Salau

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 26 Sep 2011, 15:30

laeniko scrie:
Sorin scrie:laeniko
salaul teoretic de sub ape , habar n-are ce tii tu in mana ( din punct de vedere halieutic ) , si cum le invarti / lansezi .
Pt el e importnata naluca , firul si ....incheietura .....
daca dai din barca : merge si una si alta , chestie de gust
daca dai de pe mal , spinning ....

o sa apara tot felul de rautaciosi care se vor lega de cum tii molineta , invers au ba ....
nu-i baga in seama de obicei astia is jnurari sau muzcari cum le mai zice vulgul....ignora-i sunt destul de debusolati halieutic dar le va trece ca la orice puberi :D
am echipament de spin lanseta 210 atack accent acţiune fast si am fir varivas super pe de 0,13 si am încercat cu un jig de 5g si un grub aşa transparent, si am încercat si o montura drop-shot dar nu prea simt aşa cum trebe substratu ce sa mai zic de atacuri daca o fi fost, trebe sa precizez ca e prima dată cand dau după şalău
Un attack din ala am si eu si iti spun din start ca nu e o lanseta de salau cat de fast ar fi ea. Sta bine in mana dar EVA aia de pe foregrip parca amortizeaza orice trasatura si sub 10 grame ai mari dificultati sa simti si jig-ul cu ea :lol: . Daca dublai bugetul si aveai un Attack Expert se schimba situatiunea total.

tux
veteran
veteran

Mesaj de tux » 26 Sep 2011, 15:37

Un loc pe Olt unde s-ar putea merge la salau puteti sa imi spuneti (pe privat) ? Si pescuiesc de pe mal, nu am barca. E important de mentionat ;)
Born to F.i.s.h, Forced to Work ...
I need a 6-month Fishing Trip ... Twice a Year

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 26 Sep 2011, 15:43

Sorin scrie:laeniko ,
vad ca esti din Sibiu
nu stiu unde dai dupa salau acolo dar probabil te-ai orientat la Olt .
e important daca pescuiesti din barca sau de pe mal ....
da pescuiesc de pe mal, pe olt am ales o lanseta mai scurta, pentru ca sant copaci, cam peste tot pe unde merg eu,acuma vreau sa imi iau o mulineta mai buna, si apoi o lanseta, dar primesc sfaturi in legătură cu lanseta ptr viitor,daca mai scap câte o litera imi cer scuze, postez de pe mobil.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Sep 2011, 15:55

oki
ramai pe spinning pt pescuitul pe Olt de pe mal
cam subtire salaul pe acolo dar poate il gasesti aval de baraje

nu te arunca pt inceput cu banii pe scule ,,senzitive '' , o lanseta cu care sa poti arunca si mai ales controla naluca e suficienta
stai linistit o sa simti fara probleme cand iti va da salaul , mai ales ca pescuind pe Olt vei avea majoriotatea timpului firul intins deci o sa ai ciocane de-a dreptul ...

o mulineta de 2500-3000 de preferinta daiwa ca e tractor , te rezolva

cel mai important : jigul si firul
firul e bine sa ai 2 tamburi cu 2 diametre : unul subtire , de sa zicem 6lb , care sa taie bine curentul si sa-ti tina jigul pe loc si un firm mai gros sa zicem orientativ 10 -15 lb .....
le schimbi in functie de curent ....firul mai gros de 15 lb probabil face fata dorintelor tale de pesti mari dar nu te va ajuta la prezentarea nalucii
ideea ea sa poti juca tu jigul in asa fel incat sa ,,topaie'' pe fundul apei
tu trebuei sa poti controla jocul asta
daca ai dat cu 5 grame pe olt mi-e cam clar ca jigul tau era dus de curent printre ape.....deci nu ai pescuit
jigurile pe olt in zona aia sunt probabil 10gr- 28 gr si probabil mult mai grele daca pescuiesti in curenti de pe la turbine
sunt baieti de prin zona care te pot ajuta cu mai multe sfatuti la capitolul ala
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 26 Sep 2011, 16:51

Sorin scrie:oki
ramai pe spinning pt pescuitul pe Olt de pe mal
cam subtire salaul pe acolo dar poate il gasesti aval de baraje

nu te arunca pt inceput cu banii pe scule ,,senzitive '' , o lanseta cu care sa poti arunca si mai ales controla naluca e suficienta
stai linistit o sa simti fara probleme cand iti va da salaul , mai ales ca pescuind pe Olt vei avea majoriotatea timpului firul intins deci o sa ai ciocane de-a dreptul ...

