Somn 55 Kg, la rotativa??????????????

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 08 Aug 2007, 10:13

la mine in zona blinker = toate nalucile artificiale , de unde si expresia blinkerit. e ca un domeniu iar in care ramurile sunt diferitele naluci.
cat despre somnul ala de 55 kg....in franta si spania nu mi se pare mare lucru, defapt nici la noi nu mi se pare mare lucru atata timp cat ai apa in care il prinzi curata ( fara crengi, praguri sau mai stiu eu ce ). ca sa il contrazic un pic pe Iancsi va spun ca am scos cu ac de 1/0 si 2/0 somni de aproximativ 30 KG si cu bete din cele mai grele si mai ieftine, iar fir de 0.30 si 0.35. cu un echipament mai puternic chiar il iei taras dupa ce si-a facut primele 2 plecari la care nu ai ce sa ii faci, dupa vine singur tu doar tre sa tragi :)
Obiectiv: 8,1 kg !

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 08 Aug 2007, 10:57

Uitati-va bre intr-un dictionar sau stiu eu ce revista de specialitate si vedeti ce inseamna blinker sau rotativa sau oscilanta.......oscilanta din cate stiu eu si o spune si numele ei oscileaza cand pe o parte cand pe alta(la fel ca un alcoolic :lol: :lol: :lol: :lol: ).....deci spuneti-mi si mie ce face blinkerul...blinkereste???????sau ce???...kiar nu imi dau seama....sau o fii denumirea in germana a oscilantei...desi nu cred....poate se gaseste vreun master sa imi explice si mie ca-s cam nedumerit
Pilly

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 08 Aug 2007, 11:21

Blinker-tradus-semnalizator,provine din limba germana,de obicei in pescuit,inseamna naluca,momeala artificiala metalica,care in evolutia ei emite sclipiri,flashuri,semnale luminoase,de obicei se refera la linguritele oscilante http://de.wikipedia.org/wiki/Blinker_(K%C3%B6der)

Scrie răspuns