pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Armand
- veteran

-
Salut!
Care dati cu Texasul dupa salau

?
Acum serios: ce stiu eu este viermele cu carlig in el, margica de sticla, greutatea de otel sau cupru si multifilamentul.
Ma intereseaza daca a dat cineva in acest stil-preferabil in Romania- locul si conditiile in care a pescuit, si capturile!!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
Aquaro Angler
- veteran

Datorita carligului, specific acestei monturi, cu tija indoita langa ochet, varful partial ascuns in naluca nu se va agata in vegetatie sau structuri subacvatice dar va intepa in momentul muscaturii.
-
Armand
- veteran

-
Multzam de informatie!
Partea cu "carligul in vierme" o stiam. Voiam sa stiu daca ai folosit efectiv metoda! Si daca da, daca e productiva! Mie mi s-a parut super ca idee dar nu am apucat sa dau cu ea!
Ma interesa aplicarea ei in apele de la noi. De exemplu eu nu mi-o imaginez eficienta in conditii de curent puternic, dar...
-
Aquaro Angler
- veteran

Eu utilizez montura Texas pe ape statatoare care au adancimi mai mari si in locuri cu agataturi. Este eficienta la salau dar s-a prins si stiuca. Pe ape curgatoare utilizez si montura Carolina. Pescuitul cu montura Texas este mai pretentios decat jigging-ul datorita lestului culisant.
-
tudor
- Moderator

-
Eu am utilizat si utilizez inca si chiar o sa continui. Margica este facultativa, merge foarte bine si fara. In locuri cu agataturi este o excelenta alternativa.
Nu am utilizat in Romania, numai afara.
Tudor
-
Armand
- veteran

-
Inca o intrebare:
Nu se ciufuleste iremediabil viermele dupa primul peste agatat?
-
todi
- veteran

-
Viermele e ieftin.
-
BIBI
- utilizator constant

Aquaro, ce înseamna ..."mai pretenţios decât jigging-ul" ? Poţi, te rog, să exemplifici puţin ?
-
Jean Scurtu
Armand scrie:Multzam de informatie!
Partea cu "carligul in vierme" o stiam. Voiam sa stiu daca ai folosit efectiv metoda! Si daca da, daca e productiva! Mie mi s-a parut super ca idee dar nu am apucat sa dau cu ea!
Ma interesa aplicarea ei in apele de la noi. De exemplu eu nu mi-o imaginez eficienta in conditii de curent puternic, dar...
Armand,
De ce nu ar fii eficienta in curent puternic?E tot atat de eficienta folosirea acestei metode in curent puternic ca si in alte situatii,cu conditia sa stii ce sa faci si cum sa pescuiesti.
Nu ai fost probabil atent s-a mai discutat despre aceasta metoda pe acest forum si unde e cel mai indicat sa o folosesti.
Poate ca ar trebui sa citesti un pic mai mult din literatura de specialitate sau sa citesti tot ce se scrie pe acest forum si sant convins ca vei avea mai putine intrebari la care sa nu ai raspunsuri.
Jean Scurtu