scobarul este un peste rapitor?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

babi_albi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de babi_albi » 24 Dec 2007, 20:55

N-am mai pescuit la scobar de vreo 10 ani dar tin minte ca prindeam bucatile mari cu o coca foarte latita pe carlig.Probabil se comporta in curent ca o mica rotativa!!

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 25 Dec 2007, 19:53

Scobar la artificiale nu am prins de loc dar mreana da :wink: :wink:

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 06 Ian 2008, 08:57

Ma fratilor,eu unul am auzit de mreana prinsa la naluci,desi eu personal nu am prins niciodata.Dar de scobar... :shock:

adiy_deva
utilizator nou
utilizator nou

scobar rapitor

Mesaj de adiy_deva » 06 Ian 2008, 12:05

Am prins scobar la pestisor cind pescuiam la pastrav,iar iarna pe riu de ses am prins platica la ficat de pasare pescuind dupa clean deci au perioade cind devin carnivori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2008, 12:08

Eu am prins doi scobari mari , la rotativa nr.1! Demult , adevarat , dar i-am prins! Cu ancorita-n bot!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2008, 13:20

Rambo scrie:Ma fratilor,eu unul am auzit de mreana prinsa la naluci,desi eu personal nu am prins niciodata.Dar de scobar... :shock:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5060

...bineinteles, e mai degraba accidental.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 06 Ian 2008, 14:41

nu cred ca e vorba doar de a fi prinsi accidental" eventual la japca" ci si de devieri de comportament care pot aparea periodic in fc de anumite conditi sau s-ar parea odata cu cresterea in dimensiune a unor indivizi :wink:
Astfel nu odata am luat crap mare de 5-8kg cu twisterul dar ca la carte nu...agatat pe afara la japca

Un fenomen curios insa am patit acum vreo 3-4 ani cand pescuiam noaptea in Herastrau cu bucatica dupa somn; la fiecare 10 min luam cate un ciortan(nu crap) si incepusem sa ma enerveze ca practic somnul nu apuca sa traga .....probabil ca la data aceea era o asa mare densitate de ciortan in lac in cat a avut loc aceea deviere de comportament :!: asta si pt ca pescuitul era oprit si nici nu era furajat :!:

de asemenea mai stiu ca exemplare mari de Mreana se pot lua cu pestisor viu....asta apare probabil tot odata cu depasirea unei anumite dimensiuni a pestilor in cauza

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 06 Ian 2008, 14:56

Uite o poza mai veche cu tatal meu si cu un crap de vreo 7-8 kg prins curat la twister si repet nu e singurul deci nu e o intamplare

Imagine

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2008, 15:06

dragos74 scrie:nu cred ca e vorba doar de a fi prinsi accidental" eventual la japca" ci si de devieri de comportament care pot aparea periodic in fc de anumite conditi sau s-ar parea odata cu cresterea in dimensiune a unor indivizi :wink: ...
In cazul scobarului acest comportament cred ca , totusi, e accidental. E mult prea rar pt. a deveni un fenomen. Eu l-am intalnit o singura data dau la peste.
Mreana da, am luat de mai multe ori la vobler si mai am prieteni carora li s-a mai intamplat.

P.S. - Si, crede-ma, nu obisnuiesc sa dau la japca.
Atacul juniorului respectiv a fost foarte clar, s-a produs pe o pauza in mulinat, iar in primul moment avea una din ancore in gura. Tinandu-l in fir pana m-am caznit sa scot telefonul pt. a fotografia "minunea", scobarelul s-a tot zbatut, reusind sa scape de ancora din gura.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2008, 15:09

dragos74 scrie:Uite o poza mai veche cu tatal meu si cu un crap de vreo 7-8 kg prins curat la twister si repet nu e singurul deci nu e o intamplare...
In cazul crapului sigur nu e o intamplare. Din contra. Crapul mai marisor poate fi prins si la pestisor viu.

Dar aici se vorbeste despre scobar!

Scrie răspuns