salaul la dunare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

roadmaster
utilizator nou
utilizator nou

salaul la dunare

Mesaj de roadmaster » 26 Ian 2005, 14:20

salutare prieteni de suferinta!
as dori sa aflu mai multe despre pescuitul salaului la dunare cu plastice .practic,ce fire folositi(ce va doriti in cazul in care nu aveti,de fire vorbesc :D ,leader folosit sau nu,greutatea jigului,tipul de plastice(shaduri,alea,alea..la fel ce va doriti sau credeti ca s-ar preta mai bine) sau voblere ,unde-l cautati (zone cu piatra sau agataturi...copaci),tehnici. ma intereseaza predominant pescuitul din barca dar nu exclud deloc cel de pe mal.astept cu interes opiniile voastre pertinente,dupa pozele din galerie cred ca nu voi fii dezamagit de unii"grei",din punctul meu de vedere! :) .

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 26 Ian 2005, 15:11

"... ma intereseaza predominant pescuitul din barca ..."

Pe Dunare e interzis pescuitul din barca!
Nu trageti, v-am spus ce scrie in lege, nu ca asa ar fi normal ... :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Ian 2005, 15:34

Ca pe toate apele curgatoare. Dar legea nu prevede nici o sanctiune.
Deci pescuiti linistiti. :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 26 Ian 2005, 16:27

Razvane, vezi ce scrie in Legea 192 republicata si modificata:

"(...)
ART. 54
Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 800.000 lei la 1.500.000 lei:
a) pescuitul recreativ/sportiv al oricărei resurse acvatice vii, efectuat fără permis/autorizaţie sau cu încălcarea condiţiilor autorizate, în apele maritime şi continentale;
(...)"

Iar cum una dintre conditiile in care se poate desfasura pescuitul recreativ/sportiv interzice pescuitul din barca pe Dunare si in apele curgatoare :wink: Mai mult, barca (dar nu numai) e supusa confiscarii!!! (scrie tot in lege)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 26 Ian 2005, 16:44

mai dar sunteti de balamuc
legea asta este o reminiscenta a unor intarziati mintali si nu are legatura cu starea de fapt, cu bunul simt si nici cu ce ne rezerva viitorul
e bine de stiut ca omul poate sa aiba probleme dar nu are legatura cu tehnica de pescuit

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Ian 2005, 16:55

fff scrie:"... ma intereseaza predominant pescuitul din barca ..."

Pe Dunare e interzis pescuitul din barca!
Nu trageti, v-am spus ce scrie in lege, nu ca asa ar fi normal ... :wink:
Nu tragem... Oricum, e ciudat... De fiecare data cand am mers la Dunare am vazut pescuid din barca.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Ian 2005, 17:07

Anexa 3 din Lg.192/2001 republicata prevede conditiile pe trebuie indeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ in apele apartinand domeniului public.
Pentru incalcarea fiecareia dintre aceste conditii Legea respectiva prevede expres o sanctiune, mai putin pentru pescuitul din barca pe Dunarea teritoriala de la Bazias pâna la varsarea ei în mare, în Delta si în lunca inundabila a Dunarii, în râurile de munte, colinare si de ses cu zonele lor inundabile, în reteaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigatie si hidroenergetice.

Cred ca sintagma "conditiilor autorizate" de la art.54 lit.a se refera la incalcarea conditiilor puse de catre administrator prin autorizatia de pescuit.

(Art. 13/2. - (1) Autorizatia de pescuit în scop comercial si/sau recreativ/sportiv este un document eliberat de administratorii resurselor acvatice vii si va contine date referitoare la identificarea navei/ambarcatiunii, perioada de valabilitate, zona de pescuit, modalitatea de pescuit si cota alocata pe specii. )

Nu vad logica pentru care pescuitul din barca ar fi incriminat in acest articol, atat timp cat tot articolul 54 se refera permisul si autorizatia de pescuit .

Interpretarea ta cred ca e putin fortata.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 26 Ian 2005, 17:28

Razvane , hai sa-ti zic eu cum sta treaba la Dunare , fara sa ai nici un fel de surprize :
Daca vrei sa mergi cu barca , este voie sau cel putin nu are nimeni treaba ta , atata timp cat mergi cu unul de acolo care are permis de barca . Tot ce ti trebuie tie e sa ai tu permis de pescuit cu viza de PG pt. zona respectiva.
Daca vrei sa mergi cu o ambarcatiune personala dotata cu motor , trebuie sa ai permis pt. barca si motor + ala de pescuit , si tre sa-ti inregistrezi barca .
daca vrei sa te duci cu barca pneumatica , fara motor , nu trebuie decat sa-ti iei aprobare de la PF. care raspunde de sectorul respectiv .
Simplu.

