Taxe marite aberant pentru permisul de pescuit.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Taxe marite aberant pentru permisul de pescuit.

Mesaj de sorrynblue » 27 Feb 2016, 16:17

Salutare, astazi am vazut o stire in acest sens si nu stiu ce sa cred. Linkul aici: http://www.pescuitsinatura.ro/despre-un ... de-guvern/

Stie cineva de aceasta treaba, este oficiala sau este vre-o porcarie scornita sa agite putin apele? Mi se pare mult prea mult pretul de 150 lei pentru un permis de pescuit. Nu ca nu mi-as putea permite aceasta taxa si nu ca nu as fi de acord cu ea atat timp cat ar creste controalele si amenzile pentru braconieri. Altfel de ce sa platesc asa mult pentru nimic in plus. In ultima perioada am vazut din ce in ce mai multi pescari cu permis si era un lucru bun insa cred ca se cam termina odata cu legea asta daca va fi pusa in aplicare.
Catch and release is another type of fishing.

magaru39
senior
senior

Re: Taxe marite aberant pentru permisul de pescuit.

Mesaj de magaru39 » 27 Feb 2016, 16:47

sorrynblue scrie:Salutare, astazi am vazut o stire in acest sens si nu stiu ce sa cred. Linkul aici: http://www.pescuitsinatura.ro/despre-un ... de-guvern/

Stie cineva de aceasta treaba, este oficiala sau este vre-o porcarie scornita sa agite putin apele? Mi se pare mult prea mult pretul de 150 lei pentru un permis de pescuit. Nu ca nu mi-as putea permite aceasta taxa si nu ca nu as fi de acord cu ea atat timp cat ar creste controalele si amenzile pentru braconieri. Altfel de ce sa platesc asa mult pentru nimic in plus. In ultima perioada am vazut din ce in ce mai multi pescari cu permis si era un lucru bun insa cred ca se cam termina odata cu legea asta daca va fi pusa in aplicare.
eu am platit 82 ron pentru 2016

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 27 Feb 2016, 18:27

este un proiect de lege
daca se va adopta(in acesta forma)si probabil se va adopta...acestea vor fi taxele

momentan viza este 30lei+2lei timbrul fiscal iar prin asociatiile de pescuit 82lei sau mai mult

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 27 Feb 2016, 20:03

32 lei sapt.trecuta..acum nu stiu dar taxa pt pescuit industrial este 400 lei/an si sportiv 150 lei este aberant !

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 27 Feb 2016, 20:32

Vanatorii platesc intre 1000-1400 lei/an (in unele judete chiar mai mult) si vaneaza per total cam 3, maxim 4 luni. Pescarii platesc sub 100 lei si nu pescuiesc doar 2 luni/an. N-am nimic impotriva sa mareasca taxele cat vor ei dar...sa se vada pentru ce le dam mai multi bani. Adica populare, dar mai ales paza si protectia populatiei piscicole din bazinele gestionate de asociatii.

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorrynblue » 27 Feb 2016, 20:41

Si sa zicem ca imi fac acum permis cu 32 lei si se mărește taxa ce fac platesc diferenta sau rămâne asa? Nu o sa se vada nimic, vor fi tocati si banii astia pe orice in afara de fondul piscicol. Asta este parerea mea.
Catch and release is another type of fishing.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 27 Feb 2016, 21:40

s-a mai discutat
o lege nu se aplica retroactiv,ci-si urmeaza cursul din momentul aparitiei
:wink:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Feb 2016, 21:51

Si uite asa o sa fuga lumea sa-si plateasca permisele ca se scumpesc! E si asta o metoda ... :twisted:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Feb 2016, 10:07

Din pacate 150 de lei e prea putin. Daca era macar 1500 /an mai mergea dar asa e putin. Nu de alta dar cu 1500/an poate se mobilizau totusi si pescarii sa umple Piata Universitatii la camping vreo saptamana si sa ceara niste norme legale civilizate in materie de pescuit si o reforma structurala in sistem (nu de alta dar oamenii de la ANPA care populeaza acum institutia , cel putin la capitolul juridic si executiv n-au ce cauta acolo nici din opunctul de vedere al atitudinii fata de pescar si fata de mediu si nici din punctul de vedere al competentei astfel ca toata institutia aia papa bani fara sa ofere nimic altceva decat proiecte de capusare a banului public pentru baietii destepti). :censored:

lenovo
senior
senior

Mesaj de lenovo » 28 Feb 2016, 13:33

Cu cel mai mare drag am sa platesc 150 de lei si mai mult chiar, asta daca autoritatiile vor face ceva cu banutii astia. Sa fie curatenie si peste in apele noastre si mai putini braconieri. Cred ca am fi cu totii de acord sa platim mai mult daca se intampla ceva cu banii aia

Scrie răspuns