o mulineta de 2500-3000 de preferinta daiwa ca e tractor , te rezolva

cel mai important : jigul si firul
firul e bine sa ai 2 tamburi cu 2 diametre : unul subtire , de sa zicem 6lb , care sa taie bine curentul si sa-ti tina jigul pe loc si un firm mai gros sa zicem orientativ 10 -15 lb .....
le schimbi in functie de curent ....firul mai gros de 15 lb probabil face fata dorintelor tale de pesti mari dar nu te va ajuta la prezentarea nalucii
ideea ea sa poti juca tu jigul in asa fel incat sa ,,topaie'' pe fundul apei
tu trebuei sa poti controla jocul asta
daca ai dat cu 5 grame pe olt mi-e cam clar ca jigul tau era dus de curent printre ape.....deci nu ai pescuit
jigurile pe olt in zona aia sunt probabil 10gr- 28 gr si probabil mult mai grele daca pescuiesti in curenti de pe la turbine
sunt baieti de prin zona care te pot ajuta cu mai multe sfatuti la capitolul ala
mulineta astept un zx de la cabelas acuma ma hotărăsc daca sa fie de 2500 sau 3000, ce zici de montura texas e buna pe olt, la şalău?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 26 Sep 2011, 17:02

montura texas e foarte buna mai ales pe agataturi, dar sfatul meu e sa o iei incet, incepand cu jiguri pana iti faci mana si abia apoi la monturi de finete plus ca sunt mai costisitoare( un plumb tip glont plus un offset de calitate fac mai mult decat un jig) sau eventual in agataturi poti incerca varianta 2
http://www.pinfishing.ro/wp-content/upl ... C02656.jpg
la prima vedere am fost si eu sceptic dar merge bine si e la indemana oricui fara a fi necesar sa umbli cu doua lansete sau sa schimbi mereu de pe montura pe jig.

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 26 Sep 2011, 17:38

g30rg3 scrie:montura texas e foarte buna mai ales pe agataturi, dar sfatul meu e sa o iei incet, incepand cu jiguri pana iti faci mana si abia apoi la monturi de finete plus ca sunt mai costisitoare( un plumb tip glont plus un offset de calitate fac mai mult decat un jig) sau eventual in agataturi poti incerca varianta 2
http://www.pinfishing.ro/wp-content/upl ... C02656.jpg
la prima vedere am fost si eu sceptic dar merge bine si e la indemana oricui fara a fi necesar sa umbli cu doua lansete sau sa schimbi mereu de pe montura pe jig.
ok am înţeles acuma ce putere de aruncare sa aibă lanseta?lungime merge si 2.40 până la urma, si as vrea sa stiu daca trebe sa folosesc leader de monofilament sau nu?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 26 Sep 2011, 17:58

pe Olt nu am pescuit niciodata si nu prea stiu cum sunt curentii in schimb eu pe Dunare, conditiile fiind similare din cate am auzit cel putin cu partea asta a Tulcei, dau cu Berkley Pulse 2.40/ 15-50 extra-fast si cu un Centurion DoulbleTip 2.70/ 30-60 fast, cu inelele schimbate. Ca fire nu am depasit niciodata diametrul de 0,18, in general folosesc 0.10-0,15mm (unii prefera sa vb in livre, eu fac referire la diametre) cat despre inaintas de mono sau fluorocarbon, nici sa nu il vad. In curentul Dunarii datorita diametrelor maricele are efectul ala de "parasuta" sau face burta si il taraie curentul si impiedica oarecum contactul direct cu fundul plus ca nu imi plac prea multe noduri pe montura, unu singur pentru mine e deajuns. Cu inaintasul din nou pararile sunt impartite dar eu iau pur si simplu un marker negru si colorez primul metru de fir( se spune ca pestele nu prea depisteaza culoarea asta dar nush in ce masura e adevarat sau nu)

laeniko
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laeniko » 26 Sep 2011, 18:49

g30rg3 scrie:pe Olt nu am pescuit niciodata si nu prea stiu cum sunt curentii in schimb eu pe Dunare, conditiile fiind similare din cate am auzit cel putin cu partea asta a Tulcei, dau cu Berkley Pulse 2.40/ 15-50 extra-fast si cu un Centurion DoulbleTip 2.70/ 30-60 fast, cu inelele schimbate. Ca fire nu am depasit niciodata diametrul de 0,18, in general folosesc 0.10-0,15mm (unii prefera sa vb in livre, eu fac referire la diametre) cat despre inaintas de mono sau fluorocarbon, nici sa nu il vad. In curentul Dunarii datorita diametrelor maricele are efectul ala de "parasuta" sau face burta si il taraie curentul si impiedica oarecum contactul direct cu fundul plus ca nu imi plac prea multe noduri pe montura, unu singur pentru mine e deajuns. Cu inaintasul din nou pararile sunt impartite dar eu iau pur si simplu un marker negru si colorez primul metru de fir( se spune ca pestele nu prea depisteaza culoarea asta dar nush in ce masura e adevarat sau nu)
eu folosesc un fir super pe de la varivas de 0.13 rezistenţă 7kg si cum sa decolorat o rămas roz din roşu si nu se prea observa

stiucarcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stiucarcs » 26 Sep 2011, 19:02

g30rg3,
pescuiesti din barca sau de pe mal?

Scrie răspuns