somnul la artificiale
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am si eu o intrebare ca sa nu mai deschid alt topic: eu ma mai duc la pescuit pe balti unde are somn african si se prinde la undita si in carlig carnat, sunca, salam, etc.
Eu doresc sa-l prind la spining, am obs ca este un peste care vaneaza intre ape sau chiar la suprafata si este foarte curios cand cade ceva in apa, de fapt asa am prins cele mai multe bucati (in clipa cand aruncam momeala in apa in cateva secunde o inhata). Cu ce vobler ma sfatuiti sa-l vanez? O broscuta cu bile, un pestisor mai gogonat?
Astept sfaturi. Mersi.
Eu doresc sa-l prind la spining, am obs ca este un peste care vaneaza intre ape sau chiar la suprafata si este foarte curios cand cade ceva in apa, de fapt asa am prins cele mai multe bucati (in clipa cand aruncam momeala in apa in cateva secunde o inhata). Cu ce vobler ma sfatuiti sa-l vanez? O broscuta cu bile, un pestisor mai gogonat?
Astept sfaturi. Mersi.
- bushmaster
- utilizator constant
http://www.totalfishing.ro/pescuit-la-r ... 77_29.htmlBiban scrie:Mersi de promptitudine! Daca sunteti dragut sa postati niste poze sau linkuri cu cateva modele v-as fi recunosctor, eu sunt mai la inceput si nu cunosc modelele.

- bushmaster
- utilizator constant
N-am pescuit pana acuma somn african, da somnu in general are gura destul de mare, eu as zice ca pune botu si la momeli mai mari. Popperele fac deja galagie mare la suprafatza (de acolo ii vine si numele), prin "gura" aia mare, rotunda cascataBiban scrie:Aham mersi. Si pt un african de vreo 1,5 kg merge ceva de 5 cm sau si mai mare putin?
Ceva culori recomandate? Ala e cam chior; sa iau ceva mai sclipitor sau viu colorat?
Trebuie sa fie cu bile in interior?