STIUCA. Incet, vom spune "A fost odata.." :(

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

razvi
utilizator constant
utilizator constant

STIUCA. Incet, vom spune "A fost odata.." :(

Mesaj de razvi » 27 Dec 2009, 22:34

:( J A L N I C :( !!! Eu zic ca in cazuri de genul asta, chiar trebuie luata atitudine. Macar explicat omului ca nu e tocmai bine ceea ce face. Se intelege, foamea-i mare, "pescaru"-i pasionat.. Dar nu-i pacat?

IMAGINILE VORBESC DE LA SINE !!!

P.S. Imagini de pe un site romanesc, unde unii "pescari" se mandresc cu capturile lor, care mai de care...

[img=http://img682.imageshack.us/img682/1817 ... rii.th.jpg]

[img=http://img38.imageshack.us/img38/7299/stiucarii2.th.jpg]

[img=http://img38.imageshack.us/img38/1636/stiucarii3.th.jpg]
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:)

Mesaj de razvi » 27 Dec 2009, 22:38

Cand privesc aceste imagini, efectiv ma mir, cata nepasare trebuie sa ai fata de natura, sa faci o asemenea CRIMA in fauna acvatica... :(

Cu siguranta, sunt multi "pescari" de genul asta... :(

Mai mult, va las pe voi. EU ma abtin de la alte comentarii. Imaginile vorbesc singure dragi colegi... :(

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Blue_Fox » 27 Dec 2009, 22:58

Ce sa le faci mai, romanasi prosti, nu poti sa le explici ca nu e inepuizabil stocul ihtiologic, dar na sper ca o sa isi dea seama pana la urma, doar ca v-a fi prea tarziu...
Pescuit comercial, de foame sau ce fel e ala ca nu inteleg :)
Oricum ce subliniwzi tu aici e o problema antica si de demult si nu uita ca esti in Romania ;)
Life's short, so live the most of it!

Ovi_1919
junior
junior

Mesaj de Ovi_1919 » 27 Dec 2009, 23:27

Cred ca constientizati ca uni pesti din poze de genu sunt prinsi defapt la plase mono doar ca apare cate o lanseta sa dea bine.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 28 Dec 2009, 00:07

in prima imagine sunt niste copii!poate e primul lor pescuit la stiuca .nu-i asa grav.dar ultima ?asta ptr. pescarii ca noi ca sa ne oripilam.in delta un localnic nu un domn ca ce-l din ultima imagine ar zice:"alea mai mici e cele mai bune ca n-are asa oase multe ca alea mari" :cry:

razvi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de razvi » 28 Dec 2009, 13:08

@ rine

Te contrazic, cu ceea ce ar zice un localnic.. Poate sunt si astfel de cazuri ( FOARTE RARE ) ... In general stiuca si salaul mic, in Delta, de catre localnici se folosesc la SIRATCA sau CARMACE drag coleg, pentru ai atrage pe cei mai mari.. Un fel de "Daca copilasii mananca, haidem sa mancam si noi!" :)

Oricum ar fi prinse e pacat de ele. Inca carasul mai merge cand iei galeti intregi, incalcite in MONO, dar e pacat de restul... Din pacate, PLASELE nu fac diferenta si uite asa, decimam exemplare frumoase si nevinovate.

Haideti sa ne gandim putin si la ceea ce ne inconjoara, NU DOAR LA BUCATA DIN FARFURIE :?

P.S. Pacat de tipul ala, cu mertzan si 1 kilogram de marlitze.. :( .. Decat asa, mai bine merg la magazin si cumpar niste peste proaspat si-mi fac pofta.. PACAT! PACAT!

Ovi_1919
junior
junior

Mesaj de Ovi_1919 » 28 Dec 2009, 14:22

Eu nu am avut ocazia inca sa agat nici una dinaceea pentru ca alti agata prea multe si le duc acasa.
Cat despre ultima poza mai dai naibi . is mai mic ca ei si am auzit de C&R , aia-s tarani deaia ce nau ce manca .

Dupa parera mea ar trebui infintate asociati / brigazi anti braconaj cate 3-4 in fiecare oras , politia romana pentru mine e ca si cum n-ar fii cred ca la fel si pentru restu romaniei . Aceste asociati / brigazi sa aiba membri pescari cinstiti ca si fim siguri ca nu apar intelegeri intre braconieri si membri . Cred ca in felu asta in 10 ani am scapa de braconaje.

tool
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tool » 28 Dec 2009, 15:01

Ovi_1919 scrie:Eu nu am avut ocazia inca sa agat nici una dinaceea pentru ca alti agata prea multe si le duc acasa.
Cat despre ultima poza mai dai naibi . is mai mic ca ei si am auzit de C&R , aia-s tarani deaia ce nau ce manca .

Dupa parera mea ar trebui infintate asociati / brigazi anti braconaj cate 3-4 in fiecare oras , politia romana pentru mine e ca si cum n-ar fii cred ca la fel si pentru restu romaniei . Aceste asociati / brigazi sa aiba membri pescari cinstiti ca si fim siguri ca nu apar intelegeri intre braconieri si membri . Cred ca in felu asta in 10 ani am scapa de braconaje.
ce brigazi tata, ca nu mai avem nici o speranta ca tara,legi etc. putem sa dezbatem problema asta pana la anu, nimeni nu face nimic, ideea ta e buna pacat ca nu are cine sa o aplice.

edit: ce e interesant este ca majoritatea celor ca cei din poze ajung sa se vaite ca nu mai e peste.... oare de ce...

razvi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de razvi » 28 Dec 2009, 15:30

IN PRIMUL si IN ULTIMUL rand nu trebuie sa uitam ca suntem oameni :)

Legat de dimensiunile pestilor, multi nu fac diferenta intre diveritele specii si atunci iau tot ce li se pare acceptabil ca si marime :)

Una e, spre exemplu sa retii carasul la 15-20 CM :? si alta e sa retii stiuca/crapul/somnul sau salaul la aceeasi lungime :?

Ovi_1919
junior
junior

Mesaj de Ovi_1919 » 28 Dec 2009, 17:39

tool scrie:
Ovi_1919 scrie:Eu nu am avut ocazia inca sa agat nici una dinaceea pentru ca alti agata prea multe si le duc acasa.

ce brigazi tata, ca nu mai avem nici o speranta ca tara,legi etc. putem sa dezbatem problema asta pana la anu, nimeni nu face nimic, ideea ta e buna pacat ca nu are cine sa o aplice.

edit: ce e interesant este ca majoritatea celor ca cei din poze ajung sa se vaite ca nu mai e peste.... oare de ce...
pai am auzit ca cei de la CENTRU REGIONaL DE ECOLOGIE BACAU se ocupa cu probleme de genu in zona lor. in astealalte zone nu stie face nimeni asa ceva ?

Scrie răspuns