Spinning la sub 0 grade

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Spinning la sub 0 grade

Mesaj de ppscslv123 » 26 Noi 2014, 16:53

Salut!

Ca sa nu se mire unii sau sa evit mistocarii din fata tastelor, va scriu ca-s incepator in ale spinning-ului.

Deci, ce ma doare!!! De dimineata, exact cand sa se cracaneze de ziua, dau o fuga pe malul Dunarii (la vreo 200m de casa) sa pacalesc ceva avati. Bun, numai ca mare surpirza, la prima recuperare am observat in jurul meu ca sarea ceva gheata marunta ("s-o pune ceva lapovita si e purata de vantul asta puternic", zic eu...). Mai arunc o data si recuperez... la fel. Ei bine, la a treia recuperare observ ca nu era niciun rost de inceput de lapovita, ci gheata marunta sarea de pe galetul mulinetei, iar inelele de la lanseta incepusera sa se incarce de gheata.
:fluch OMFG!!! Deja am inteles ca iarna o sa am de furca cu gheata si ca e foarte posibil sa nu mai ies zilnic pe malul Dunarii la spinning.

Deci... am cautat si pe forum ceva informatii, dar n-am gasit niciun best practices ghid, articol sau pescar care sa faca niste recomandari serioase/eficiente impotriva ghetii ce da de furca la temperaturi negative (in schimb forumul e full de mistocareli ieftine si expirate in privinta problemei asteia).

Multumesc anticipat!
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

valeriu28
veteran
veteran

Re: Spinning la sub 0 grade

Mesaj de valeriu28 » 26 Noi 2014, 17:09

Asemenea, adevarat ce zice colegu..
eu mai vin cu inca o intrebare. Pestii banuiesc ca nu se mai hranesc la fel de mult la temperaturi scazute, nu? Am inteles ca intra si ei intr-un fel de hibernare... astept parerile voastre intarite!
Multumesc !
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 26 Noi 2014, 17:34

Referitor la pesti, din ce am observat eu ca incepator: daca mergi frecvent pe balta/rau/fluviu si inveti locurile, ai sa afli ca pestii mananca mereu, doar ca lin fiecare "loc" la cota/presiune atmosferica/vant/limpezime/ora diferita... De exemplu de dimineata sarea platica langa mal, iar avatii mari in larg, la peste 100m (pe Dunare), intr-un curent foarte puternic...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 26 Noi 2014, 18:22

IN PESCUIT NU EXISTA REGULI DAR

Eu iarna renunt la voblere dau exclusiv cu gume,caut locurile de iernat cu apa adanca unde stiu ca se cantoneaza pesti pt iernare folosesc gume cu vibratie discreta si prezentari lente cu joc discret si recuperari mici din mulineta.De regula iarna este o perioada buna pt pescuit la rapitor mult mai buna ca si vara pe canicula.
Cand temperatura scade sub 0 grade stau la caldura si fac copii sau numar banii.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 26 Noi 2014, 18:54

Cand incepe sa inghete renunt la textil, asta aduce prea multa apa si incarca inelele la lanseta si galetul cu apa care ingheata. Cand e doar putin sub zero mai folosesc fir fuzionat in loc de impletit, dar daca si asa e prea de tot trec pe monofilament. Cand e frig bine mono e singura solutie. Gheata pe inele si pe galet o sa se faca oricum, le mai cureti la cateva lansari si asta e.... iarna nu e ca vara :)
Imagine

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 26 Noi 2014, 19:03

Stai sa vezi de la -5 grade in sus cum este. Eu personal nu folosesc nimic de dat pe fir datorita faptului ca nu imi convine ca dupa 20-30 de lanseuri sa derulez iar 50 m de fir iar sa l ung si tot asa. Insa atunci cand se depune multa gheata pe inele si pe fir suflu peste tambur si galet si in maxim 5 -10 sec. rezolv problema . Lanseta o bag cu varful in apa si se topeste gheata imediat, inelele care nu intra sub apa desfac eu gheata cu mana. Peste am prins inclusiv cand apa in Dunare avea 0,5 grade. Pe Olt in baraje am pescuit si la -16,5 grade, dar fiind apa mult mai adanca cu siguranta temperatura apei acolo unde sta pestele era cu plus ceva grade, la temperatura aceia am reusit sa rup varful la lanseta din cauza gerului, daca eram mai atent puteam evita si asta, dar pana la -11 grade nu am avut niciodata probleme. In toata afacerea asta cred ca doar galetul mulinetei are cel mai mult de suferit, inelele nu am sesizat sa pateasca vreodata ceva fie vorba de lansete baracuda sau shimano.

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 26 Noi 2014, 19:27

Bine de stiut ca se poate practica spinning-ul si sub zero grade (de dimineata incepusem sa ma intreb daca e imposibil). Merci mut pt informatii!
:bere:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Noi 2014, 20:21

...nu am recomandari , dar vreau sa "enunt" o constatare : sa vezi ce fain este cand nu mai incape firul (textil) pe tambur :wallbash:

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Noi 2014, 20:36

Ca veni vorba de fire din ce stiu eu este mai recomandat un fir monofilament la pescuit sub 0 grade.. daca se vrea a renunta la textil :D
C&R

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Noi 2014, 22:44

Daca pe zona nu ai multe agataturi este ok si mono.
Am un amic care da exclusiv cu mono de 0.16-0.20mm la salau, si prinde!
Eu nu inteleg cum poti sa dai cu un fir mono de 0.16 la salau :shock:
Iarna si cu mono ai probleme, depinde de cat este de ger, la mono faci bile rare de gheata pe fir, dar mari!
La textil se umple tot cu gheata...daca mai ai si inele micro :lol1:

Scrie răspuns