Silver
Multumesc pentru recomandarea S, dar intre xrcd si cd tu mi-ai recomandat cd... ceea ce am si luat
valeriu28 scrie:pfff, ce intrebare Dragos, nu stiu:))).. prea putin fata de cat ma costa de acum incolo sportul asta. Oricum abia acum dezvolt trusa de UL, asa ca, avand in vedere ca azi am mai comandat niste voblere, etc, probabil nu va exista niciodata cuvantul "final" sau "nu mai cumpara"

Cam asa se intampla tuturor...
Sunt insa intamplari in viata (pe care nu le doresc, de fapt, nimanui) care iti pot schimba comportamentul. Eu cred ca am primit la un moment dat un "avertisment divin" (

De ce ti-am povestit toate astea? Pt. ca asta e sfatul meu pt. cei care incep pescuitul la spinning: nu va grabiti sa va cumparati cate in luna si in stele. Mergeti pe apa cu cateva voblere si acordati-le incredere! Invatati sa le utilizati la maxim pe cele cateva. Studiati unde sta pestele, unde si cum se hraneste si actionati in consecinta. Exersati-va precizia in aruncare. Foarte important in cazul cleanului. Doua-trei lanseuri ratate si deja ati declansat toate alarmele. Adio pofta de mancare... De cele mai multe ori tehnica localizarii si prezentarii nalucii face mai mult decat insasi naluca. Abia dupa ce v-ati lamurit cum e cu "psihologia" pestelui, merita sa incepeti reglaje de finete ale trusei, care bineinteles ca se va diversifica in timp. Altfel veti arunca o gramada de bani pe tot felul de naluci, care in timp vor ajunge doar un balast in geanta, veti avea tendinta sa tot schimbati voblerul dupa fiecare trei-patru lansari fara peste si, dupa ce ati epuizat toata "zestrea" sa concluzionati ca, de fapt, va lipseste din trusa "voblerul prinzator". Pe care il veti cauta cumparand si mai multe voblere...

P.S. Original Floating-ul era mai bine de 5 decat de 3. Asa cum zicea si zvic, e bine sa selectezi putin pestele, folosind naluci ceva mai mari. La 3 se vor prezenta toti juniorii. Bine, daca in zona sunt doar juniori, 3-ul iti ofera sansa sa te distrezi maxim...
P.P.S. Oricum, cred ca ma opresc aici cu referirile la vreo naluca sau alta. Dupa cum vad ca deja se si intampla, vor fi mereu discutii de genul "mai lasa naibii un vobler, ca eu n-am prins cu el"... Ce sa fac acuma? Sa zic ca eu am prins? Sa argumentez de unde increderea de a-l recomanda unuia care acum incepe? Desertaciuni...
Daca ma gandesc bine, nu-mi explic ce m-a apucat sa ma bag in seama pe-un subiect similar cu politica si/sau fotbalul... Ce sens are?
O fi Spiritul Craciunului... Am oleaca de timp liber si m-am trezit vorbind...

Pardon!
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...