Spinning la sub 0 grade

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

Re: Spinning la sub 0 grade

Mesaj de catalin66 » 27 Noi 2014, 08:24

ppscslv123 scrie:Bine de stiut ca se poate practica spinning-ul si sub zero grade (de dimineata incepusem sa ma intreb daca e imposibil). Merci mut pt informatii!
:bere:

Salut , normal ca se poate practica spinn si sub zero grade dar.... nu mai e acelasi lucru ,stii vorba aia cu iarna nu-i ca vara , da cu textil e cam imposibil la un moment dat ai sa vezi ca nu-ti mai incape firul pe tambur , se umfla , trebuie sa cureti mereu inelele ..... deci treci pe mono . Acum , cu avatul iarna , nu stiu ce sa zic eu ultimii avati i-am prins pe 6 decembrie dar a fost o iarna extrem de blanda , alta treaba , zici ca ai vazut avati mari sarind acum , esti sigur ca erau avati , ca la vremea asta nu prea mai umbla dupa obleti in pelicula , poate doar la amiaza sa fie un soare bland si fara vant , dar nimic nu e imposibil in pescuit , daca zici ca stai aproape de Dunare si poti sa mergi zilnic e foarte bine , asta e un mare plus cu cat mai multe iesiri cu atat ai sa observi mai multe despre pesti , eu vad Dunarea pe geam dar....cred ca am imbatranit , nu-mi mai place de nici o culoare sa merg acum la pescuit , prea complicat , prea mult echipament si chiar si asa la un moment dat tot simti ca te patrunde , nici miscarea nu mai e aceeasi ca vara , vorbesc de avat , pentru salau e altceva , apa rece e cam ce trebuie , dar iar nu-mi mai place , mai ales de pe mal sa batai intr-una o guma pe fundul apei , in fine , tu da-i bataie , succesuri !!!!!

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 27 Noi 2014, 12:36

catalin66 scrie: Acum , cu avatul iarna , nu stiu ce sa zic eu ultimii avati i-am prins pe 6 decembrie dar a fost o iarna extrem de blanda , alta treaba , zici ca ai vazut avati mari sarind acum , esti sigur ca erau avati [...] !!!!!
Da erau avati. In fiecare dimineata, dupa ce se face lumina sar in larg si vaneaza ca nebunii (maxim o ora, iar cand e soare sar cam pana pe la vreo 9-9:30). Nu stiu ce vaneaza, probabil platica sau se mananca intre ei, nu stiu...

Cat despre apa... a fost relativ calda (12-9 grade C), acum sunt 8 , asa ca inca nu cred ca-i frig pt ei (doar in aer is grade cu minus), sau poate au program de inviorare.

Merci pt sugestii!
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 27 Noi 2014, 14:06

hrana principala a avatului este formata din oblete.uneori babusca,rosioara(pe canalele Deltei),rareori carasel,biban
n-am auzit sa-si manance progeniturile dar nu exclud si varianta asta
ciudat cu activitatea la suprafata...puietul s-a retras in zone mai adanci cu apa ceva mai calda
scenariul prezentat de tine se potriveste zilelor de vara-toamna
:wink:

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 27 Noi 2014, 14:29

Am gasit un loc cu niste stanci care merg/creaza apa mica de pana la cativa metri aproximativ pana spre mijlocul Dunarii, se poate spune si ca se formeaza intr-un unghi de 40-50 de grade un prag abrupt ce are in vecinatate o adancime de cateva zeci de m. Treaba este ca aici, indiferent de cota Dunarii, se formeaza un curent extrem de puternic care vine mai aproape de mal (fericire mare atunci), sau se departeaza cand cota scade (la fel si pestii ce vin in marginea curentului). Cat despre temperatura, cred ca nu-i prea mare diferenta fata de adanc din cauza vitezei cu care curge apa in curent - probabil de asta sare dimineata.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 27 Noi 2014, 15:14

faina zona
sigur gasesti salau,somn
pe langa avat

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 27 Noi 2014, 19:56

Somni, Avati si Salai mari doar in larg, de la vreo 60m in sus (distanta), cand Dunarea e la o cota cat de cat normala, iar cand cotele cresc cu un metru si ceva doi, se apropie de mal, uneori chiar la vreo 30m. Cam in tot timpul anului merge sa dai la salau acolo, indiferent de cota si limpezeala, in special vara, doar ca tovarasii braconieri obisnuiesc sa mai intinda niste plase pe fundul apei, si-ti mai agati jigul in ele, deh... Frontiera isi face treaba.

Din cauza crestaturilor/denivelarilor numeroase produse de Dunare in stancile de pe fundul apei, e aproape imposibil sa dai pe fund fara sa agati (din 10 aruncari ai cam 7-8 agataturi), asa ca trebuie sa dai la suprafata sau sa nu lasi naluca sa-ti cada pe fund. Asta-i unul dintre motivele principale pt care localnicii evita zona aceea (ramai f repede fara plumbi, jiguri, voblere, etc.)

zane21
senior
senior

Mesaj de zane21 » 29 Noi 2014, 10:09

incearca sa pescuiesti cu offset, e pacat sa nu exploatezi fundul ....si asta se mai agata ca intra firul intre pietre dar poti avea surprize frumoase....
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 30 Noi 2014, 20:14

Merci, dar pe fund se agata garantat. Sunt foarte multe crestaturi in stanci, iar zonele invecinate sunt full de pietere de la cateva sute de kg la o tona si ceva... Iti blestemi zilele daca dai pe fund la spinning.

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 30 Dec 2014, 16:21

Pentru sensibilitate maxima eu zic sa nu renuntati la firul textil iarna , folosesc textil de la Sufix , gama ,,Ice", drept-ai ca este mai scump dar isi merita banii din plin .

Scrie răspuns