Intr-adevar Edy. E adevarat cu corcodusele la clean si pe langa ele mai merge foarte bine la visine, coacaze, mure, zmeura, melci, broscute, porumb de lapte, greieri, aproape orice fel de gandac si daca il prinzi in forma il prinzi inclusiv la guma de mestecat (testata de mine mai demult).
Poti sa incerci sa vezi cum e, ca de prins cu siguranta o sa iei cativa la naturale dar se pierde din farmecul de a il prinde la ceva artificial.
Acum, culoarea pe care ai pus-o in link, este o culoare care se foloseste cand e apa surie spre tulbure pentru maximum de vizibilitate in apa. Recomandarea mea este ca, daca Bega e limpede, sa folosesti culori mai naturale (argintiu,argintiu cu nuante de maro, verde, fire tiger,etc).
O sa iti mai dau un raspuns din experienta proprie legata de problema expusa de tine: daca e bine ca arunci in amonte. La intrebarea asta vroiam si eu sa stiu raspunsul la inceput dar nu l-am primit din pacate.
- arunci in amonte, recuperarea trebuie sa fie foarte rapida (sa compenseze curgerea naturala) ca sa poata voblerul sa lucreze. Observatie personala: destul de putin interes legat de modul asta pentru clean.
- incearca sa arunci in aval, in lungul malului si sa tii voblerul in curent (o sa lucreze singur in principiu) si ii mai dai zvacniri din cand in cand cu recuperari scurte;
- plecand de pe langa mal, incepi sa arunci si mai in larg, la aproximativ 45 de grade cu recuperare usoara pana ajunge voblerul in curent; In felul asta poti sa acoperi fiecare loc de pescuit ca sa vezi daca merita insistat sau nu.
Eu zic sa incerci asa si daca nu functioneaza, inseamna ca e ceva in neregula. Tine cont ca nu stiu cum arata Bega iar cleanul poate avea comportamente diferite in functie de rau.
Alta chestie, ia-ti niste voblere mai mici ca sa te distrezi cu clenisorii pana sa incepi sa ii cauti pe ce grasi. Foloseste fir mono de culoare naturala de 0.14 daca nu e multa agatatura) sau 0.16 daca vezi ca sunt riscuri.
Pune astea in aplicare si daca mai ai nelamuriri, vedem ce mai e de facut

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.