Rog sfat pentru zona Rucar

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

filip_pescuitorul
senior
senior

Re: Rog sfat pentru zona Rucar

Mesaj de filip_pescuitorul » 23 Apr 2012, 22:39

wildexplorer scrie:Raul Sbarcioara si un afluent, Valea cu Calea, au fost populate cu pastrav indigen si curcubeu in urma cu 3-4 ani, pe cheltuiala unor persoane pasionate; tot aceste persoane au pus afisele acelea. Si tot cu acordul acestor persoane pescuiam acolo. Pescuiam, pozam si eliberam, ca apoi sa aflu ca acele afise au fost un fel de invitatie pentru braconieri! Erau curcubei frumosi in apa, dar e de domeniul trecutului acum. Partea buna e ca acei indigeni introdusi au depus icre si anul trecut era o puzderie de pastravei de cativa cm in ochiurile cu apa mica.
Nu stiu exact dar cred ca Sbarcioara asta e afluent al Moeciului, parca asa tin minte. Oricum, excelenta initiativa. Stiu de ea de la un patron de pensiune din Bran (Casa Tolstoi parca asa ii zicea) care si el pescuise pe acest rau si lauda eforturile acelor pasionati generosi. Insa...e o naivitate in Romania sa pui anunturi cu Interzis pescuitul! Mai bine scrii Atentie, apa contaminata, poluata etc. Macar o mare parte din bracoinieri nu mai vin deloc. O vreme ii pacalesti. Puietul acela de 3 cm va fi adult peste vreo 3 ani. Rabdare si tutun!

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Re: Rog sfat pentru zona Rucar

Mesaj de Bogdan_Alex » 03 Aug 2012, 11:41

Ok, inteleg ca situatia pastravilor in zona e mai maro decat apa.

Dar ma gandeam sa ies la o plimbare spre Pecineagu si ma interesa daca dambovita mai tine macar ceva cleni pe zona aceea daca pastravul e doar o amintire.
Dati-mi va rog si mie un pm sau un mesaj cu fum sau ceva... daca aveti informatii din zona.

Multumesc!
Fara pescuiala viata e pustiu

Scrie răspuns