pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
lenovo
- senior

Salutare.
Are cineva aceasta mulineta?
http://www.totalfishing.ro/mulineta-tic ... 37469.html
Pareri pro/contra.
As dori sa achizitionez pe viitor o mulineta de spinning, buget 400 de lei. Daca ma puteti ajuta va rog. Nu as vrea ceva mai greu de 240 de grame, stiu ca e greu de gasit dar tot timpul exista si cele SH care nu ma deranjeaza deloc.

-
vampir
- utilizator constant

Eu am Tica Stunna 2000 si o folosesc pe rauri cand dau la twister sau la voblere mari in curent merge incredibil de lejer pentru pretul ei.
-
fishmaster56
- senior

Mulineta e f. buna la pretul ala, trage usor si in curenti, chiar nu prea ai ce sa-i bagi de vina. Depinde pt. ce iti trebuie. Pt. stiuca-salau e ok marimea 3000, pt. somn ar trebui ceva mai mare. In bugetul tau nu prea gasesti ceva mai bun. Poate un Zauber, dar nu din magazin (ca-i mult mai scump) ci luat de aici de pe forum (exista pe undeva "la vanzari-cumparari" o asemenea oferta).
-
Neamtul
- veteran

Lasa ca și la magazin le găsești la preț de forum. Am luat chiar și mai ieftin.
Cat despre Tica, cam toate mulinetele produse de ei sunt bune. Angrenaje rezistente, carcase metalice, rulmenți suficienți, finisaje de calitate.
-
adrianc
- utilizator constant

-
Nu stiu asta noua cum o fi, eu am avut una de 1000 luata de la totalfishing prin 2011-2012. Nu mai stiu cat am dat pe ea, relativ ieftina...dar s-a dovedit o mizerie de mulineta.
Am folosit-o in cateva partide la clean, rasnea si scartaia din toate incheieturile. Am scapat de-o grija cand a picat motocicleta peste ea si s-a facut praf
De atunci nu vreau sa mai aud de Tica si mai ales de spinfocus.
-
George1985
- veteran

-
Sunt convins pana la lacrimi ca tragi de un exceler sau de un aernos.
Am avut ambele, excelerul e mai bun, dar te lasa antireturul in timp, aernos nici nu mai vreau sa pun mana pe ele.
Mai bine iei o mulineta mai ieftina gen Okuma RTX sau mai pui bani si iei ceva mai scump de pe forum.
Daca te incanta un zauber, mergi pe varianta de la spro, e mai buna.
-
lenovo
- senior

Nu prea gasesc in pretul respectiv o mulineta usoara. Faza e ca pun accent pe bat un pic mai mult ca si pe mulineta, cel putin anul acesta. La anu voi achizitiona alta

.
-
fishmaster56
- senior

Sunt convins ca stii ca, poate mai important decat pretul mulinetei, este echilibrarea ei cu lanseta. Deci, recomandarea mea este sa mergi cu batul in magazin si sa vezi cu ce mulineta se echilibreaza cel mai bine (in functie de buget fireste). Daca mulineta e prea usoara si batul pica in nas, pana seara te dor spatele ca naiba. Daca e prea grea nu faci lanseu ca lumea. De pilda, pt. jig la salau eu folosesc un combo cu Heracles Black Weapon(124gr) si Zauber de 2000 (care are 280gr) si astea doua se echilibreaza perfect si-mi da impresia ca lucrez cu o pana in mana. Deci nu te uita doar dupa mulineta ci si cum se "asorteaza" cu lanseta.
-
lenovo
- senior

fishmaster56 scrie:Sunt convins ca stii ca, poate mai important decat pretul mulinetei, este echilibrarea ei cu lanseta. Deci, recomandarea mea este sa mergi cu batul in magazin si sa vezi cu ce mulineta se echilibreaza cel mai bine (in functie de buget fireste). Daca mulineta e prea usoara si batul pica in nas, pana seara te dor spatele ca naiba. Daca e prea grea nu faci lanseu ca lumea. De pilda, pt. jig la salau eu folosesc un combo cu Heracles Black Weapon(124gr) si Zauber de 2000 (care are 280gr) si astea doua se echilibreaza perfect si-mi da impresia ca lucrez cu o pana in mana. Deci nu te uita doar dupa mulineta ci si cum se "asorteaza" cu lanseta.
Pana vine lanseta mai dureaza

. Abia azi am stabilit ce anume sa fie facut si pe ce blank