Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Re: Somnul la artificiale

Mesaj de kzoli » 29 Apr 2012, 09:40

johnnybravo scrie:se spune ca nu conteaza culoarea la somn dar psihologic ma simt mai confortabil cu SFC sau FT :)
Eu zic ca uneori conteza si culoarea ... pe un lac privat in timpul diminetii, aceeasi echipament, acelasi naluca.... si 7-2 in favoarea SFC... din acelasi barca... nu erau mari, dari somni erau ... Cat despre jointedul de 13 cm este foarte rezistent, dar trebuie schimbate ancorele si inelele, cunosc o persoana care pe Po( in zona unde pescuieste si Anem) a prins un mustacios de 135 kg-2,45 cm in 2010 ... Pe atunci au aparut mai multe articole in presa de specialitate, cateva poze
http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2535 ...
Peste sa fie... naluci si echipamente sunt destule ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 29 Apr 2012, 19:34

Sa stii ca si eu cred ca , uneori cel putin ,conteaza culoarea! Asa cum are el ochii aia mici si cum nu vede el bine (oare l-a intreabat vreodata cineva sau de unde stim ca nu vede? :lol: ),dar cred ca totusi culoarea conteaza! Sau, ma rog, asa simt eu ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 29 Apr 2012, 19:53

Salut Zamfi, parerea mea personala :-D este ca somnul fiind un rapitor de noapte, cu ochii mici, care isi prinde prada chiar si ape f tulburi, nu vede prea bine. Insa pe ape limpezi, mai ales daca nu-s adinci sau la pescuitul la suprafata apei sau sub luciu, s-ar putea sa conteze. La fel ca si la oscilante: in unele ape prind mai bine cele galbene, in alte ape cele de bronz sau argintii. Iar la voblere multi pescari baga mina-n foc pt culori ca SFC. Insa, aceasta culoare fiind f f mult folosita la pescuitul salaului, mult mai des folosita ca alte culori, si atacurile de somn sunt mai dese la aceasta culoare.

Dar pt a merge la sigur, imi voi cumpara si eu bine-nteles culoarea SFC. :lol:
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 29 Apr 2012, 20:07

parerea mea personala
:lol: :lol: :lol:
Recunosc ca m-ai surprins !Pozitiv normal! Sa fie intr-un ceas bun!
Culmea e ca am aceeasi parere ca si tine (de data asta :lol: ). Asa cum am zis uneori cred ca e bine sa folosesti anumite culori.Si stii cum e,daca pescarul are incredere in naluca e ...mai productiv! O fi ceva cu aceste culori ...Uite ,de exemplu , salaul noaptea merge mai bine pe culori foarte vii , SFC ,FT ,etc. Bine ,am auzit eu ca salaul asta vede grozav noaptea ,dar oricum... :wink:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 29 Apr 2012, 20:20

Zamfi, tot ce scriu este doar parerea mea personala. Iar daca scriu despre ceva ce a spus altcineva, precizez lucrul acela. De multe ori insa, sunt nevoit sa scriu de la servici unde seful sta chiar in spatele meu. Si atunci scriu repede si la subiect, fara sa folosesc prea multe bla-bla-uri si nici iconite. Si asa m-am invatat ca scriu si acasa in acelasi mod. Acum imi dau seama ca aceasta modalitate nu este cea mai buna, fiind de multe ori judecat gresit.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 29 Apr 2012, 21:25

Zoran , sincer ma bucur pentru aceasta marturisire ! Tot timpul am apreciat si voi aprecia precizarile facute cu sinceritate.Intradevar ,de multe ori forumul este sec si interpretarile sunt uneori nefericite. Probabil ca acelasi lucru s-a intamplat zilele acestea .Ai vazut ca am fost doi care am avut senzatia in cauza ...Stii cum e vorba aia :cand doi iti spun ca esti beat te duci si te culci! :lol: Acum sper sa nu ma intelegi tu gresit :oops:

In rest scuze pentru utilizatori de acest off-topic (cred ca o sa continuam discutia ...dincolo :P ).
O seara buna.

Ps: cum adica si in Germania este posibil sa stati pe forumuri la serviciu? :lol: :lol: :lol: Sper ca sefu tau nu intelege romaneste... :headbash:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 29 Apr 2012, 21:43

;)
am un stil al forumului care e invizibil! Nu iasa in evidenta pe monitor. :lol:
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 30 Apr 2012, 20:37

romanu mah :respekt:

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 05 Mai 2012, 18:35

Somn la artificiale nu am prins decat ocazional cand cautam avatul sau salaul si de multe ori am ramas cu ochii in soare nefiind pregatit pt acest peste(ma refer la fire si agrafe).
De ceva timp ma tot documentez despre chestia asta si am gasit niste poze interesante pe un forum unde activeaza si anem(ma refer la peste,fir si naluca).
Fişiere ataşate
2012042903.jpg
2012042903.jpg (183.18 KiB) Vizualizat de 1038 ori
2012042904.jpg
2012042904.jpg (177.01 KiB) Vizualizat de 1038 ori
2012042902.jpg
2012042902.jpg (188.26 KiB) Vizualizat de 1038 ori
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Mai 2012, 18:38

Daca ai pune poze de numai 640x480 am putea vedea poza intreaga. Asa ori se deformeaza pagina ori se vede numai o parte din poza. :headbash:

Scrie răspuns