STIUCA. Incet, vom spune "A fost odata.." :(
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
cand m-am apucat de spin opream si eu pesti, aprope tot ce prindeam
trebuia sa ma laud cu ceva... trist
acum nu prea, poate o bucata-doua pe care o dau celor care ma roaga sa le aduc peste pentru ca le este pofta.
din nefericire, pescarul roman trebuie sa justifice cumva timpul pierdut si banii cheltuiti pe scule, momeli, naluci si balti.
cunosc oameni carora le este rusine sa se duca acasa cu mana goala.
alte specimene dau spaga la paznic sa inchida ochii la dapasirea cantitatii admise.
probabil ca inca nu s-au familiarizat cu folosirea aparatului foto.
mai sunt si cei din categoria care considera pestele strict aliment sau sursa de venit, care daca nu au bani de plase pescuiesc cu ancore sau parasute.
am fost odata intrebat, in momentul in care eliberam un strap, "de ce il ARUNC", nu de ce il eliberez, nu, de ce il ARUNC. am raspuns ca nu am ce sa fac cu el, ca eu nu mananc peste, la care localnicul: de unde esti? din bucuresti, aha, arunci banii pe scule aiurea, mi-l dadeai mie ca nu am luat decat o platica(la ancora).
ar mai fi multe de comentat si adaugat, dar din pacate este in zadar.
eu ma limitez la incercarea de ai educa pe cei din jurul meu, poate vreodata la randul lor vor face si ei la fel cu altii...
trebuia sa ma laud cu ceva... trist
acum nu prea, poate o bucata-doua pe care o dau celor care ma roaga sa le aduc peste pentru ca le este pofta.
din nefericire, pescarul roman trebuie sa justifice cumva timpul pierdut si banii cheltuiti pe scule, momeli, naluci si balti.
cunosc oameni carora le este rusine sa se duca acasa cu mana goala.
alte specimene dau spaga la paznic sa inchida ochii la dapasirea cantitatii admise.
probabil ca inca nu s-au familiarizat cu folosirea aparatului foto.
mai sunt si cei din categoria care considera pestele strict aliment sau sursa de venit, care daca nu au bani de plase pescuiesc cu ancore sau parasute.
am fost odata intrebat, in momentul in care eliberam un strap, "de ce il ARUNC", nu de ce il eliberez, nu, de ce il ARUNC. am raspuns ca nu am ce sa fac cu el, ca eu nu mananc peste, la care localnicul: de unde esti? din bucuresti, aha, arunci banii pe scule aiurea, mi-l dadeai mie ca nu am luat decat o platica(la ancora).
ar mai fi multe de comentat si adaugat, dar din pacate este in zadar.
eu ma limitez la incercarea de ai educa pe cei din jurul meu, poate vreodata la randul lor vor face si ei la fel cu altii...
Aici la Mureș am avut iarna trecută un caz deosebit de interesant: după topirea ghețarilor, au apărut zeci de veterani în "pescuitul" cu plumb si ancore mari și multe, si greblau apa Muresului într-un loc special, unde era (nu mai este) clean cu gramada. Un prieten de-al meu, vazând ce crime se produc, a sunat la politzai și AJVPS Mures și i-a invitat urgent să viziteze acele locuri...ei au schimbat repede subiectul, și s-au scos că nu au timp acum de așa ceva, si astfel, toată iarna s-a greblat din belșug, nimeni, niciodată n-a venit să-i deranjeze pe băiezi cu întrebări de genu "Mă oameni buni, di ce nu puneți și momeală pi ancore?"...apoi a venit prima-vara, și-apoi vara, și toți s-au mirat ca "nu trage peștele...nu mai este pește...". Mai exact, am avut parte de un sezon de căcat, din cauza celor ce nu-și fac treaba atunci și acolo unde ar trebui. 

cred ca cel mai bine, in situatii de genul, este sa chemi o televiziune pentru ca organele vor sa se dea si ei rotunzi cateodata si chiar daca a doua zi va fi la fel macar atunci, in fata camerei, sa dea cateva amenzi si sa confiste niste plase sau cateva ancore, asa, de dragul patriotismului.
oricum, majoritatea militienilor sau alte organe, habar nu au ce legi incalca cei care braconeaza, ei stiu doar sa perceapa comision, sa fie bine la toata lumea
oricum, majoritatea militienilor sau alte organe, habar nu au ce legi incalca cei care braconeaza, ei stiu doar sa perceapa comision, sa fie bine la toata lumea
Da, ai dreptate, însă într-un fel mi-e teamă ca tocmai eu să fiu "trădătorul" care denunță lumea, plus că dacă chem televiziunea, trebuie (cred) să și dau un interviu, ceva, iar lumea trădată (marea majoritate țigani) sigur își vor tipări în minte mutra mea de binefăcător, iar dacă cumva, vreodată mă vor vedea pescuind prin zonă, sigur îmi vor fi teribil de recunoscători pentru ce le-am făcut, iar eu voi învăța atunci să înot cu mâinile legate la spate, si cu 3 cărămizi legate de gât...așa că...prefer să nu fiu eu trădătorul, sau cumva să rămân în anonimat, dar nu știu cum aș putea. 

mama da zei ii mai crezi pe tiganii astiashimano scrie:Da, ai dreptate, însă într-un fel mi-e teamă ca tocmai eu să fiu "trădătorul" care denunță lumea, plus că dacă chem televiziunea, trebuie (cred) să și dau un interviu, ceva, iar lumea trădată (marea majoritate țigani) sigur își vor tipări în minte mutra mea de binefăcător, iar dacă cumva, vreodată mă vor vedea pescuind prin zonă, sigur îmi vor fi teribil de recunoscători pentru ce le-am făcut, iar eu voi învăța atunci să înot cu mâinile legate la spate, si cu 3 cărămizi legate de gât...așa că...prefer să nu fiu eu trădătorul, sau cumva să rămân în anonimat, dar nu știu cum aș putea.
-
- junior
oricum,este bine sa nu ii subestimezi,raspund mult mai bine la apel decat romanii nostri.tool scrie:mama da zei ii mai crezi pe tiganii astiashimano scrie:Da, ai dreptate, însă într-un fel mi-e teamă ca tocmai eu să fiu "trădătorul" care denunță lumea, plus că dacă chem televiziunea, trebuie (cred) să și dau un interviu, ceva, iar lumea trădată (marea majoritate țigani) sigur își vor tipări în minte mutra mea de binefăcător, iar dacă cumva, vreodată mă vor vedea pescuind prin zonă, sigur îmi vor fi teribil de recunoscători pentru ce le-am făcut, iar eu voi învăța atunci să înot cu mâinile legate la spate, si cu 3 cărămizi legate de gât...așa că...prefer să nu fiu eu trădătorul, sau cumva să rămân în anonimat, dar nu știu cum aș putea.
A pescui in crescatorie,este ca si cum ai vana in gradina zoologica...
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.
Din pacate exista si pescari la care ai avea pretentii, dar care retin orice marlita. Spre exemplu in noiembrie erau in delta, 4 indivizi intr-o barca cu motor nu chiar ieftina, care retineau TOT, inclusiv marlite de 200g.
Ce pretentii sa mai avem la cei care n-au pic de educatie si traiesc de pe-o zi pe alta?
Ce pretentii sa mai avem la cei care n-au pic de educatie si traiesc de pe-o zi pe alta?