pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
hunting_fish
- veteran

STORM Wildeye Minnow 15 cm ar fi o optiune..
Rapala Husky Jerk 15 cm ar fi a doua optiune..
Poti incerca si niste voblere din 2 bucati,niste Rapala sau Salmo, culori - firetiger verde fluo cu dungi negre. Dai un ban, dar stai in fatza. Eu cu astea as incerca in apa statatoare si tulbure. Dar pe vremea asta - primavara mofturoasa - apa rece, ar trebui sa incerci cu niste shaduri mai mari. Are STORM unele gata lestate si cu 1 bilutza mica cam la 12 - 14 cm tot suspending. Vezi ca marti deschide la magazin!
In rest? Cum ai petrecut de sarbatori ?

-
Alexinhoo
- junior

-
ms hunter:)
o sa incerc si la cv lingura ni name verde e ushoara si lucreaza aproape de suprafata
-
gizmo
- junior

-
Stiuca foarte mare?
Dupa cum ai descris-o poate avea si 800g.
-
Alexinhoo
- junior

-
bn, poate ca am exagerat putin dar cred k este mare , o stiuca de 800 gr poate manca spmn pitic de 4-500?
-
kuin tauti
- veteran

poate fi surprinzator pt unii ,dar stiuca ataca si inghite chiar si prada cam jumate cit ea, fie ea alta specie sau chiar surioare... des le vezi cum se strofoaca sa inghita ce au prins de iti aduce aminte de povestea aia cu sarpele ...
odata eram cu familia pe malul apei si am vazut in apa un pic mai mare de o palma o cumatra cam de 30 cm care a muscat o platica cam de un kil de schinare din dreptul dorsalei , epuizate amindoua le vedeai cum paltica clatininduse de pe o parte pe alta salta prin aer cumatra intr-un tic tac hajos

-
hunting_fish
- veteran

Alex
Nu cred ca o sa ai rezultate f.mari cu oscilante. Nu primavara. Ele fac destul de mult scandal in apa. Pe cand un vobler dintre cele descrise de mine mai sus recuperat incet [daca nu foarte incet] cred ca ar da rezultate mai bune. Oscilantele, spinner-baitul si voblere care produc vibratii mai mari [adica cu barbeta mai "sanatoasa"] sunt recomandabile vara, cand madam stiuca este mai activa. De aceea ti-am recomandat shad-urile.
Sa imi spui ce ai prins la oscilanta, ca sunt curios...

-
SVF
- veteran

E un canal de 3 m latime,daca o fii,cu vegetatie multa,unde jucati voi nalucile?
-
Chief
- veteran

-
Alexinhoo scrie:salut,am gasit un canal de vreo 3-4 m latime,apa nu curge si este ff mult somn pitic si stiuca f mare cred.
Am prins somn pitic de vreo 3-400 gr si avea urme de muscatura pe langa coada/spate si era 100% de stiuca pt k cunosc cicatricile si forma dintilor,in fine........cum sa prind io stiuca aia/alea?:D
canalul are vreo 3 m in medie adancime si pe margine este cv stuf.
Am vazut o singura data cum a atacat o stiuca in zona a facut vartejuri pe apa si dupa cum se vedea era un exemplar frumos:)
astept raspunsuri:)
eo am un salmo minnow de 7 floating da nu am reusit sa prind la el
Recunosti muscaturile dar nu stii sa o prinzi? O stiuca mare cred ca nici nu rata somnul ala pitic. Dolinger mare de 16g, Shad de 12 cm cu jig de 4-6 grame, Slider sinking, Minow deep runner, Mepps Lusox lestata - probabil asta e cea mai buna acum, e rece apa? cat de tulbure? tulbure mereu? - culori gen green tiger sau red head, cu contraste ... da-i dupa ele nu te lasa!
-
Alexinhoo
- junior

-
probabil k l-a lasat in pace pentru ca are spinii aceia pe spate si laterale sau nu stiu,cat despre ele am dat vreo 20 min dar daca vad ca nici macar un atac nu este ma dezambitionez:)
-
Busta
- utilizator constant

-
incearca poperele de la rapala sau yo-zuri

si e mai spectaculos decat orice