Rog sfat pentru zona Rucar

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

filip_pescuitorul
senior
senior

Re: Rog sfat pentru zona Rucar

Mesaj de filip_pescuitorul » 20 Apr 2012, 18:43

Cumva Valea Poarta, Valea Simonului si Moeciul sunt administrate de Ocolul Silvic Bran sau de AJVPS Brasov? Ca sa stiu cui achit taxa penbtru 1 mai ca nu o sa am inca permisul ANPA...culmea ghinionului - am 4 zile libere dar 1 mai e abia marti cand plec spre casa. Deci nu o sa risc sa pescuiesc pe 29-30 aprilie, e cam periculos.

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 20 Apr 2012, 20:37

In urma cu 2 ani AJVPS administra aceste rauri, nu stiu daca s-a schimbat ceva de atunci. Eu o sa fac permis, dar fara sa platesc cotizatia AJVPS, mi se pare aberant sa fie cotizatia mai mare decat permisul pe un an.
Cat despre felul in care sunt administrate aceste rauri...e o alta poveste!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 20 Apr 2012, 20:51

Astea sunt apele pastorite de Ajps Brasov. Restul e can-can...

Imagine

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 20 Apr 2012, 21:13

dan bobei scrie:Astea sunt apele pastorite de Ajps Brasov. Restul e can-can...
Esti sigur Dane? Nu scrie in tabel de Poarta, de Paraul Turcu, nici de Moeciu sau Simon!
Cat o fi tariful de acces pentru nemembri la AJVPS Brasov? Poate il platesc prin banca, asta daca mi se da contul corect.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 20 Apr 2012, 21:15

Ma uit pe lista aia - ai grija ca raul Timis intre Timisul de Sus di Dambul Morii e administrat de RNP nu de AJVPS! Stiu asta de la sursa - Ocolul Silvic Brasov. Cica era gresit pe lista, ei nu au concesionatr niciodata Timisul. Poate bucata din aval de Dambul Morii....

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 20 Apr 2012, 23:25

Am gresit eu, nu e lista doar cu apele Ajps-ului Brasov, e lista pentru toate apele din judet, preluata de pe site-ul Anpa la momentul cand au aprobat administarea apelor catre asociatii. Daca e o greseala la Timis, e greseala lor, nu a pescarilor. :lol: De Poarta, Paraul Turcu, Moeciu sau Simon nu scrie pentru ca sunt ale Rnp-ului.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 21 Apr 2012, 00:57

dan bobei scrie:Am gresit eu, nu e lista doar cu apele Ajps-ului Brasov, e lista pentru toate apele din judet, preluata de pe site-ul Anpa la momentul cand au aprobat administarea apelor catre asociatii. Daca e o greseala la Timis, e greseala lor, nu a pescarilor. :lol: De Poarta, Paraul Turcu, Moeciu sau Simon nu scrie pentru ca sunt ale Rnp-ului.
OK, mersi pentru precizari. Ai dreptate, nu e vina pescarilor ca au gresit lista dar...daca te prinde padurarul pe Timis si nu ai bon de RNP iti cam da amenda, ma rog, asta daca ai vreun act la tine! Oricum, daca suni la RNP Brasov sigur ti se va zice ca Timisul e zona oprita pentru ...refacere! De 10 ani se tot reface paraul ala! Degeaba, il pustiesc grataragiii si tot felul de braconieri de week end.

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 21 Apr 2012, 10:33

Pescuiam anul trecut in Moeciu de Jos, intr-o zona de protectie, populata si in care teoretic ar fi fost interzis sa pescuiesc, asta conform afiselor postate din loc in loc pe mal. Catch and release, bineinteles! A trecut un padurar calare, ne-am salutat si...nimic mai mult! Nu a intrebat macar daca folosesc artificiala, daca am prins ceva...nimic!
Cat despre controale in zona aceasta...am fost controlat o singura data si asta in urma cu vre-o 20 de ani, copil fiind.
Tara nimanui!

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 21 Apr 2012, 22:44

wildexplorer scrie:Pescuiam anul trecut in Moeciu de Jos, intr-o zona de protectie, populata si in care teoretic ar fi fost interzis sa pescuiesc, asta conform afiselor postate din loc in loc pe mal. Catch and release, bineinteles! A trecut un padurar calare, ne-am salutat si...nimic mai mult! Nu a intrebat macar daca folosesc artificiala, daca am prins ceva...nimic!
Cat despre controale in zona aceasta...am fost controlat o singura data si asta in urma cu vre-o 20 de ani, copil fiind.
Tara nimanui!
Hehe, probabil ca stia ca nu se prea prinde peste acolo. Iar afisele alea....doar ca sa arate RNP ca are activitate! Mai bine amplasau zona de protectie spre izvoare, mai sus de Moeciu de sus. Jos nu are rost - apa semipoluata menajer, plin de gunoaie, viituri etc. Dar...de curiozitate: de ce pescuiai in zona interzisa?

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 22 Apr 2012, 11:23

Raul Sbarcioara si un afluent, Valea cu Calea, au fost populate cu pastrav indigen si curcubeu in urma cu 3-4 ani, pe cheltuiala unor persoane pasionate; tot aceste persoane au pus afisele acelea. Si tot cu acordul acestor persoane pescuiam acolo. Pescuiam, pozam si eliberam, ca apoi sa aflu ca acele afise au fost un fel de invitatie pentru braconieri! Erau curcubei frumosi in apa, dar e de domeniul trecutului acum. Partea buna e ca acei indigeni introdusi au depus icre si anul trecut era o puzderie de pastravei de cativa cm in ochiurile cu apa mica.

Scrie răspuns