stiuca pe timpul noptii

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 10 Mai 2007, 21:13

ANEXA 3

CONDIŢIILE

care trebuie îndeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ în apele aparţinând domeniului public

1. Pescuitul recreativ este permis numai în cursul zilei, de la răsăritul şi până la apusul soarelui, cu respectarea următoarelor reguli:

a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu cel mult 2 cârlige sau cu o lansetă;

b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 2 undiţe sau 2 lansete cu câte 2 cârlige fiecare;

c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undiţe, 2 lansete sau 2 ţaparine, cu câte 10 cârlige fiecare.

2. Pescuitul recreativ se practică de pe mal în Dunărea teritorială de la Baziaş până la vărsarea ei în mare, în Deltă şi în lunca inundabilă a Dunării, în râurile de munte, colinare şi de şes cu zonele lor inundabile, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice. În amenajările piscicole destinate acestui scop, în bălţi, lacuri naturale, lacuri de acumulare, lacuri litorale şi în zona economică exclusivă a Mării Negre pescuitul recreativ se practică de pe mal şi din barcă....etc
Toti pescarii ajung in Rai...

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 10 Mai 2007, 21:17

ANEXA 3

CONDIŢIILE

care trebuie îndeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ în apele aparţinând domeniului public

1. Pescuitul recreativ este permis numai în cursul zilei, de la răsăritul şi până la apusul soarelui, cu respectarea următoarelor reguli:

a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu cel mult 2 cârlige sau cu o lansetă;

b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 2 undiţe sau 2 lansete cu câte 2 cârlige fiecare;

c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undiţe, 2 lansete sau 2 ţaparine, cu câte 10 cârlige fiecare.

2. Pescuitul recreativ se practică de pe mal în Dunărea teritorială de la Baziaş până la vărsarea ei în mare, în Deltă şi în lunca inundabilă a Dunării, în râurile de munte, colinare şi de şes cu zonele lor inundabile, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice. În amenajările piscicole destinate acestui scop, în bălţi, lacuri naturale, lacuri de acumulare, lacuri litorale şi în zona economică exclusivă a Mării Negre pescuitul recreativ se practică de pe mal şi din barcă....etc

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Mai 2007, 21:42

Vezi ca ai o varianta cam veche a legii.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 10 Mai 2007, 21:47

ai o varianta la zi?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Mai 2007, 21:54

Text extras din: Lege nr. 192/2001(r1) - privind fondul piscicol, pescuitul ÅŸi acvacultura

ANEXA Nr. 3

CONDIÅ¢IILE
care trebuie îndeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ
în apele aparţinând domeniului public

1. Pescuitul recreativ/sportiv este permis atât în cursul zilei, cât şi în timpul nopţii, cu respectarea următoarelor reguli:
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undiţe, 2 lansete sau 2 ţaparine, cu câte 10 cârlige fiecare;
d) în timpul pescuitului recreativ/sportiv de noapte pescarii sportivi vor folosi o sursă de lumină care să semnalizeze prezenţa acestora la locul de pescuit;
e) pescuitul recreativ/sportiv de noapte pe cursurile de apă sau lacuri se va desfăşura în sectoare clar delimitate de gestionarul resursei piscicole, împreună cu asociaţiile judeţene de pescuit sportiv.
2. Pescuitul în scop recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale se practică de pe mal şi/sau din barcă. În timpul iernii, pescuitul recreativ/sportiv se poate practica de pe gheaţă, cu excepţia zonelor de protecţie specială a iernării peştelui.
3. La pescuitul recreativ se folosesc momeli naturale şi artificiale, iar pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.
4. În timpul unei zile de pescuit recreativ, în apele din zona colinară şi de şes, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice, Dunărea cu lunca sa inundabilă, Delta Dunării şi Marea Neagră se pot pescui cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg. În apele de munte cu salmonide se pot pescui de către un pescar cel mult 10 bucăţi în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 10 Mai 2007, 23:15

Nu se prinde stiuca noaptea la artificiale decat...accidental ..! De unde sunt asa de sigur ? sa va explic :
Impreuna cu un prieten am ancercat asta de cateva ori , si ...nu numai la stiuca ...Am avut ideea de a cumpara cativa starleti ptr. experienta , si anume , am gaurit ceva voblere ( transparente si semi .) cu briceagul , am " rupt" starletul ( lumina perfect ) si l-am bagat an corpul vobler-ului dupa care peste gaura ramasa am lipit ( cu super-glue) o bulina de plastic decupata din orice material aflat la andemana . Am testat "aratarea" sa vad daca mai merge , avea o evolutie perfecta ! La oscilante si rotative am prins an fata la 15-20cm tot starlete cu doua tuburi de varnis ( ptr. plute) . Se poate pune chiar an fata nalucii ( rotative) , nu-i incomodeaza evolutia . Au urmat cateva "partide de noapte" fara nici un rezultat , nici macar o trasatura ..! Am ancercat aceiasi metoda la trena pe lac la pastrav , acelasi rezultat ...
In skimb , nu numai odata m-a prins noaptea pe lac si an timp ce ma antorceam la mal am vazut an lumina lunii cum muscareste an apropiere, am dat dupa el si de cateva ori , l-am luat ( fara starleti sau alte luminite din astea). Sigur , dupa antamplare am mai zabovit noaptea pe apa cu aceiasi intentie , dar...nu antotdeuna pune botu' ..!
Concluzia ? nu se prinde noaptea dacat accidental , si ca sa-ti reuseasca "trucul" , trebuie sa arunci perfect an imediata lui apropiere intuind an acelasi timp si directia de deplasare ; cu ... blinker , nu cu "calamitati supraponderale" ..! :wink:
Am sa ancerc metoda cu starlete in twister , la salau , posibil sa dea rezultat ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Mai 2007, 23:21

americanii ar avea ceva de zis despre pescuitul stucii noaptea, si ma refer la pike, nu musky ... si am citit accidental de vro 2,3 ori in descriere ca e si pradator nocturn :shock: , poa acolo mai la fundulea papa noaptea , si ziua pe langa iarba :wink:

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 11 Mai 2007, 13:56

In cateva randuri am prins stiuca dupa apus, dar nu pe intuneric total si numai la rotativa de 2 sau 3 cu paleta argintie. Asta se intampla prin 93 sau 94 pe o balta prin zona Suraii!!
De atunci nu am mai prins la ore tarzii stiuca!!

Scrie răspuns