Shimano Biomaster FB/SFB are rival in aceeasi zona de cost?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Shimano Biomaster FB/SFB are rival in aceeasi zona de cost?

Mesaj de Gardos » 04 Dec 2014, 17:36

Salutare si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Vreau sa imi cumpar un Shimano Biomaster 2500FB. De obicei, dupa ce iau de capul meu o asemenea decizie, ca un facut - incep sa aflu tot felul de lucruri care imi demonstreaza ca, desi credeam ca m-am documentat temeinic, am luat o decizie proasta. Logica mea e urmatoarea. Acum am doua mulinete: un Ryoby Trio 20 FD si un Cormoran Pearl Master 2000 4PiF. Ryobi e usoara, merge ok pe un bat Daiwa Megaforce Jiggerspin UL de 5-10gr si un bat Okuma Luremania UL de 3-12 gr. Pentru biban, pare suficient. Merge usor, dar are tendinta de a incurca fir pe knobul franei imediat dupa lansare, cand firul e detensionat.
Cormoranul il pun pe un Major Craft PE Evolution de 7-21. E un regular fast, destul de moale pe varf cat sa lansezi ca lumea, destul de fast cat sa mearga si la salau. Dar. Mulineta asta aseaza alandala firul textil pe tambur. La monofilament pare mai ok. Peruci pe textil- la ordinea zilei. Pe monofilament - niciuna pana acum in vreo 6 ore de lanseuri. Cred ca problema mea legata de ea - e lipsa de incredere, pe de o parte, si nevoia de a avea o mulineta pentru stiuca - pretabila si la un bat MH pe care o sa mi-l iau undeva prin primavara.
Dupa capul meu, as lua un 2500 FB. Habar n-am ce inseamna acel SFB de la varianta 3000. Ma gandesc ca nici nu prea avem noi pesti de 3000? Oricum, sunt un umanist convins, nu sunt genul care sa faca tunning sau sa umble intr-o mulineta, am nevoie de ceva care sa imi ia grija mulinetei de pe cap. Daca stiti vreo mulineta la fel de buna la mai putini bani (870 lei costa acum) sau...daca am un rationament gresit, va rog sa interveniti si sa nu ma lasati sa fac vreo prostie. Macar din cele trecute am invatat si eu ceva: intreaba inainte de a da banul, nu dupa. Multam fain tuturor care au parcurs aces roman foileton plin de dileme... mulinentiale!
:respekt: (am vazut ca se poarta...)

anem
veteran
veteran

Re: Shimano Biomaster FB/SFB are rival in aceeasi zona de co

Mesaj de anem » 04 Dec 2014, 17:48

SFB de 3000 inseamna corpul de 2500 cu tambur de 3000 in versiunea “shallow” … adica nu inmagazineaza atat de mult fir cat ar face-o un tambur de 3000.

Avand in vedere ca pe viitor vrei sa bagi mulineta pe un MH eu as zice sa te uiti la marimea 4000 (diferenta dintre 2500 si 4000 e de doar 35 de grame). 2500-ul e putin cam mic pentru a tracta cu el naluci mari sau care opun multa rezistenta in apa.

In cateogoria aia de pret as zice ca nu prea are multi rivali. Acum vreo 2 ani am mers si eu pe mana unui BM 2500FB care pana acum s-a dovedit alegerea corecta. Are multe multe partide la activ, multi pesti chiar sariti de 20kg si inca nu am deschis-o nici macar o data.

Initial am vrut sa pomenesc si de niste Daiwa dar cele care le-as recomanda ori nu se fac la dimensiunile dorite de tine ori depasesc pretul platit pentru un Biomaster si nu merita.

ps: banuiesc ca la Trio ai vrut sa scri Okuma nu Ryobi :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 04 Dec 2014, 18:01

In aceiasi clasa de pret este Daiwa Bradia (850 lei).. Nu are tambur de rezerva. Este o mulineta de forta.Eu le am pe ambele mulinete in discutie.Isi merita banii ambele.Folosesc Biomasterul pe un Avid de 8'6 MH fara probleme. De la clean la somn am tras de orice fara emotii. :lol: Daca vrei sa folosesti reactive mari poate merge un 4000 cum a spus Anem.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 04 Dec 2014, 20:36

@anem-okuma, asa e...
multumesc amndurora pentru raspuns. daca nu ma incurca un 4000 nici la salau, clar asta va fi alegerea mea. Presupun ca nu conteaza la lansarile de naluci de cca 10 grame, corect? ma gandesc ca singura problema ar fi de greutate extra, dar am incheietura mainii drepte destul de harsita de la trasul cu arcul, nu mor de la 30 de grame in plus.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 04 Dec 2014, 21:10

2500 e suficient pt. ce vrei tu. 4000 as lua pt. Dunare.
Urasc atarnatorii!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 04 Dec 2014, 21:23

Al meu este de 2500. Nu folosesc insa voblere foarte mari si ...rele :lol: Nici la rotativa nu dau! Cand dau dedicat cu naluci mari (adica dupa somn) am un shimano de 5000.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Alex-BAV
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Alex-BAV » 05 Dec 2014, 09:37

Gardos scrie:@anem-okuma, asa e...
multumesc amndurora pentru raspuns. daca nu ma incurca un 4000 nici la salau, clar asta va fi alegerea mea. Presupun ca nu conteaza la lansarile de naluci de cca 10 grame, corect? ma gandesc ca singura problema ar fi de greutate extra, dar am incheietura mainii drepte destul de harsita de la trasul cu arcul, nu mor de la 30 de grame in plus.
Ai sa razi sau poate pare ceva anormal, dar o greutate de 30 de grame in plus poate o sa te ajute in echilibrarea HM-ului iar senzatia este de usurare a ansamblului. :wink:
Do it with passion or not at all !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 05 Dec 2014, 10:21

@alex-bav: nu rad deloc. spre exemplu, pe major craft (si un flagman de la siweida), cormoranul de 285 de grame nu e suficient de greu sa imi tina in echilibru betele. la major craft trebuie sa tin piciorul mulinetei intre degetul mic si inelar, iar la flagman trebuie sa tin toate degetele in fata piciorului. daca tin doua degete in spate, deja varful lansetei are tendinta sa se duca cu botul in pamant.
ma intreb insa daca un 4000 nu m-ar incurca la lansarile de naluci mici. din ce am citit eu, conteaza doar lanseta in cazul asta. dar na, e posibil sa ma insel.
pe de alta parte, in 95% din cazuri o sa pescuiesc pe balti, lacuri si rauri gen sabar/arges. Caz in care 4000 mi se pare deja un exces:) ma insel?

Alex-BAV
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Alex-BAV » 05 Dec 2014, 11:10

........pai atunci cred ca problema e "HM-ul", nu-i vad rostul !
Do it with passion or not at all !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 05 Dec 2014, 12:15

problema e mentalitatea de zgarciog:) ma gandeam la vesnica solutie all rounder. acum mi-e clar: biomaster 2500 acum, plus un Ryobi Zauber4000 pentru monstrii de pe Dunare. Ma duc sa iau biomasterul, acum sunt linistit dpdv rational, mai ramane un sentiment de placere vinovata cu care vad eu cum ma descurc. Multam tuturor!

Scrie răspuns