scobarul este un peste rapitor?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
scobar rapitor
Am prins scobar la pestisor cind pescuiam la pastrav,iar iarna pe riu de ses am prins platica la ficat de pasare pescuind dupa clean deci au perioade cind devin carnivori
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5060Rambo scrie:Ma fratilor,eu unul am auzit de mreana prinsa la naluci,desi eu personal nu am prins niciodata.Dar de scobar...
...bineinteles, e mai degraba accidental.
nu cred ca e vorba doar de a fi prinsi accidental" eventual la japca" ci si de devieri de comportament care pot aparea periodic in fc de anumite conditi sau s-ar parea odata cu cresterea in dimensiune a unor indivizi
Astfel nu odata am luat crap mare de 5-8kg cu twisterul dar ca la carte nu...agatat pe afara la japca
Un fenomen curios insa am patit acum vreo 3-4 ani cand pescuiam noaptea in Herastrau cu bucatica dupa somn; la fiecare 10 min luam cate un ciortan(nu crap) si incepusem sa ma enerveze ca practic somnul nu apuca sa traga .....probabil ca la data aceea era o asa mare densitate de ciortan in lac in cat a avut loc aceea deviere de comportament
asta si pt ca pescuitul era oprit si nici nu era furajat
de asemenea mai stiu ca exemplare mari de Mreana se pot lua cu pestisor viu....asta apare probabil tot odata cu depasirea unei anumite dimensiuni a pestilor in cauza

Astfel nu odata am luat crap mare de 5-8kg cu twisterul dar ca la carte nu...agatat pe afara la japca
Un fenomen curios insa am patit acum vreo 3-4 ani cand pescuiam noaptea in Herastrau cu bucatica dupa somn; la fiecare 10 min luam cate un ciortan(nu crap) si incepusem sa ma enerveze ca practic somnul nu apuca sa traga .....probabil ca la data aceea era o asa mare densitate de ciortan in lac in cat a avut loc aceea deviere de comportament

de asemenea mai stiu ca exemplare mari de Mreana se pot lua cu pestisor viu....asta apare probabil tot odata cu depasirea unei anumite dimensiuni a pestilor in cauza
In cazul scobarului acest comportament cred ca , totusi, e accidental. E mult prea rar pt. a deveni un fenomen. Eu l-am intalnit o singura data dau la peste.dragos74 scrie:nu cred ca e vorba doar de a fi prinsi accidental" eventual la japca" ci si de devieri de comportament care pot aparea periodic in fc de anumite conditi sau s-ar parea odata cu cresterea in dimensiune a unor indivizi...
Mreana da, am luat de mai multe ori la vobler si mai am prieteni carora li s-a mai intamplat.
P.S. - Si, crede-ma, nu obisnuiesc sa dau la japca.
Atacul juniorului respectiv a fost foarte clar, s-a produs pe o pauza in mulinat, iar in primul moment avea una din ancore in gura. Tinandu-l in fir pana m-am caznit sa scot telefonul pt. a fotografia "minunea", scobarelul s-a tot zbatut, reusind sa scape de ancora din gura.