SCHIMBUL RAPID AL NALUCII
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da Costica, astea sint, au o mica corectura de facut, codita unde se afla inelul este prea in spate si daca aliniezi fortele dupa cum va fi solicitat snap-ul atunci forta care actioneaza pentru deschiderea acestuia va actiona undeva mai aproape de cioc, iar cealalta treaba este ca nu sint inchise perfect. Eu am vazut undeva mai demult niste snap-uri excelent executate, care tineau cont de aceste forte. Un snap bine facut are o aplicatie a fortei de tractiune care prin descompunerea fortelor o componenta actioneaza in sensul inchiderii snap-ului, si tehnic otelul este tratat dupa ce se face modelarea, astfel se obtine calitatea maxima a snap-ului prin elasticitate si nu plasticitate. Spun acestea deoarece eu fac de multi ani snap-uri si am vazut de multe feluri dar chiar de curind am vazut la Mugur Stefan snap-uri, care o data ce se largeau la agatarea vob, nu-si mai reveneau la pozitia inchis. In rest fir intins.
Dady
Dady
Pe cele vazute in postul lui gabor le-am incercat, cind incep cu twistere (in 95% din cazuri dau cu storm-uri) acestea au ochiul de prindere prea mic si devine un chin chiar sa le bag.
Pe astea vazute in postul lui costica le-am incercat, sorin mi-a dat cateva facute chiar de dady - au rezistat cu succes la agatzaturi mari - singura problema la ele - dificil de scos naluca - trebuia sa folosesc intotdeauna o croseta...
si cum v-am spus, placindu-mi sa le schimb des...
prieteni, cind ne vedem, sa aveti agrafe la voi...
Pe astea vazute in postul lui costica le-am incercat, sorin mi-a dat cateva facute chiar de dady - au rezistat cu succes la agatzaturi mari - singura problema la ele - dificil de scos naluca - trebuia sa folosesc intotdeauna o croseta...
si cum v-am spus, placindu-mi sa le schimb des...
prieteni, cind ne vedem, sa aveti agrafe la voi...

"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976
Este adevarat, prefer sa se deschida ceva mai greu si sa sti ca nu e mare chestie sa folosesti crosetul, este un pic de obisnuinta dar sigu nu pierzi artificialul. Cauta sa ti crosetul legat cu elastic ori la git ori de un buzunar de undeva de sus de la vesta, in rest totul e Ok. Fac si alte dimensiuni depinde cam trei dimensiuni.
Dady
Dady
Faci un inaintas de cca 50-70 cm,la un cap pui snap, si la celalalt virtej. O data facut astfel poti pune in snap orice artificialEu sincer nu mai pun linguritze de peste 10 ani, am avut f. Multe,cele mai multe facute de mine, dar am renuntzat. Asa ca am simplificat enorm problema. Iau cutia cu lemnuse, cosul si gata. Vrea bine nu vrea la fel de bine, fac sport. Asta imi trebuie cel mai mult miscarea. Cosul asa ca poate iau vreun biban barosan care este preferatul meu in sens culinar, in rest la munte cite un patat doi. Nu prea am la ce peste sa ma dedau. Obletii ii prind special. Fir intins.
Dady
Dady
dady, tot mare boier ai ramas, domnule!
MULTUMESC! inca le mai am pe primele de la tine, (super finutze pe verzui si albastru, cu frecventa mare de bataie) tot vreau sa le dau in bibani si nu ma incumet... sambata acuma promit ca ma gandesc la tine si sigur le prezint comunitatii de bibi...
ce lungime au cele mai mari voblere pe care le faci?
in special de stuka ma intereseaza?
MULTUMESC! inca le mai am pe primele de la tine, (super finutze pe verzui si albastru, cu frecventa mare de bataie) tot vreau sa le dau in bibani si nu ma incumet... sambata acuma promit ca ma gandesc la tine si sigur le prezint comunitatii de bibi...
ce lungime au cele mai mari voblere pe care le faci?
in special de stuka ma intereseaza?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976
De facut fac si pe dr... orice dimensiune, problema mea este materialul pe care il iau de afara si nu asa usor. Din aceasta problema si din motivul ca am cele mai mari preferintze la piticaniile de pina in 3 cm fac asa ceva in cea mai mare masura. Practic cele mai mari pe care le-am facut si am si pescuit cu ele au fost de 15 cm. pe care le minca inclusiv stiuca de 1,5kg, in Laponia, ca mai mici nu am vazut. Si al doilea motiv este ca toti care s-au obisnuit cu ele mai alesi laponezii, ca pt ei este un avantaj net pitivoblerul. In acelas montaj prind lipan si pastrav fara a avea probleme de rateuri ca la musca. Iar la selectia pestelui este indiscutabil ca ademenesc lipanii zdraveni si de pastrav nu mai spun. De fapt asta devine interesant la ei.
Dady
Dady