Somn 55 Kg, la rotativa??????????????

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 12 Feb 2007, 00:11

Nu e nici o sansa sa-ti rupa mana sau sa te muste rau. Singura problema este cand se invarte si-ti baga si tie carligul in deget. Aici e pericol de moarte. Daca cedezi si te duci in apa cu el, somnul e mai puternic fiind in elementul lui. Dar vorbesc de pesti de la 2m in sus.
Ca sa nu se intample acest lucru, in timpul drill-ului, cand aduci somnul langa tine, langa barca, ii dai o castana in cap. O sa plece din nou, nefiind inca obosit. Cand nu mai pleaca e gata. Il scoti cu mana fara probleme.

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 12 Feb 2007, 00:22

in 1994 am dat si eu unul afara pwe mal
era cat mine e lung aprox 1.85m)
aveam insa mulineta unioversal, batz tele rusesc si fir de 0,80, cred...
a fost si c.m. mare peste prins de mine, si c m mare caruia I-am dat drumul!
pur si simplu nu am putut sa-l misc pe mal, decat cat l-am tras si am cazut!
!
am stat cu el intre 45-60 min, nu stiu, ca era ca la pescuit marin.

eram proaspat student, faceam sport la greu, si noroc ca am avut o carpa, pe care am proptit-o in burta, sa sprijin manerul. si eram cu un pustan de cls ix, care era fascinat de cum pescuiam eu in general (ma poreclise GUVID, ca cu d-aia pescuiam!). va dati seama ca pustanul era INNEBUNIT, sa-l lom acas, dar FIZIC, cantarea aproape 3 sferturi cat mine, daca nu cat mine atunci (in jur de 60-70kg, cred). daca nu l-am putut urni... l-am lasat in pace!

asa ceva e de nedescris. dar v-am spus aveam un echipament cu care as fi scos si unul dublu!

i-am facut si poza, dar avand un smena, pana acas...s-a gasit un bou care mi-a voalat filmul! va dati seama ce dezamagire!

eeeh! ce vremuri! avatii la 3-4kg si somnii si crapii la 7-9 kg erau lucruri frecvente atunci! iar la avati dadeam cu lanseta din TRESTIE DE ZAHAR CU INELE METALICE, si mulineta egreta!

aaa, si asta se petrecea...IN DELTA!

Iancsi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Iancsi » 13 Feb 2007, 20:31

la o partida de avat pe mures dim la ora 8 ma lovit un somn a intrat direct in curent mi-a luat 70-80 mt defir din prima dupa care a ajuns la o apa de 80 cm s-a proptit probabil in coada si a sarit aproape total din apa [talie 50-60 kg] in momentul in care apicat inapoi a survenit ruptura [piedut ssr 9 sd ] atentie am luat paru de somn [sportex kew 40-80 shimano power aero 8000 fir multi 36kg scula medie de somn dar armonie buna]si am continuat partida REZUTAT un somn de 16 kg si unu de 12 kg plus unu scapat carlig dezdoit cu toate ca woblerele cu care dau la somn le schimb carigele CURENTU A FOST PREA PUTERNI SI NU AM PUTUT SA MA DEPLASEZ PE MAL DE LOC CONCLUZIE TREBUIE SA AI SCULE ADECVATE PT PESTI DE TALIE MARE SI SA AI TEREN OPTIM PT A AVEA SANSA SA SCOTI UN SOMN MARE
Rapala the best!

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 15 Feb 2007, 18:54

[quote="johnnybravo"]am si eu niste nelamurir:
1) si eu stiam ca blinker=rotativa, si chiar m-am contrazis cu cineva pe tema asta mult timp; recent insa ma uitam de produse dam si supriza, ei kiar numesc oscilantele blinker, iar rotativele spinner (http://www.dam.de/katalog/html/rondell_kunstkoeder.htm)

Dap asa stiu si eu blinkerele sunt numite rotative. Tot rotativele sunt numite si spinnere iar de oscilante nu stiu de unde si pana unde sunt numite asa. Oricum termenu e desul de vag deoarece unii prin blinchere inteleg multimea intreaga de artificiale. Daca nu ma insel chiar din germana este imprumutat termenul de "blinker" deci ei ar trebui sa stie mai bine ce si-au botezat si cum.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 15 Feb 2007, 18:55

johnnybravo scrie:am si eu niste nelamurir:
1) si eu stiam ca blinker=rotativa, si chiar m-am contrazis cu cineva pe tema asta mult timp; recent insa ma uitam de produse dam si supriza, ei kiar numesc oscilantele blinker, iar rotativele spinner (http://www.dam.de/katalog/html/rondell_kunstkoeder.htm)
Dap asa stiu si eu blinkerele sunt numite rotative. Tot rotativele sunt numite si spinnere iar de oscilante nu stiu de unde si pana unde sunt numite asa. Oricum termenu e desul de vag deoarece unii prin blinkere inteleg multimea intreaga de artificiale. Daca nu ma insel chiar din germana este imprumutat termenul de "blinker" deci ei ar trebui sa stie mai bine ce si-au botezat si cum.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Feb 2007, 19:34

Denumirea de blinker" intradevar vine din germana (la mine la Bod jumatate din populatie erau sasi),dar intodeauna o foloseam numai pt. oscilante nicidecum pt. rotataive.Cea mai productiva oscilanta la stiuca pe vremea cand eram copil era "Heintz blinker"adusa din Germania.

Cand dupa terminarea facultatii in 1968 am ajuns la Oradea am vazut ca oradenii foloseau termenul de "blinker" referitor la betele scurte cu inele de pescuit in general la fund.
Se pare ca semnificatia de "blinker" e diferita de la o zona la alta a tarii.

Jean Scurtu

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 15 Feb 2007, 21:10

dap asa zicem si eu; in Moldova din cate stiu eu prin blinker se intelege numai rotativa. Probabil au fost botezate cu ani in urma si asa le-a ramas numele. Fiecare a inteles prin bliker ce a vrut. Deci bliker=rotativa este gresit :?

xndrei
junior
junior

Mesaj de xndrei » 15 Feb 2007, 22:15

La noi in Maramures... blinker = rotativa... daca spui rotativa nu inteleg numai cei avizati, sincer nici eu nu am stiut pana acum 2 ani :) cand am fost lovit de manie :)
Andrei

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 07 Aug 2007, 17:24

D-l Jean are dreptate: blinker = oscilanta de cand e lumea... :wink:

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 07 Aug 2007, 18:33

N-am auzit in viata mea ca blinkerul= rotativa.
oscilanta=blinker,asa am stiut dintotdeauna,dar fiecare zona a tarii are alte denumiri,asta e.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns