SFAT PENTRU UN INCEPATOR
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
SFAT PENTRU UN INCEPATOR
As dori sa merg in Delta la stiuca.Vreau sa ma sfatuiti sau sa va dati cu parerea pro sau contra daca sculele care le achizitionez sunt ok.Am gasit o mulineta de pe forum ,un shimano stradic 2500fb (made in Japan),si voi lua de pe Totalfishing doua lansete Catana una de 2,10 (10-30) cu care sa pescuiesc din barca si alta de 2,70 (20-50) ca sa dau de pe mal.As dori sa ma sfatuiti ce fir sa iau si ce diametre sa pun pe cei doi tamburi.
Lanseta de 2,10 o voi folosi in delta din barca si cea de 2,70 pe raul Siret ,zona Suceava -Roman.
Mentionez ca nu am luat inca nimic deci astept cu interes sfaturile voastre.
Lanseta de 2,10 o voi folosi in delta din barca si cea de 2,70 pe raul Siret ,zona Suceava -Roman.
Mentionez ca nu am luat inca nimic deci astept cu interes sfaturile voastre.
- johnnybravo
- Moderator
Re: SFAT PENTRU UN INCEPATOR
Reactive,rotative,oscilante,woblere-momofilament sau copolimer.
Jiguri cu gume trezado+florcarbon ca inaintas.
Marca ramine la alegerea ta...fir de 15-20 lb e peste cap..
Jiguri cu gume trezado+florcarbon ca inaintas.
Marca ramine la alegerea ta...fir de 15-20 lb e peste cap..
Lansetel sunt ok care as vrea sa le iau?
Eu zic ca da...la lungimea si puterea aleasa...acuma depinde si bugetul care il ai....gasesti mai bune dar cu mai multi bani..
multi imi zic ca, catana de 2,10 (10-30) nu se prea preteaza la stiuca,ca nu ar fi prea senzitiva.
Catana de care zici nu am avut,eu am pescuit o perioada cu un Shimano Nexave si am fost multumit de el...in gama Shimano ai multe mai bune ca si Catana...mai ai Dam,Cormoran,Daiwa si multe altele...acuma cea mai buna e aceea care o poti cumpara tu,la presupuesto care il ai consulta mai multe marcii...Dam am inteles ca o foloseste multa lume din forum, in special Dan nanoflex dar e mai scumpa...
Shimano o foloseam mai mult cu linguri,oscilante,naluci reactive in general...la jig cu gume nu prea o vad sa mearga...
Shimano o foloseam mai mult cu linguri,oscilante,naluci reactive in general...la jig cu gume nu prea o vad sa mearga...
La stiuca nu iti trebuie neaparat un bat foarte senzitiv( ca la salau de exemplu).Acum , depinde si de nalucile cu , care vei pescui.Dar cel mai bine o sa vezi singur pe masura ce capeti experienta ce joarda ti se va potrivi si este potrivita pentru fiecare specie in parte.Nu cred ca exista o joarda care sa fie compatibila majoritatii stilurilor de pescuit si speciilor vizate, dar poti gasi un ''compromis'' bun la un moment dat.Pentru inceput mergi pe Catana si pe urma o sa stii singur ce joarda iti trebuie si care ti se potriveste.claus2055 scrie:multi imi zic ca, catana de 2,10 (10-30) nu se prea preteaza la stiuca,ca nu ar fi prea senzitiva.
Bafta.
Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.
am inteles,iar ca mulineta e ok stradicul de 2500?
- George1985
- veteran
Sunt curios! O catana este undeva la 200 ron noua, iar un stradic bun sh cred ca la 400ron?
Eu as alege un bat mai bun si o mulineta ceva mai "slaba".
Eu as alege un bat mai bun si o mulineta ceva mai "slaba".