Spinning vs. Baitcasting

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Dec 2011, 15:13

Si ar mai fi dezavantajul gasirii raspunsului adevarat la intrebarea „rulmenti ceramici„ versus „lagare de bronz„Dupa ce ai trecut hopul asta ,viata este mult mai frumoasa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Dec 2011, 16:25

baitcastorilor, ma surprinde ca nu ati amintit un avantaj al baitcastingului:
posibilitatea de a folosi fire groase fara a penaliza lungimea lanseului. Mie asta mi se pare foarte tare si asta face intr-adevar diferenta in pescuit + forta mulinetei care poate fi utila in anumite situatii, in special cand dai cu naluci mari si grele si evident ai nevoie si de fire groase.
In rest io zic ca e mai mult de gustibus si de feeling decat avantaje concrete si masurabile... :twisted:
Aia cu rasucitu firului, pare rau da nu se pune... cine a avut probleme ca i-a rasucit mulineta de spin firu?
aici un articol interesant:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... ctID=31583
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Dec 2011, 18:34

Chestia cu firele groase este discutabila..Pe aceeasi lanseta ,cu aceeasi mulineta,evident cu aceleasi naluci(kopyto,hookie-koochie,charliebrewers)arunc mai bine cu sufixperformance braid de 10lb,decit cu aceeasi marca de fir, dar de 20lb,Firul mai subtire permite lanseu mai lung,nu cu mult dar mai lung...In plus la distanta aceea(40-50m),sufixul de 20lb,nu imi este de nici un ajutor pentru ca nu taie curentul asa de bine ca si sufixul de 10lb.Curentul prinde in fir si nu pot insista cu jigul pe pragul aflat la distanta...Cu sufixul de 10lb situatia se schimba ,pot insista suficient pe pragul aflata la distanta,pina apuca curentul sa faca burta la fir si ...adio..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

niki20
utilizator constant
utilizator constant

bait cast

Mesaj de niki20 » 27 Dec 2011, 21:20

despre agataturi nu se pune problema.folosim carlige ofset si jiguri ofset,acum se gasesc si ondulante anti alga.totul sa poti pescui,nu asta e problema.cred ca e mai mult o invidie antre cei care stiu sa foloseasca echipamentul si cei care nu stiu dar nu au nici curajul sa ancerce

niki20
utilizator constant
utilizator constant

bait cast

Mesaj de niki20 » 27 Dec 2011, 21:40

cat despre udatul pe maini nu se pune,oricine prinde un peste se uda cand scoate pestele din carlig sau cand al elibereaza (daca nu foloseste manusi de neoprene)

Radu_
veteran
veteran

Re: bait cast

Mesaj de Radu_ » 27 Dec 2011, 21:53

niki20 scrie:cat despre udatul pe maini nu se pune,oricine prinde un peste se uda cand scoate pestele din carlig sau cand al elibereaza (daca nu foloseste manusi de neoprene)
nu e vorba ca te uzi cand scoti pestele, te uzi la FIECARE lanseu si pt. unu ca mine ce pescuieste si iarna era deranjant, cat ca nu-s deloc sensibil. daca scoti pestii cu gripul nu e nevoie sa pui mana pe ei.

niki20
utilizator constant
utilizator constant

bait cast

Mesaj de niki20 » 27 Dec 2011, 22:07

si eu pescuesc iarna cu manusi si nu ma ud pe maini.problema mea e altatrebue sa sterg ochelarii din cand an cand (no pe asta nu o stiati)

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 27 Dec 2011, 22:10

niki20 scrie:si eu pescuesc iarna cu manusi si nu ma ud pe maini.problema mea e altatrebue sa sterg ochelarii din cand an cand (no pe asta nu o stiati)
:lol: pai aia e o problema.....ce apare si la spining.

niki20
utilizator constant
utilizator constant

bait cast

Mesaj de niki20 » 27 Dec 2011, 22:21

deci pana la urma cine e pentru si cine e contra bait castingului,cei care au ancercat si nu reusesc? cei care nu ancearca din anumite motive ?sau cei care nu vor sa renunte la spin

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Dec 2011, 22:57

niki20 scrie:despre agataturi nu se pune problema.folosim carlige ofset si jiguri ofset,acum se gasesc si ondulante anti alga.totul sa poti pescui,nu asta e problema.cred ca e mai mult o invidie antre cei care stiu sa foloseasca echipamentul si cei care nu stiu dar nu au nici curajul sa ancerce
:lol: pai si carligele offset nu se pot folosi dand la spinning ...

baitcastingul l-am incercat, din cand in cand mai dau cu el cand mai ajung pe niste balti din apropiere dar nu ii prea vad rostul nici macar in pescuitul cu naluci mari, eventual jerkbait ar mai merge ca ai o pozitie mai comoda ...

dar cand vine vorba de rauri mari si de lansat la distanta oricand prefer spinning-ul ... am incercat sa dau la somn sau avat dar mi se pare mult mai OK folosind echipamentul de spinning ...

pana la urma e strict vorba de preferinte, de cum se impaca fiecare cu stilul ales si evident de comoditate ... sub nici o forma invidie sau alte minuni de genul asta ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns