singur sau nu la pescuit?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Re: singur sau nu la pescuit?

Mesaj de Ioan S. » 23 Iul 2008, 13:57

Michael scrie:cum preferati sa mergeti la pescuit? singur sau cu 1-2 prieteni?
eu de regula merg pe timis, las masina undeva pe camp si de acolo pana se intuneca, dintr-un "loc bun" in altul, fara sa-mi dau seama fac cativa km buni.
mai nasol e la intoarcere cand risc sa dau peste caini ciobanesti, care umbla in echipa :lol: si fiind singur mai greu scap de ei. cand mai mergeam cu cineva ne puneam spate in spate si asa ii alungam cu grip sau ce mai aveam pe la noi.
parerea mea este ca e mai bine in 2 decat singur.
mentionez ca nu mi-e frica de borfasi cum mi-e frica de caini :D
Prefer sa merg in 2 la pescuit ... dar mai bine singur decit in 3. :D

Cit priveste ciinii ... am aceeasi problema.
Pacat ca nu se mai gasesc petarde (din acelea micute 60 bucati la cutia de 2 lei) ... erau eficiente ... si intotdeauna aveam citeva la mine strict pentru acesta utilizare.

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 23 Iul 2008, 14:41

Eu prefer sa merg singur la pescuit. Fie el "spin" sau stationar, stat mai multe zile sau cateva ore...
Acum nu stiu ce caini aveti voi in zonele in care pescuiti dar pe unde cutreier eu in general sunt pasnici. Chiar si aia de la stani mari si a draq , daca le oferi o doza destul de mare de indiferenta se plictisesc. Totul tine de "atitudine" si de limbajul corpului. Eu pana acum am scapat cu paltalonii intregi si au fost destule intalniri din astea. Piatra aruncata spre ei sau incercarea de ai intimida prin gesturi de genul poate inrautati de cele mai multe ori situatia, mai ales cand sunt mai multi si atunci instinctul de haita e mai puternic decat cel de autoconservare. E bine totusi sa aveti macar un batz ceva pe care sa il folositi doar in cazul in care se aproprie mult prea mult de voi, astfel putand evita o eventuala muscatura.
Dar de cele mai multe stapanirea fricii, miscari calme, evitarea lor dar nu in fuga e cea mai buna arma...garantat.
Mai degraba ma ingrijoreaza "bipezii", mai ales daca stai mai mult timp (zile) intr-un loc. Nu mie frica dar vorba unui prieten "ei nu au de unde sa stie ca nu tie frica", si atunci trebuie sa le demonstrezi :))

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Iul 2008, 18:08

nes scrie:.........
Acum nu stiu ce caini aveti voi in zonele in care pescuiti dar pe unde cutreier eu in general sunt pasnici. Chiar si aia de la stani mari si a draq , daca le oferi o doza destul de mare de indiferenta se plictisesc. Totul tine de "atitudine" si de limbajul corpului. Eu pana acum am scapat cu paltalonii intregi si au fost destule intalniri din astea. Piatra aruncata spre ei sau incercarea de ai intimida prin gesturi de genul poate inrautati de cele mai multe ori situatia, mai ales cand sunt mai multi si atunci instinctul de haita e mai puternic decat cel de autoconservare. E bine totusi sa aveti macar un batz ceva pe care sa il folositi doar in cazul in care se aproprie mult prea mult de voi, astfel putand evita o eventuala muscatura.
Dar de cele mai multe stapanirea fricii, miscari calme, evitarea lor dar nu in fuga e cea mai buna arma...garantat.
Mai degraba ma ingrijoreaza "bipezii", mai ales daca stai mai mult timp (zile) intr-un loc. Nu mie frica dar vorba unui prieten "ei nu au de unde sa stie ca nu tie frica", si atunci trebuie sa le demonstrezi :))
cat se poate de adevarat ce spui in privinta cainilor,dar si in privinta bipezilor
evitati sa agresati cainii,se vor apara din instinct.
lupul meu e cel mai bland caine din lume,dar sa te fereasca dumnezeu sa vi la el cu un bat in mana sau sa te vada ca ridici mana la el
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Iul 2008, 18:13

parca exista un emitator de ultrasunete de prins la chei...stiti ceva de scula asta?

cica riscul cu sprayurile ar fi daca bate vantul te poti faulta singur...si atacat de caini si fara vedere sau paralizat.

dintre sprayuri mai util ar fi cel cu piper pentru caini...din auzite.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Iul 2008, 18:59

o prastie si 3 bile in buzunar fac adevarate minuni... :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

sapsiluap
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sapsiluap » 23 Iul 2008, 19:07

am greu cu 3bile la o haita de caini de la o stana...

am vazut o jmecherie la un postas din bucuresti , avea un fel de aparat cu leduri care piuia si speria cainii , parca.i himnotiza. cred ca la comandat de pe teleshop.ro si nu costa mult , max100ron :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Iul 2008, 19:12

Daca ma duc intr-o zona cu caini bagabonti, iau cu mine o pisica, de regula tot bagaboanta.
In momentul in care sunt atacat de catre cainii bagabonti, eliberez pisica bagaboanta.
Cainii se vor duce dupa pisica si ma vor lasa in pace pe mine.
Daca ma duc intr-o zona cu caini ciobanesti, iau cu mine un urs...

Fricosilor
:twisted:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 23 Iul 2008, 19:21

Tavi scrie:Daca ma duc intr-o zona cu caini bagabonti, iau cu mine o .....................bagaboanta.
Crezi ca noi nu stim sa citim printre randuri?

sapsiluap
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sapsiluap » 23 Iul 2008, 19:47

onesti scrie:
Tavi scrie:Daca ma duc intr-o zona cu caini bagabonti, iau cu mine o .....................bagaboanta.
Crezi ca noi nu stim sa citim printre randuri?

asta.i tare... dar si cu ursu` se poate citi printre randuri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 23 Iul 2008, 19:50

Da, daca bagaboanta respectiva are numele de familie "Ursu".

Scrie răspuns