Iar in ceea ce priveste salaii de Dunare nu ti spun decat sa mergem dupa ei si hotaram l;a fata locului , ce tehnici aplicam . Si daca vrei si cu barca , totul e pus la punct . Numai sa te hotarasti cand vrei sa il cautam .

roadmaster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de roadmaster » 26 Ian 2005, 18:07

multumesc frumos pentru promptitudine!
sa o luam in ordine: am la acte ca pot sa fac un dosar sie,sri,pna s.a.m.d... :) permis(n-am avut in viata mea,a trebuit deh,barca),pg ,carnet de "barcagiu" cu motor,itp la barca...ce mai!
am pescuit cu rezultate modeste anul trecut,predominant din barca ,dar fiind primul an in care am fost mai "dotat",mi-am acordat circumstante atenuante :D salaul a fost de 3k ,restul,putini cei drept, nesemnificativ.montura clasica cu fileu de batca si guvide. ma tenteaza sa"jiguiesc " dupa el ,mai mult decit la "fixa",pare mai tentant!
ptr calone! cu drag as merge cu tine :D dar distanta e o" mica" problema. am pescuit in zona fetesti-cernavoda si as vrea sa vin catre calarasi anul asta(mai putin timp pe drum).daca vei avea timp ...de o fuga incoa....any time!:) la tine si nu numai :D faceam referire in postul initial.tinind cont ca e iarna si nu se simte in pib-u familiei ,prea tare vreau sa-mi iau fire...,cirlige..
multumiri ptr atentionari celorlalti!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 27 Ian 2005, 11:39

@ Danr: "...mai dar sunteti de balamuc ..." - om fi, ca prea-i zici cu foc :lol:. Dar mai bine sa stie omu' la ce se expune decat sa se trezeasca cu cine stie ce probleme. Oricum fiecare face ce vrea :wink:
" ...legea asta este o reminiscenta a unor intarziati mintali si nu are legatura cu starea de fapt, cu bunul simt si nici cu ce ne rezerva viitorul ..." - ai dreptate, si eu cred ca e o reminiscenta, dar din pacate uite ca INCA E VALABILA desi s-a incercat anul trecut (parca) modificarea legii (cred ca-ti aduci aminte de semnaturile stranse pentru a se renunta la interdictia pescuitului pe timp de noapte si a pescuitului din barca pe Dunare, in Delta si pe apele curgatoare). Mai mult, e considerata chiar o ABERATIE in anumite situatii (pescuitul permis pe anumite ghioluri si japse din Delta care practic n-au maluri!), fapt recunoscut si de cei de la ARBDD care au fost de acord cu anularea acestei interdictii.

@ Razvan:"...Cred ca sintagma "conditiilor autorizate" de la art.54 lit.a se refera la incalcarea conditiilor puse de catre administrator prin autorizatia de pescuit."
- singurul caz in care administratorii pot impune conditii de pescuit sportiv/recreativ ALTELE decat cele generale prevazute de lege este in cazul BAZINELOR PISCICOLE AMENAJATE (in acest caz trebuiesc afisate si aduse la cunostiinta pescarilor). Pe apele naturale (bazine piscole naturale) administratorul resurselor acvatice este statul (prin CNAFP, ROMSILVA, ARBDD, etc) iar conditiile in care poate fi exercitat pescuitul sportiv/recreativ sunt cele generale (in acest caz conditiile de pescuit sunt mentionate in permisul/autorizatia de pescuit). In ambele cazuri lipsa mentiunilor cu privire la conditiile in care se poate practica pescuitul atrage dupa sine sanctionarea celor care au eliberat permisele sau autorizatiile respective.
- de altfel trebuie sa-ti spun ca in baza prevederilor respective s-au confiscat anul trecut cateva barci (plus amenzile de rigoare) in zona Rasova-Cochirleni.

@ Roadmaster - pentru ca tot ai zis ca pescuiesti pe Dunare din barca in zona Fetesti - Cernavoda, ai grija pe partea dinspre malul Dobrogean unde se mai gaseste cate unul mai "catolic decat papa" si aplica legea...

Scrie răspuns