Stiuca - la VOBLER

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
liviu_h1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de liviu_h1 » 03 Iun 2010, 16:55

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 06 Iun 2010, 08:06

Dupa parerea mea cele mai prinzatoare voblere de stiuca sunt:Rapala x-rap,Rapala husky jerk,Salmo minnow de 9 cm etc etc.
Imagine

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 06 Iun 2010, 13:01

Saptamana trecuta am avut parte de multiple orgasme, cand am testat pt prima oara un vobler XXL (pt mine), Husky Jerk 14 cm,FT de la Rapala...atac dupa atac....a fost senzational. Pe langa HJ m-am indragostit si de Salmo Slider, Salmo Minnow si Salmo Sting...toate in culoare firetiger. Nu stiu care-i explicatia, dar stiuca pare obsedata de culoarea asta, indiferent ca-i vorba de apa limpede sau tulbure, ziua sau seara, soare sau ploaie...e cea mai buna culoare la stiuca, parerea mea. 8)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 07 Iun 2010, 09:42

shimano, cred ca este din cauza ca este hiper activa fata in perioada asta ...

iarna, pe apa limpede, nu da in culoarea asta decat daca e o zi de-aia innorata rau, si lumina ciudata etc ....

altfel, nici nu se atinge .. testat pe incicnte din delta unde manaca bine la slider ... pe firetiger o singura partida foarte buna din vreo 10-12 , si asta cand erau niste nori dubiosi si negri, care au stat toata ziua ( fara sa ploua) ....

altfel, numai pe culori naturale , sau pattern de stiuca ...

din ce m-am prins eu, vara merge mai bine la culori stridente , in special dimineata foarte devreme, pt ca pestii sunt foarte activi, si cred ca ataca de nervi o naluca care le "raneste retina " ....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Iun 2010, 10:10

toni f scrie:shimano, cred ca este din cauza ca este hiper activa fata in perioada asta ...

iarna, pe apa limpede, nu da in culoarea asta decat daca e o zi de-aia innorata rau, si lumina ciudata etc ....

altfel, nici nu se atinge .. testat pe incicnte din delta unde manaca bine la slider ... pe firetiger o singura partida foarte buna din vreo 10-12 , si asta cand erau niste nori dubiosi si negri, care au stat toata ziua ( fara sa ploua) ....

altfel, numai pe culori naturale , sau pattern de stiuca ...

din ce m-am prins eu, vara merge mai bine la culori stridente , in special dimineata foarte devreme, pt ca pestii sunt foarte activi, si cred ca ataca de nervi o naluca care le "raneste retina " ....
Pe Mures si "baltile" limitrofe culoarea FT sau GT e FB ptr stiuca (marlite pana in kill ) ca mai mari sunt o raritate . Majoritatea stiucilor vin spre seara dupa ora 19 pana la racirea aerului cam pe la 21-21.30 .
Ar mai fi RH (red head) dar e una universala de la clean pana la somn cel putin modelul de 9 cm am prins atat clean de 0.5 kg cat si avat de 4.5 ,dar nici somnul de 7kg n-a refuzat ... astea anul trecut ... anul aceasta ....deocamdata sunt in criza de timp :( , cu toate astea am mai scos cate un dintos ,cate un mustacios ....

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 07 Iun 2010, 10:32

S-a prins stiuca mare, fara struna, de 7 kile aproape...la vobler de 6cm...in jud. Mures pe un brat mort, recent...adica acu o saptamana jumate.

Localitatea, si locul...prefer sa ramana secret, ca se braconeaza si asa la greu locul acela, se retin pixuri la greu. Dar sunt sigur ca cei din Mures banuiesc despre ce loc e vorba.

Si eu insist cu voblere mari, Predatek, Slider, The Pig, Buster Jerk, dar inca nimic nu a intrat pe ele.

In schimb la voblere de 3,4,5 cm, a intrat si pix, si stiuci mai maricei.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Iun 2010, 10:56

Vectrex94 scrie:S-a prins stiuca mare, fara struna, de 7 kile aproape...la vobler de 6cm...in jud. Mures pe un brat mort, recent...adica acu o saptamana jumate.

Localitatea, si locul...prefer sa ramana secret, ca se braconeaza si asa la greu locul acela, se retin pixuri la greu. Dar sunt sigur ca cei din Mures banuiesc despre ce loc e vorba.

Si eu insist cu voblere mari, Predatek, Slider, The Pig, Buster Jerk, dar inca nimic nu a intrat pe ele.

In schimb la voblere de 3,4,5 cm, a intrat si pix, si stiuci mai maricei.

:lol:
Ce zici refuza una de 14 cm daca trageai in fata lui ?
Sigur era un drill frumos ... cu nalucile mici eu personal am o singura problema .... exemplarele mai mari o iau direct in gat si atunci nu se mai pot eliberea decat in tigaie ,ca oricum nu ar supravietui .

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 07 Iun 2010, 11:06

Nu stiu daca refuza sau nu, dar cert e ca eu dau pe locul acela de mai bine de 4 ani, si la naluci mari nu mi-a intrat nimic. Nici macar pe Slider de 7 cm. Poate altii au prins acolo cu vobler mai maricel, dar eu, personal nu am prins nimic. Am vazut cum un prieten prinde un bibanas la oscilanta de doua ori mai mare ca pestele, dar eu nimic n-am luat la naluci mari.

Astept, insist.....:)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Iun 2010, 11:12

Astept, insist.....:)[/quote]

Insistenta da rezultate :lol: .

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Iun 2010, 13:20

Bine depinde si cat sunt de pescuite apele.
Pe ape superpescuite cum sunt cele din jurul Muresului nu te astepta sa mai mearga la voblere mari. In schimb daca gasesti locuri ferite unde poate nu s-a pescuit cu artificiale rapitorul e mult mai cooperant.
Ca idee si eu ma opresc la 9 cm cand e vorba de momeli.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns