SCHIMBUL RAPID AL NALUCII

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

edwin
junior
junior

SCHIMBUL RAPID AL NALUCII

Mesaj de edwin » 20 Feb 2005, 18:01

Dat fiind ca inca :lol: traiesc, in asteptarea primaverii visam la solzosi si dintosi prinsi la nenaturale. Dar ca intotdeana ma gandeam ca iar ma apuc sa leg vobele, sa tai nodul sa fac din nou alta, iar o tai si tot aaaaasa.... :cry:
Ma gandeam ca abia s-a topit ghiata, e inca frig, mi-a inghetat mana, iar am probleme a face un nod ca lumea, ce dracu sa fac? si i-am stors si sucit pe cei doi neuroni cu care ma inzestrat mama si am ideat ceva FANTASTIC???! :idea:
SI IATA CE MI-A FATAT CEI DOI NEURONI:
Pe firul principal o agrafa cu vartej , in vartej un fir textil lung de un metru cu cate un ochi la capat. Un capat il agat in carabina, celalalt il trec prin ochiul voblerului si pe urma il agat si pe acela in agrafa. Simply and best?! Dau la jig, oscilanta rotativa? Agat in vartej si firul il bag in buzunar
ca cam atat, restul dupa ce o sa inviu :? .Edwin

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Feb 2005, 19:14

daca vrei finete la vobler evita textilul

cred ca solutia pe care o propui tu dezechilibreaza voblerul,
nodurile la vobler nu sunt stranse pe ochetul voblerului, pemitandu-i acestuia sa se miste liber in "nod"
mai bine folosesti un snap finut, si gata

edwin
junior
junior

Mesaj de edwin » 20 Feb 2005, 20:19

danr scrie:daca vrei finete la vobler evita textilul

cred ca solutia pe care o propui tu dezechilibreaza voblerul,
nodurile la vobler nu sunt stranse pe ochetul voblerului, pemitandu-i acestuia sa se miste liber in "nod"
Ideea este cu nu este nod ci un ochi de juma de metru!!! pana la agrafa ai o juma de metru de fir si nu are ce sa dezechilibreze voblerul , iar snap-ul duce la dezechilibru.. :lol: am invatat cateva voblere sa inoate in vana cu acest sistem si bat mai ceva ca si cu nodul rapala :wink:
mai bine folosesti un snap finut, si gata

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Feb 2005, 09:02

Nush de ce le place unora sa se complice ............
Cel mai simplu e cu un snaps. Nush ce snapsuri folosesti de ti se dezechilibreaza voblerele. Sunt snapsuri care se folosesc la muscarit la muste uscate, atat de finutze incat sta musca pe apa, fara sa o traga la fund. Nu zic sa folosesti dinastea, dar sunt.....
La avat eu te sfatuiesc sa nu ai textil in apropierea voblerului. La minim 1-2m de vobler, pt k se sperie. Acu tu faci ce vrei, da nu e bine ce faci.....

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 23 Feb 2005, 22:53

@ Edwin- de ce nu incerci pur si simplu "Pe firul principal o agrafa cu vartej", sau mai bine zis un vartej cu o agrafa? Legi firul principal de vartej si prinzi voblerul in agrafa. Nu este mai simplu asa?

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 23 Mai 2005, 11:04

si eu am aceeasi problema, pina acum nu am gasit agrafe cu vartej pe gustul meu...
am incercat si indigene, si nemtesti, si snap, si rapala, si unele micro de clean, niciuna nu mi s-a parut sa imbine siguranta cu rapiditatea si usurinta schimbarii nalucii. (incep cu stormuri si schimb voblere, rotative si oscilante)

in alea care mi se pareau fine si sigure nu intra stormul, alea care imi placeau mie mi le rupea Vali in deshte sa-mi arate ce proaste sunt, la alea micro imi trebuia croseta, unele mi se desfaceau singure, la altele imi tasneau lacrimile de durere cind incercam sa le desfac...

asa ca nu mi se pare deloc neglijabila problema prinderii.

acum, de fiecare data cind merg la peste le cer prietenilor in speranta ca intr-o zi voi da in sfarsit de ea, de agrafa perfecta... :lol:
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 23 Mai 2005, 14:53

Snap-urile alea sunt "chestiile " alea circulare minuscule, cu care poti schimba un vobler in cateva secunde??? eu folosesc asa ceva... da nu stiu cum le zice :oops: ,dar daca vorbim de acelasi lucru(Andrei) nu cred ca le poti folosii la uscate...

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 23 Mai 2005, 15:29

piticu scrie: acum, de fiecare data cind merg la peste le cer prietenilor in speranta ca intr-o zi voi da in sfarsit de ea, de agrafa perfecta... :lol:
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 23 Mai 2005, 15:42

MariusC scrie: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
hehehe stiu io ce vrei sa zici matale, ca si Fanus Neagu, citez aproximativ: "vinu' cel mai bun e ala alb, rece, mult si gratis..."
asa si eu "sculele de capatat sunt cele mai bune..." sau "ce are altu e mai bun...", asta vrei sa zici, eh?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Scrie răspuns