Tehnici de pescuit

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Ian 2006, 15:17

[quote="bogdank"][quote="Diver"]Cum misti rattlingurile, in dinti de fierastrau, il lasi sa ajunga pina pe substrat? [/quote]

Daca il lasi pina pe substrat cam risti sa il lasi PE substrat. [/quote]

Poate nu risti atit de mult daca legi ancorele ( eu as schimba una din ancore cu un cirlig simplu , cu ochet evident ) cu un fir mai slab decit firul principal , lucru valabil si la linguri lucrate pe vertical sau tirite la doua degete de fund ( asta cu doua degete ii cam fortata ) . Evident , vorbim de un fir textil , mono in cazul asta iese din discutie .

In legatura cu "plimbatul ciinelui" , deci eu mai intii "momesc" cu un popper , ca sa-i atrag atentia pestelui , insa cu grija , momitul excesiv strica vadul , nu trebuie exagerat ,dupa care trec pe mono , care pentru mine se preteaza mai bine la "plimbari " din astea .
Diver , daca te duci cu el pe apa , ii cam imposibil sa nu te prinzi cum functioneaza .

Fir Intins!!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Ian 2006, 17:52

Am citit subiectul cu plimbatul ciinelui de la inceput si vad multe pareri insa nimeni nu a raspuns de fapt.
Plimbatul ciinelui (walking the dog) se practica cu stick si pencil baits. Mai sunt si unele tipuri de poppere la care se poate adapta aceasta animatie.
Deci pentru walking the doc trebuie neaparat naluci de suprafata. Exista de altfel un articol pe acest site despre tipul asta de naluci.
Imagine

Cit despre lipless cranckbaits rattling sau nu, ii poti folosi cum crezi. Se preteaza la toate tipurile de animatie. De la dandineta verticala pina la jerking.

gabor
senior
senior

Re: Tehnici de pescuit

Mesaj de gabor » 17 Ian 2006, 23:44

si mai era si partea asta
Diver scrie:Daca folositi (cu succes, nu altfel) tipuri de artificiale mai rar vazute pe la noi , poate va indurati si faceti putina alfabetizare cu noi.
adaug si eu o intrebare asemanatoare. ati folosit din astea sau din astea?

prin magazinele din timisoara am gasit o singura naluca tipica pentru walking. un dam. dar merge mai mult sau mai putin si cu salmo slider, rapala countdown, husky jerk ...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Ian 2006, 08:37

gabor, nalucile enumerate de tine nu cred ca se preteaza la "walking the dog"... parerea mea :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Ian 2006, 08:48

Cel putin acela din primul link seamana cu un jig cu par.. cu un bucktail, ceva de genul asta..
Am si eu vreo cateva de la un prieten si merg bine la biban.
Ceea ce este in al doilea link... pare de-a dreptul o capra rupta.. inca nu am reusit sa-mi dau seama cu ce se mananca :)

tudor
Moderator
Moderator

Re: Tehnici de pescuit

Mesaj de tudor » 18 Ian 2006, 08:50

gabor scrie:si mai era si partea asta
Diver scrie:Daca folositi (cu succes, nu altfel) tipuri de artificiale mai rar vazute pe la noi , poate va indurati si faceti putina alfabetizare cu noi.
adaug si eu o intrebare asemanatoare. ati folosit din astea sau din astea?

prin magazinele din timisoara am gasit o singura naluca tipica pentru walking. un dam. dar merge mai mult sau mai putin si cu salmo slider, rapala countdown, husky jerk ...
La nalucile pe care le numesti sus animatia se cheama jerking, nu walking the dog.

Eu am utilizat astea cu succes la clean si salau.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Ian 2006, 08:53

tudor, cand fac click pe link-ul pus de tine, se deschide aceeasi poza din linkul 2 pus de gabor :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 18 Ian 2006, 08:56

Normal despre naluca asta vorbeam.

Am pescuit eu si cu cea din primul link dar am lasat-o balta in 5 minute. Cred ca o am si acuma pe undeva intr-o cutie. Poate odata o sa mai incerc. :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 18 Ian 2006, 10:25

Sunt bune mustele legate pe jig! La biban, avat, si la salau, dar salau inca n-am prins la ele, pt ca mergea mai bine la shaduri si gruburi, asa k n-am incercat.
Eugen a prins si salau si avat si nu mai stiu daca a prins sau a scapat somnul acela. Deci sunt bune.
@gabor walking the dog se refeta la un pescuit la suprafata, cum a zis si tudor. Cu naluci cu barbeta nu poti sa faci walking the dog. Naluvile astea fac stanga dreapta la fiecate smucitura din lanseta si fac niste minibule la suprafatza. Nu le-am incercat inca, dar am vazut ceva clipuri.
@tudor. cum sta lucky craftu ala in apa cand faci pauza la el? Is tare curios. Da sunt si poppere cu care se face walk the dog. Poate ca miscarea nu e la fel de ampla ca si la stick baituri, dar prima parte din linkul"poppere" este un fel de walk the dog.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 18 Ian 2006, 10:36

Andrei, ce e pe link-ul pe care l-ai pus nu este popper ci stick bait. Se vede si o faza cu walking the dog.
Stick-urile, majoritatea, cind le opresti stau in picioare si le iese numai nasul afara. La poppere depinde de modele. Unele stau in picioare altele doar putin inclinate.
Unele poppere se preteaza animatiei walking the dog. Exemplu S8 popper de la Lucky Craft : http://www.rapitori.ro/images/articole/imag_32_9.jpg

Scrie răspuns