Texas!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Noi 2005, 22:40

salut! eu am folosit asa ceva inca de anul trecut si fara carlige offset ca nu stiam de unde (acum se gasesc la mimteam), si este o montura f prinzacioasa dar in locuri cu adresa... adica unde stii ca nu poti arunca altceva, ca agata arunci... texas!
daca agataturile sunt prea fioroase, pui deasupra lestului o alica despicata , pentru a nu mai culisa...dand astfel ocazia ca din balansul lestului sa se rasuceasca viermele pe dupa o creanga.
totusi chiar si cu texas am agatat!
asa ca unde stiu ca este copac langa pom langa creanga, de multe ori dau cu un plumb de 10g.(fara carlig) pentru prospectiune, gasesc un culoar si dau cam pe el.
pe ape de 4-5m adancime dau cu un lest de 7g. dar daca agata urat de tot pot sa dau si cu 1-2g.
obligatoriu barca si multifilament (se prinde si la guta dar...)
si fir intins!
de multe ori dai tepe in orice tac suspect.... dar cu timpul ajungi sa deosebesti un atac de o creanga... eu unul intep de 5 ori pana sa iau un peste, pentru ca este o montura de finete totusi... de carolina nu mai spun... la carolina in loc de vierme folosesc un peste mort carligul are varful putin afara... nu stiu daca este mai putin sportiv...dar asta e.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 03 Noi 2005, 08:07

BIBI scrie: ce înseamna ..."mai pretenţios decât jigging-ul" ? Poţi, te rog, să exemplifici puţin ?

Pescuitul cu montura texas are unele particularitati si multiple variante de aplicatii care demonstreaza versatilitatea acestei monturi. Un articol despre montura texas a fost scris intr-o revista ALP.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 03 Noi 2005, 08:15

Ce ziceti ,in loc de ,,cauciuc'' daca pun un pestisor mort nu mai este Texas....?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Noi 2005, 09:18

in esenta tot mort manie este.
e adevarat ca exista unele situatii in care da mai bine in pestisor dar sunt rare si nu merita trambaleala cu pestisorii , legatu cu sarma....etc
tre sa fii francez sa-ti placa asa ceva :D
da cu incredere cu jeliboane .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 03 Noi 2005, 10:29

fishi scrie:Ce ziceti ,in loc de ,,cauciuc'' daca pun un pestisor mort nu mai este Texas....?
In cazul in care se pescuieste cu pestisor mort in locuri cu vegetatie si agataturi, acesta se deterioreaza si cade de pe carlig.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 03 Noi 2005, 15:54

Am un loc de peste mare(Sorin cred ca stie) pe un canal de fuga de pe Olt.Agatatorile sunt la vreo trei metri adancime si se intind pe aproximativ 20m patrati.Este si curent si absolut orice naluca ajunge acolo se agata.Am descoperit locul iarna(de fapt potentialul) si am incercat in aceasta vara.La inceput cu ,,jeliboane'' dupa care am gasit pe laga barca un oblete in agonie.I-am curmat agonia in gen Texas .A MERS.
Un strapazan de 0.7 kg si 3marlite(cu obleti cersiti de pe mal de la unul de la altul).Problema s-a instalat cand nu a mai vrut nimeni sa -mi arunce obleti........

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Noi 2005, 15:59

:D
misto asta cu cersitu obletilor la aia de pe mal si apoi sa prinzi pesti de langa ei :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 03 Noi 2005, 16:16

Apropos Sorine ai vreo idee pt week-end in zona crepusculara(Fagaras-Sibiu)????

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Noi 2005, 16:30

salut texani.am dat cu texas in copaci ,m-am agatat de n-am avut aer.ca sa nu mai vorbesc cat costa ,un carlig +plumb specializat STORM.plus ca nu am avut plumbi decat o singura dimensiune.viermii sunt de coma ,numai culori naspa ,care nu le-as folosi niciodata .au glitter, efect holografic+aroma anason,meniu complet.
atentie, in franta, montura texas sau mort manie cu viermi enormi 30 cm ,permite capturarea unor pese capitale ,se pare ca imita puietul de anghila pe care are boala salaul.
m-am vindecat de texas ,dar imi dau doctoratul in classic jig.
walleye

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 04 Noi 2005, 01:53

Asteptam diploma!

Scrie răspuns