Tehnici de pescuit la salau spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Tehnici de pescuit la salau spinning

Mesaj de crapmaniacul » 14 Apr 2014, 14:54

sosoktm scrie:pai as vrea sa invat, dar pe langa exercitiu utile sunt in infromatii de la priceputi. Asteptam chiar si provincia :))
Asemenea informatii de detaliu sunt greu de dibuit direct, se cam dau doar pe sub mana si/sau niciodata complet si doar pe balta se asimileaza bine ... Mai transpira cate ceva dar anevoios ptr ca veteranii in materie se lasa mai greu pretextand ca si lor le-a fost greu sa „prinda” talentu’ ... Sa mai asteptam, daca nu curge, poate macar mai pica :lol: ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Apr 2014, 16:19

Azi am pescuit corect astfel incat am vazut si simtit atacurile! Si era un vant... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Apr 2014, 16:57

Zamfi scrie:Azi am pescuit corect astfel incat am vazut si simtit atacurile! Si era un vant... :lol:
eu rareori dau la salau, dar de cate ori am dat nu tin minte nici macar o data sa vad atacul pe fir. ce simt in bat - intep ... restul - duca-se :lol: ... poate vreodata o sa am ocazia sa pescuiesc si eu pe ceva lacuri unde sunt salai pentru ca pana acum am dat doar pe rau dupa ei, atunci cand nu mergea avatul cum trebuie :D

alti pesti in schimb, cand iti dau nu ai nevoie sa te uiti pe fir ca oricum de regula iti pleaca lanseta din mana :lol:

as avea si eu o intrebare. cand pescuiti pe rau, cu ceva vant si valuri, curent destul de puternic ... cum vedeti ceva pe fir pentru ca la mine se "bataie" intr-una si as putea pescui legat la ochi pentru ca oricum merg doar pe mana lansetei.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Apr 2014, 17:11

Anem ,pe rau este altceva.Personal pe rau ma uit dupa avioane :lol: deoarece firul este in general intins.Insa unde curentul permite si firul face"burta" se aplica "sistemul balta" :lol: Cel putin in cazul meu... Stii cum e ...de la om la om ,insa mie mi se pare normal pe balta sa vad intai si apoi sa simt ,in conditii de atentie maxima, chiar daca intervalul dintre cele doua "chestii" este redus la fractiuni de secunda ,aproape instalntaneu in unele cazuri. E normal zic eu sa "miste" intai firul deoarece semnalul atacului inainte sa ajunga in bat trece prin fir ...Dar asta e filozofie deja ! Depinde mult de stilul de pescuit,de scule,de loc si de gradul de activitate al salaului . De exemplu azi cand am plecat de pe balta au venit doi baieti ...scule bune (nu intru in detaliu), insa un stil de pescuit diferit de al meu .Din pacate nu am mai putut sta ca eram chiar curios ce fac baietii ...Un stil care cu siguranta permitea 90% din cazuri perceptia atacului doar in lanseta si prea putin la fir .E drept ca vantul era infernal! Foarte agresiv jucata guma! Recunosc ca am incercat si eu mai de dimineata ,insa salaii au gatat de mult bataia,culorile de nunta au disparut si acum masculii se hranesc efectiv de foame.Pe balta in cauza normal.Nu mai este agresivitatea legata de cuib . In fine ,vorba lui Nemernic parca ,trebuiie sa invatam sa pescuim corect :lol:
Acuma recunosc ca as vrea sa defineasca putin termenul asta ...corect.Ce zici Nemernic? Nu de alta ,dar "sa stim si noi ce avem de facut ...cu ce sa dam ..." :respekt:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Apr 2014, 18:37

Zamfi, cand iti cade bila pe fund tu intai vezi burta pe fir si apoi simti bila cum cade sau invers? Ia sa dai atentie si sa vezi ordinea. Acelasi lucru e si in cazul atacului.
Urasc atarnatorii!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Apr 2014, 19:28

O sa fiu atent. :wink:Totusi cred ca sunt situatii diferite un pic. Jigul pica pe fund daca nu este atacat.Gravitatia saraca! Daca este salaul acolo ...pot fi alte chestii in discutie.Daca pica pe namol ? :lol: Cam asa divers este sau poate fi atacul salaului ... Pana la urma nu prea are relevanta dpmdv. O seara buna.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 14 Apr 2014, 19:35

Ok, incep sa ma linistesc, nu sunt singurul care sesizeaza destul de putine pe fir. Sa inteleg ca pe timpul unei partide de pescuit cu salai discreti doar o mica parte dintre prezentari, sa zic cam doua din zece, se vad pe fir restul se simt in lanseta? Asta asa ca sa am si un procentaj, daca nu e corect va rog sa ma corectati.
In ultima perioada, sunt extrem de concentrat sa vad si eu acolo un semn pe fir, o ridicare sau coborare cat de mica, o tresaltare ceva, dar cum nici un semn nu se arata devin in scurt timp una cu lanseta si incerc sa simt orice vibratie, tac, etc prin sensibilitatea si senzitivitatea lansetei. Uneori mai si prin. adesea la fel de mult precum prietenii mei care sustin ca vad pe fir prezentarile. In orice caz patimesc destul de mult fiind acesti prieteni ai mei imi explica ca sunt ecologist, ca vin degeaba la pescuit si ca in fapt poate am avut zeci de prezentari pe care le-am ratat fiindca nu le-am vazut pe fir.
Ceva adevar trebuie sa fie fiindca sunt multi pescari care pescuiesc cu monofilament. In mod sigur acestia se bazeaza pe semnale vizuale si nu tactile. Dar oricum eu ma refer la pescuitul cu multifilament la care elongatia redusa ar trebui sa faca diferenta.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Apr 2014, 20:07

Aia de dau cu mono la salau, se trezesc cu el in bat de cele mai multe ori :lol:. Atunci cand da bine, vezi si chiar simti si pe mono, da ce sa te faci cand e marait sau cand bate vantul? E ca sexu' cu prezervativ.
Cu tensiunea corecta in fir, nu ai cum sa nu sesizezi atacurile, mai ales cu firul, gramajul si batul potrivit.
In pescuit, ca in orice alt domeniu, e normal ca unii sa fie mai dibaci ca altii...asta e viata. Cum ar fi ca toti fotbalistii sa fie ca Messi? :respekt:
Urasc atarnatorii!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Apr 2014, 20:24

stefanflorin scrie: Cu tensiunea corecta in fir, nu ai cum sa nu sesizezi atacurile, mai ales cu firul, gramajul si batul potrivit.
Zamfi, lasand caterinca proasta de o parte..... ti-a explicat stefan inaintea mea ce inseamna a pescui corect :arrow:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Apr 2014, 20:33

Pe langa cele enumerate de Stefan..... te intreb pe tine, Zamfi, cand esti pe balta si bate vantul.....cum preferi sa te pozitionezi? cu vantul in fata sau in spate?

Pescuitul corect ma intrebai cum sa-l definesti :) .... 90% dintre toti userii de aici, pescari de rapitori, care isi cauta "lanseta perfecta, lanseta cea mai senzitiva pe care a kkt-o japonezu' ", au pretentia ca acea lanseta sa faca totul. Cati n-am vazut cu lansete de spinning de top...pescuind pe balti cu 15 lbs si cu jig de 5-7 gr...... ala mai e un pescuit corect?! Si, vezi Doamne, mi-a DAT....dar n-am simtit nimic....
Imi amintesc de o patanie povestita de un prieten: unul langa el....pescuind la salau.....la un moment-dat zice omu': cred ca mi-a dat!!!! ....cu guma facuta muci.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns