pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
ovi_vl
- utilizator constant

Salutare! As vrea ca cei cu experienta in pescuitul somnului in lacurile de acumulare, si ma refer aici mai ales la cele cu dale din beton , sa ne dea cateva ponturi despre pescuitul la spinning al acestui peste... Eu evit sa pescuiesc in astfel de zone din mai multe motive: -peisaj anost,si uniform (dale din beton)
-lipsa unei barci
-daca stau in picioare pe dalele alea la 45 de grade sau parcurg o distanta mare ma dor foarte tare articulatile
Si totusi am vazut cazuri in care pescarii de stationar prindeau somni (e drept nu foarte mari) la fund. Oare e o paine de mancat acolo si pentru pescarii de spinning? Daca aveti experiente in astfel de locuri , despre comportamentul si localizarea somnului,despre obiceiurile de hranire sau orice altceva va rog sa postati aici. sa invatam si noi astia mai mici :d

-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 02 Iun 2012, 09:18
ca sa inteleg eu mai bine, te referi sub hidrocentrala sau deasupra ei?
ca sa stiu ce sa-ti raspund.
Nihil Sine Deo
-
dumi_id
- veteran

-
Deasupra.
-
ovi_vl
- utilizator constant

deasupra , adica in acumulare
-
bogdan_mihu
- senior

cel mai bun o barca si un sonar,in lipsa lor mai greu de localizat incearca sa gasesti locurile unde se aduna foarte mult maruntis acolo la un moment dat sigur se aduna si somnii numa trebuie sa nimeresti ora de masa sau daca stii un pic zona sa-l cauti pe la un prag ceva copaci scufundati de obicei acolo sta ala mare si incearca cat mai multe naluci shad ,voblere sau linguri oscilante
-
adiwolf
- veteran

ovi_vl scrie:
Si totusi am vazut cazuri in care pescarii de stationar prindeau somni (e drept nu foarte mari) la fund.
aia nu se pot numi somni, nici macar somotei.
sunt niste alevini in jur de 1kg maxim pe care nemernicii ii baga la traista foarte mandri de captura lor
imi este sila de astfel de pescari care din pacate se inmultesc ceva de speriat
cat priveste un raspuns la ce ai intrebat...............slabe sanse de pe mal, doar un noroc mare iti poate aduce ceva captura semnificativa pescuind de pe dale, in baraj de acumulare
barca si sonarul fac legea si diferenta.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
bogdan_mihu
- senior

ai dreptate slabe sanse de pe mal ziua mai ales cand sunt in larg dar seara sau noaptea ai ceva sanse ca se apropie de mal atunci voblerele fac legea,eu am prins foarte bine somn cand am dat de bancuri mari de maruntis aproape de fiecare data veneau somnii la masa dar intervalul in care-i prindeai era destul de scurt 10-15 min daca nu erai pe faza atunci in rest cam nici un atac cat despre stationaristii care retin orice moaca si de cateva sute de grame si se lauda ca au prins somn e plin de ei peste tot
-
gabriel.bela
- utilizator nou

de acord cu Alexandru moaca =somn
-
gabriel.bela
- utilizator nou

din pacate conceptul C&R nu mai primeaza cand pestele e in barca.