Se poarta peruca?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 08 Mai 2011, 22:21

poate cumva C3-ul era si putin cam incarcat cu fir?

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 08 Mai 2011, 22:41

Asta nu prea cred, dar poate ca nu ma pricep eu suficient

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 08 Mai 2011, 23:12

C3 merge mai ok cu greutati de la 20 in sus... si firul... este la inceput cam sarmos... incearca sa'l desfasori de 2-3 ori de pe tambur si sa'l mulinezi la loc (agata'l de un copac si ia'o la sanatoasa) :) cu greutati mai mici incearca sa strangi frana tamburului mai mult (nu frana cu care lucri in drill :) ) nu vei reusi aruncari impresionante dar nu cred ca vei mai face asa multe peruci :)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Mai 2011, 02:23

grizzly scrie:nu imi permit sa dau sfaturi, dar cred ca firul de pe C3 era prea gros pentru lingura si lansarea prea moale. daca mai si batea vantul, e o reteta pentru dezastru.
Zice ca pe Abu era PP de 10 lb. Ala-i prea subtire....nu gros.
La linguri de 16-21 grame eu as baga 30 lb pe Abu si 20 lb pe Citica.Minimum.

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 09 Mai 2011, 07:41

grizzly scrie:
payti scrie:Din ce am observat eu, perucile nu se formeaza din cauza lanseului, ci din cauza recuperarii
suna bine ce zici tu. problema e cand apar "perucile" imediat ce arunci, inainte sa recuperezi.
Pai atunci inseamna ca ultima parte a firului nu e strans, sau o bucla mai de dedesubt e mai nestransa si iese peste ultimele bucle, asta inseamna ca pe sfarsit de recuperare firul nu a stat tensionat, bineinteles ca tot din cauza nalucii prea usoare, sau cere nu prea opune rezistenta in apa (minnow, shad....)

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 09 Mai 2011, 07:48

Si in cazul rasucirii firului din cauza rotativelor mai apare acest lucru, de aceea eu dupa ~20 min. de pescuit cu o rotativa pun neaparat un vobler sau altceva ce nu rasuceste firul, nu e destul sa stai cu batul sus astfel ca rotativa sa se rasuceasca in sens invers si sa se indrepte firul, am observat ca voblerul mai se rasuceste si dupa 5-6 lansari, firul este rasucit pe mai multi metri, nu doar la 1- 2 de rotativa

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 09 Mai 2011, 09:34

Jedi scrie:
grizzly scrie:nu imi permit sa dau sfaturi, dar cred ca firul de pe C3 era prea gros pentru lingura si lansarea prea moale. daca mai si batea vantul, e o reteta pentru dezastru.
Zice ca pe Abu era PP de 10 lb. Ala-i prea subtire....nu gros.
La linguri de 16-21 grame eu as baga 30 lb pe Abu si 20 lb pe Citica.Minimum.
Aruncam cu lingura ptr ca mi-a fost lene sa ma duc dupa niste plumbi. De fapt vreau sa folosesc combo -ul asta la jiguri de 12-20gr. Ptr pescuitul la salau pe baltile noastre, mi se par cam groase 20-30 lb. Sau gresesc? Eu de fel pescuiesc cu 6-8lb pe balta, cei drept cu lanseta de spin. poate ar trebui sa caut un fir mai moale sau sa-l inmoi pe asta, asa cum spune Ionut. Sau o sa incerc cu 15lb

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Mai 2011, 18:38

Andrei,

din pacate tot vei face peruci.
cu greutati mici ABU C3 nu se descurca bine.
grosimea firului nu stiu cat influenteaza lanseul la astfel de mulinete, dar cu siguranta un fir gros te ajuta la descalcirea perucii.
eu zic ca foarte mult conteaza miscarea facuta in lanseu.
de ce spun asta?? fiindca eu cu C3 lansez destul de putin, dar cateodata reusesc niste lansari de ma minunez, bineteles ca dupa aceaa cu aceasi naluca nu mai lansez la fel.
inca nu mi-am dat seama de ce si cum reusesc odata la 100 lansari sa fac una foarte buna, dar cu siguranta mi-am dat seama ca deocamdata castingul nu ma mai atrage :lol:

p.s. si eu am folosit un bat cotat mult mai slab fata de ce ai tu

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 09 Mai 2011, 19:09

Da , si eu am aceeasi impresie, asa ca probabil destinatiile vor fii : Citica pe balta si C3 la Dunare cu jiguri grele si oriunde e nevoie cu jerkuri mari

PS inca nu renunt la casting si de fapt nici nu vreau sa o fac. Cu exceptia lanseului, la pescuitul salaului imi place la nebunie felul in care poti manevra jigul cu o scula de cast.

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 18 Iul 2011, 23:06

buna sant nou pe forum dar mai vechi an cast,eu folosesc fir textil STREN super braid de 8 libre cu un terminal de floro carbon 0,22 cu o lungime de 5----6m si nu am probleme, merita sa ancercati. eu lucrez cu momeli usoare de3g la maxim 8gpentru momeli mai grele folosesc un fir mai gros si echipament mai greudar an aceiasi forma.fir antins

Scrie răspuns