Tehnici de pescuit la salau spinning
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Tehnici de pescuit la salau spinning
Deci eu chiar nu incercam sa fac caterinca ...proasta.Probabil am fost inteles gresit.Ma rog.Azi am dat cu vantul din fata.De obicei imi place sa dau asa. Cand pot. In rest ma bucur ca am participat la topic . O sa citesc in continuare in speranta ca o sa pescuiesc cat mai corect.Dpmdv insa... 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Cu tensiunea corecta in fir, cu greutatea si lanseta potrivite, statistic cum se intampla mai des, vezi tratasatura inainte sa o simti sau nu?
- George1985
- veteran
Mestere daca vrei sa vezi trasatura pune-i o pluta!
Sunt unii care urmaresc varful lansetei, altii firul, eu le imbin, iar atacurile le simt, nu "le vad".
Firul il urmaresc cu alt scop,nu sa vad atacul pe fir...si varful il urmaresc doar asa de dragul lui.
Avand in vedere ca la jig nu astepti cu naluca pe substrat sa vina dungatii, mi-e greu sa imi imaginez cum e cu vazutul pe fir.
Cel mult in anumite conditii cred ca poti vorbii de reperatul atacului cu ajutorul firului...(exemplu ar fi pe o ceata groasa).
Sunt unii care urmaresc varful lansetei, altii firul, eu le imbin, iar atacurile le simt, nu "le vad".
Firul il urmaresc cu alt scop,nu sa vad atacul pe fir...si varful il urmaresc doar asa de dragul lui.
Avand in vedere ca la jig nu astepti cu naluca pe substrat sa vina dungatii, mi-e greu sa imi imaginez cum e cu vazutul pe fir.
Cel mult in anumite conditii cred ca poti vorbii de reperatul atacului cu ajutorul firului...(exemplu ar fi pe o ceata groasa).
- stefanflorin
- veteran
O simti, evident.liviu68 scrie:Cu tensiunea corecta in fir, cu greutatea si lanseta potrivite, statistic cum se intampla mai des, vezi tratasatura inainte sa o simti sau nu?
Eu pescuiesc frecvent noaptea, iar ochiul pe fir iese din ecuatie, ma bazez 100% pe simturi. Ziua, pescuiesc cu ochiul pe fir si atent la ce simt in palma. Singurele trasaturi pe care le-am sesizat in fir, in timp ce in bat nu s-a transmis nimic, au fost cand pestele a luat naluca in gura si a venit spre bat, caz in care firul a facut burta in mod nefiresc. Tresaririle firului, in conditii de vreme calma, se transmit si in bat, asta daca nu cumva pe fir e alta specie decat rapitor. Daca ai ciprinide pe fir, se poate intampla ca uneori sa nu simti, dar sa vezi tresariri nefiresti ale firului sau efectiv jigul sa intarzie sa cada. Informatia de baza ne-o da jigul, dar avem semnal si de la fir, de cele mai multe ori. Acum mai intervine si capacitatea fiecaruia sa distinga contactul cu o piatra, iarba, creanga, peste. Sunt unii care inteapa la orice, lucru care poate fi bun sau rau. Fiecare cu nervii si reflexele lui.
Urasc atarnatorii!
si eu tocmai ma pregateam sa intreb de fir noaptea
eu mai am o intrebare : cum faceti cand va obliga conditiile de pescuit sa intrati pe gramaje sub clasa batului?aveti tot timpul 2 bete la voi ?
sau simpaticii papa fin pe gramaje mici si sunteti pe mal , mai bate si vantul si nu va puteti pozitiona um vreti voi ?
sau altele din astea naspa in care nu mai simti calumea ce face giugeaua in captul celalalt ?

eu mai am o intrebare : cum faceti cand va obliga conditiile de pescuit sa intrati pe gramaje sub clasa batului?aveti tot timpul 2 bete la voi ?
sau simpaticii papa fin pe gramaje mici si sunteti pe mal , mai bate si vantul si nu va puteti pozitiona um vreti voi ?
sau altele din astea naspa in care nu mai simti calumea ce face giugeaua in captul celalalt ?

