da, foarte adevaratfratelecelmic scrie:......
localizarea e totul.
2009 a cam fost anul somnului pe olt
somnul pe olt rugaminte
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: somnul pe olt rugaminte
-
- veteran
Nu vreau sa contrazic pe cei care spun ca, la somn, dimensiunea conteaza (mare). Experientele pe care le-am avut insa (nu foarte multe), mi-au adus mai mare succes la gruburi de 7-9cm decat shad-uri mari (> 10cm). Dar cine stie, o fi intamplarea , ca in pescuit regulile nu prea sunt reguli. Fire intinsa.
-
- veteran
-
- veteran
-
- utilizator constant
ce pot sa i-ti spun eu, doar ca am dat in somn defapt in 2 pe dunare la inceputul lui ianuarie unu in 5 si in 10 ianuarie pe o dunare murdara rau de tot .primul a luat in gura un shad koryto de 7.5 cm si dupa un dril de cateva secunde cu o plecare ca de accelerat mi-a inapoiat sadul intact plus bonus vreo jumate de metru de muci pe fir .al 2-lea in aceiasi zona cu un mic golfulet in care se invartea curentul apei invers si se lovea de curentul principal .am lansat un vobler ratlin fara barbeta de 18gr in locul unde se uneau cei 2 curenti l-am lasat sa ajunga pe substrat si am jucat voblerul usor din varful batului il ridicam usor 40-50 de cm apoi il lasam sa il ia curentul iara il didicam si tot asa pana dupa aprox 5min a lovit aceleratul foarte discret parca ar fii o agatatura si am dat tapa in momentul ala a venit spre mal cam 2-3 metri si dupa aceea cu o intoarcere la 180 de grade firul meu pp de 10lb parca ar fii fost un fir de par ,pacat 2 somni in 2 iesiri pe o apa de 2.5 grade si m-au lasat cu buza umflata asta este pescuitul macar acum stiu cum sa insist si daca este in zona in cel mai scurt timp trebuie sa dea daca nu alt loc alta sansa.
-
- veteran
la chestii de astea trebuie sa te intarati mai rau cel putin asa sunt eu mai mare de 7kg nu am luat dar am vazut anu trecut cativa luati unu de vreo80 altu de 35 si primavara e un loc de nu se poate te spala pe ochi l-am aflat intamplator de la unul dintre cei mai buni din oras,om de la care nu scoti nimic ce mai.....un adevarat pescar
-
- senior
-
- veteran