in mare parte de pe malstiucarcs scrie:g30rg3,
pescuiesti din barca sau de pe mal?
Salau
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
rar de tot se intampla sa las jiguri prin apa. In cativa ani de pescuit exclusiv la artificiale si preponderent cu plastice inveti sa simti cand ajunge jigul pe creanga sau alt tip de agatatura si schimb ori pe offset ori ascund carligul. Mai greu este la piatra de recuperat din agatatura iar ca masura de precautie folosesc mai mult mono in astfel de zone cum ar fi digul de la Tudor Vladimirescu sau ceatalul Chiliei
Am pescuit pe bratul Sulina, numai pe mijlocul senalului cred ca nu sunt asa multe pietre. Dar la praguri, unde banuiesc ca sta pestele, pandeste si piatra(mult mai din belsug decat salaul). Nu am pescuit in mod special la salau, eram ancorat pt. somn. Ma mai relaxez dupa partidele de stiuca, unde pot recupera cam toate jigurile(plasticele...mai putin-se subintelege!).
Vreau sa ies odata doar pt. salau, si dupa ce incep sa prind, spun si la altii...
Vreau sa ies odata doar pt. salau, si dupa ce incep sa prind, spun si la altii...
-
- veteran
Nu gresesti,dar pentru salau ai nevoie de multe gume,multa experienta si noroc.Exemplific cele spuse cu doua situatii:acum aproape o saptamina merg cu un prieten pe o balta de salau ,dam amindoi din barca mea,prindem ,el mai mult decit mine,si mai mare.Azi in aceeasi formatie,pe aceeasi balta ,cu aceleasi gume de data trecuta,cu ginduri marete ca azi vom prinde mult si mare,ca doar acum stim balta,gumele si locurile prinzatoare.Surpriza:pestele nu mai raspundea la gumele de data trecuta!!Pina la urma partida a fost salvata de cicade, Ecogear, Strike Pro,TN-uri,pe care azi le-am avut la mine,data trecuta nu.La un moment dat aveam pe cicada strap la fiecare lansare.Nu am gresit nimic fata de data trecuta,dar rezultatele erau mult mai slabe.Se schimbasera conditiile partidei:presiune variabila,cer variabil,vint foarte schimbator, evident si dispozitia salailor de a minca .Asa ca pentru a avea rezultate trebuie sa exersezi mult,pentru a sti macar aproximativ ce ai de facut.Cel mai bun sfat este sa gasesti un pescar cu experienta la salau si sa faceti citeva iesiri impreuna.Ca idee,gumele Izumi au stat degeaba in trusa aproape doi ani,la fel cicadele,TN-urile din aprilie,asteptind momentul si locul potrivit.Tot ca o chestie interesanta anul trecut am luat niste gume,scumpute si de firma,dar mi s-au parut interesante.A doua zi eram pe o balta de salau unde am incercat cam tot ce aveam,pina la urma am incercat si noile gume si surpriza,am luat 4 salai ,de la 1,2 kg la peste 2 kg,in mai putin de o ora,in timp ce alti colegi nu prindeau nimic si se mirau de norocul meu.Astea sint intimplari norocoase ,ca de gherlele de anul asta si de anul trecut nici nu vreau sa iti povestesc,fiind mult mai numeroase decit partidele reusite.Important este sa inveti ceva dupa fiecare partida si sa te bucuri de soare,de iesirea din oras,evident si de pescuitul in sine si de pesti,daca se intimpla sa apara. Persevereaza si nu te descuraja.stiucarcs scrie:Peste trei ore de jigging. La final un jig(doar) pierdut...Doua mile marine de prag cercetate. Ma plictisesc, scot obleti si ...stationar. Doua-trei rateuri. Rup obletii, pun imbucatura, trei salai, scurt!!! In afara faptului ca merg la pescuit, unde gresesc?