somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 11 Dec 2009, 12:18

Am si eu o intrebare ca sa nu mai deschid alt topic: eu ma mai duc la pescuit pe balti unde are somn african si se prinde la undita si in carlig carnat, sunca, salam, etc.
Eu doresc sa-l prind la spining, am obs ca este un peste care vaneaza intre ape sau chiar la suprafata si este foarte curios cand cade ceva in apa, de fapt asa am prins cele mai multe bucati (in clipa cand aruncam momeala in apa in cateva secunde o inhata). Cu ce vobler ma sfatuiti sa-l vanez? O broscuta cu bile, un pestisor mai gogonat?
Astept sfaturi. Mersi.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 11 Dec 2009, 12:28

Popper.

E genial :D

Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 11 Dec 2009, 13:34

Mersi de promptitudine! Daca sunteti dragut sa postati niste poze sau linkuri cu cateva modele v-as fi recunosctor, eu sunt mai la inceput si nu cunosc modelele.

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 14:10

Biban scrie:Mersi de promptitudine! Daca sunteti dragut sa postati niste poze sau linkuri cu cateva modele v-as fi recunosctor, eu sunt mai la inceput si nu cunosc modelele.
http://www.totalfishing.ro/pescuit-la-r ... 77_29.html :wink:

Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 11 Dec 2009, 16:12

Aham mersi. Si pt un african de vreo 1,5 kg merge ceva de 5 cm sau si mai mare putin?
Ceva culori recomandate? Ala e cam chior; sa iau ceva mai sclipitor sau viu colorat?
Trebuie sa fie cu bile in interior?

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 19:09

Biban scrie:Aham mersi. Si pt un african de vreo 1,5 kg merge ceva de 5 cm sau si mai mare putin?
Ceva culori recomandate? Ala e cam chior; sa iau ceva mai sclipitor sau viu colorat?
Trebuie sa fie cu bile in interior?
N-am pescuit pana acuma somn african, da somnu in general are gura destul de mare, eu as zice ca pune botu si la momeli mai mari. Popperele fac deja galagie mare la suprafatza (de acolo ii vine si numele), prin "gura" aia mare, rotunda cascata :lol: care o au in loc de barbeta , de poppere cu bile (rattlin) n-am auzit pana acum, da nu cred ca ar strica. Cu poppere am prins si stiuci foarte frumoase, vara prin Suedia, am auzit ca si pastravu pune cate-odata botu pe asa ceva, tot vara, insa n-am vazut cu ochii mei. Daca zici ca-i cam chior somnu african, incearca si cu sclipici sau culori traznet, logic....

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 19 Dec 2009, 11:56

totusi, sa revenim putin la naluci... are cineva experienta in prinsul somnului, primavara, pr Dunare, la artificiale? as fi foarte interesat de tipul care s-a dovedit prinzator, cat si de conditiile in care s-au petrecut lucrurile. multumesc!

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 18 Aug 2010, 11:48

Florin,pana la urma ce batz ti-ai luat?

stradic
veteran
veteran

rapala

Mesaj de stradic » 20 Sep 2010, 05:31

Rapala CDJ de 9 si 11 cm unul dintre cele mai bune voblere pt.somn! :idea:
rapala the best vobler in the world