Vreau sa imi cumpar un Shimano Biomaster 2500FB. De obicei, dupa ce iau de capul meu o asemenea decizie, ca un facut - incep sa aflu tot felul de lucruri care imi demonstreaza ca, desi credeam ca m-am documentat temeinic, am luat o decizie proasta. Logica mea e urmatoarea. Acum am doua mulinete: un Ryoby Trio 20 FD si un Cormoran Pearl Master 2000 4PiF. Ryobi e usoara, merge ok pe un bat Daiwa Megaforce Jiggerspin UL de 5-10gr si un bat Okuma Luremania UL de 3-12 gr. Pentru biban, pare suficient. Merge usor, dar are tendinta de a incurca fir pe knobul franei imediat dupa lansare, cand firul e detensionat.
Cormoranul il pun pe un Major Craft PE Evolution de 7-21. E un regular fast, destul de moale pe varf cat sa lansezi ca lumea, destul de fast cat sa mearga si la salau. Dar. Mulineta asta aseaza alandala firul textil pe tambur. La monofilament pare mai ok. Peruci pe textil- la ordinea zilei. Pe monofilament - niciuna pana acum in vreo 6 ore de lanseuri. Cred ca problema mea legata de ea - e lipsa de incredere, pe de o parte, si nevoia de a avea o mulineta pentru stiuca - pretabila si la un bat MH pe care o sa mi-l iau undeva prin primavara.
Dupa capul meu, as lua un 2500 FB. Habar n-am ce inseamna acel SFB de la varianta 3000. Ma gandesc ca nici nu prea avem noi pesti de 3000? Oricum, sunt un umanist convins, nu sunt genul care sa faca tunning sau sa umble intr-o mulineta, am nevoie de ceva care sa imi ia grija mulinetei de pe cap. Daca stiti vreo mulineta la fel de buna la mai putini bani (870 lei costa acum) sau...daca am un rationament gresit, va rog sa interveniti si sa nu ma lasati sa fac vreo prostie. Macar din cele trecute am invatat si eu ceva: intreaba inainte de a da banul, nu dupa. Multam fain tuturor care au parcurs aces roman foileton plin de dileme... mulinentiale!