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
- stefanflorin
- veteran
Alegem balta in functie de batMuskMd scrie:si eu tocmai ma pregateam sa intreb de fir noaptea![]()

Urasc atarnatorii!
- crapmaniacul
- veteran
Pescuiesc relativ rar la salau, mai ales atunci cand stiuca nu coopereaza si trebuie sa gasesc alternative ca sa am activitate. Acum citind aici postarile sunt ceva mai relaxat cand vad ca sunt multi asemenea mie care nu au treaba multa cu urmarirea firului cu insistenta.
Si cand m-am uitat cu atentie pe fir n-am apucat sa vad mare lucru cand mi-a dat in ea, dar ciocanul cand a venit l-am simtit clar si distinct in lanseta, un bing limpede care "rupe tacerea", nu-l poti confunda cu piatra, craca, step. Cand/daca am intepat instant si hotarat, i-am scos jigul din gat, daca am ezitat, am fluierat ... Am vazut multi pescari de salau care stau incordati ca un arc cand pescuiesc, nici nu poti sa vorbesti cu ei, sunt contopiti cu lanseta si nu mai vad, nu mai aud nimic, insa personal nu am ajuns la performanta asta.
Cand e marait cumatrul atunci incep discutiile, a dat cu coada, cu limba, a pus stop pe piept, atunci se spune ca profesionistii mai prind (fara bing in lanseta) si incepatorii se uita lung dupa fir dar ori nu vad, ori caz si mai grav vad dar nu pricep ...
Foarte bune si utile comenturile care pun accentul pe echilibrul dintre finetea firului, greutatea jigului, marimea si portanta gumei, adancimea apei, vantul de pe balta si lanseta. Ca si greseala frecventa pe care o fac este faptul ca in timpul aceleiasi partide cand se schimba conditiile de adancime a apei sau incepe sau se opreste vantul, sau schimb o guma mai mare cu una mai mica sau invers, de multe ori pastrez acelasi jig o vreme, nu mai stau sa reechilibrez imediat ansamblul la noile conditii ...
Si cand m-am uitat cu atentie pe fir n-am apucat sa vad mare lucru cand mi-a dat in ea, dar ciocanul cand a venit l-am simtit clar si distinct in lanseta, un bing limpede care "rupe tacerea", nu-l poti confunda cu piatra, craca, step. Cand/daca am intepat instant si hotarat, i-am scos jigul din gat, daca am ezitat, am fluierat ... Am vazut multi pescari de salau care stau incordati ca un arc cand pescuiesc, nici nu poti sa vorbesti cu ei, sunt contopiti cu lanseta si nu mai vad, nu mai aud nimic, insa personal nu am ajuns la performanta asta.
Cand e marait cumatrul atunci incep discutiile, a dat cu coada, cu limba, a pus stop pe piept, atunci se spune ca profesionistii mai prind (fara bing in lanseta) si incepatorii se uita lung dupa fir dar ori nu vad, ori caz si mai grav vad dar nu pricep ...
Foarte bune si utile comenturile care pun accentul pe echilibrul dintre finetea firului, greutatea jigului, marimea si portanta gumei, adancimea apei, vantul de pe balta si lanseta. Ca si greseala frecventa pe care o fac este faptul ca in timpul aceleiasi partide cand se schimba conditiile de adancime a apei sau incepe sau se opreste vantul, sau schimb o guma mai mare cu una mai mica sau invers, de multe ori pastrez acelasi jig o vreme, nu mai stau sa reechilibrez imediat ansamblul la noile conditii ...
eu am o alta intrebare legata de fir, pescuiti cu "burta" la fir sau la voi sta firul tot timpul perfect intins?!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
pe curgatoare fara..pe balta intotdeauna cuadiwolf scrie:eu am o alta intrebare legata de fir, pescuiti cu "burta" la fir sau la voi sta firul tot timpul perfect intins?!

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
- stefanflorin
- veteran