pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Diver
- utilizator constant

Salut Baietzi
Puteti sa-mi explicati (pina inteleg si eu

) cum se "plimba cinele", pentru ca am citit mai multe variante care se bateau cap in cap.
De asemenea, cum, cind si "eu ce ghesheft am" daca utilizez voblerele "Rattlin" fara barbeta ( Rattlin Rapale, Berkley Frenzy Rattl'rs, etc.)
Daca folositi (cu succes, nu altfel) tipuri de artificiale mai rar vazute pe la noi , poate va indurati si faceti putina alfabetizare cu noi.
Va multzumesc anticipat!
-
BamseBST
- veteran

sincer nu folosesc voblere cu succes

io stiu poate altii...
-
zander
- veteran

Dalut Diver, despre plimbatul cainelui am citit si eu cate ceva dar de vazut am vazut pe un CD care te invata folosirea voblerelor Rapala.
Acolo se pescuia cu voblere de suprafata care erau jucate din varful lansetei cand spre stanga cand spre dreapta , practic miscarea era una de zig-zag (in mare).
Despre voblerele rattling pot sa-ti spun ca sunt situatii cand merg foarte bine, in general cand rapitorii sunt mai activi, eu de exemplu la o iesire in toaman anului trecut am prins o vreme rece si batea vantul groasnic, iar rapala rattling a fost naluca salvatoare, am pescuit ca si cu jig pe substrat si am prins salau si stiuca
Sper ca am putut sa fiu de folos cu o parere personala.
Te salut si fir intins!!
-
gabor
- senior

pentru walking tii lanseta in jos si "bati cuie" - miscarea e pe verticala nu pe orizontala. daca nu vrea si nu vrea incearca cu firul mai liber.
-
Diver
- utilizator constant

gabor scrie:pentru walking tii lanseta in jos si "bati cuie" - miscarea e pe verticala nu pe orizontala. daca nu vrea si nu vrea incearca cu firul mai liber.
Sa inteleg ca tii lanseta orizontala si faci miscari in jos pe 30-40 grade, eventual si cu mici deviatii stinga-dreapta?
-
Diver
- utilizator constant

zander scrie:Dalut Diver, despre plimbatul cainelui am citit si eu cate ceva dar de vazut am vazut pe un CD care te invata folosirea voblerelor Rapala.
Acolo se pescuia cu voblere de suprafata care erau jucate din varful lansetei cand spre stanga cand spre dreapta , practic miscarea era una de zig-zag (in mare).
Despre voblerele rattling pot sa-ti spun ca sunt situatii cand merg foarte bine, in general cand rapitorii sunt mai activi, eu de exemplu la o iesire in toaman anului trecut am prins o vreme rece si batea vantul groasnic, iar rapala rattling a fost naluca salvatoare, am pescuit ca si cu jig pe substrat si am prins salau si stiuca
Sper ca am putut sa fiu de folos cu o parere personala.
Te salut si fir intins!!
Buna Zander
Cum misti rattlingurile, in dinti de fierastrau, il lasi sa ajunga pina pe substrat?

Nu te supara ca insist dar vreau sa pricep mai exact.
Multzumesc!
-
gabor
- senior

Diver scrie:Sa inteleg ca tii lanseta orizontala si faci miscari in jos pe 30-40 grade, eventual si cu mici deviatii stinga-dreapta?
uita-te la animatiile de pe linkul asta:
http://www.luckycraft.com/luckycrafthom ... rkbait.htm
twitching-ul de acolo e suficient.
deviatiile stanga dreapta sunt inutile.
-
Diver
- utilizator constant

Multzumesc Gabor, om m-ai facut, sa vezi ce-i rup acum!
Diver

-
bogdank
- veteran

-
Diver scrie:Cum misti rattlingurile, in dinti de fierastrau, il lasi sa ajunga pina pe substrat?
Daca il lasi pina pe substrat cam risti sa il lasi PE substrat. Nu intotdeauna recuperez in dinti de fierastrau. Daca dau la avat cu un rattling, fie el RNR sau Rat-l-trap, il recuperez liniar. Alteori recuperez "in jeturi", cu accelerari bruste. Si din cind in cind se intimpla sa mai si prind. Si am prins toate speciile de rapitor la rattling, cea mai dragutza captura un clean de vreo 300g la RNR de 7FT
-
zander
- veteran

Diver, eu cautam salaul de aceea am insistat chear deasupra substratului, si intradevar am si pierdut unul, dar configuratia substratului o cunosteam fiind ca pescuiam intr-un lac in care stiam exact locurile. Am jucat voblerul axact ca si un jig si am, am avut in 4 ore 4 atacuri, am prins un salau de 4kg, doua stiuci la kg si ceva si am sacpat ceva foarte mare(sa dezgatat in dril).
Numai bine!!!