REGINA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

OvidiuRus
veteran
veteran

REGINA

Mesaj de OvidiuRus » 28 Ian 2008, 16:02

Am gasit o balta plina cu regine , ceva sugestii de voblere ca am auzit ca ia si voblerul dar tot ce i-am dat eu a refuzat.? :D

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 28 Ian 2008, 16:40

incearca cu jiguri de 3 grame si gruburi pe masura
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 28 Ian 2008, 16:40

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... =3257poate te ajuta cu ceva (voblerul este un down de 1.8cm)
dar nu cred k poti sa zici k o sa faci un pescuit la regina cu artificiale u cred k ataca doar intamplator.
dar oricum foloseste cele mai mici voblere pe care le ai 1.5 2 cm maxim
Imagine

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 28 Ian 2008, 16:43

de unde pot sa il cumpar ca prin cj nu am vazut. :? io zic ca ii atrasa de vobler dar nu finalizeaza atacul

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 28 Ian 2008, 16:53

OvidiuRus scrie:de unde pot sa il cumpar ca prin cj nu am vazut. :? io zic ca ii atrasa de vobler dar nu finalizeaza atacul
pai nu ai de unde sa cumperi voblere Down pentru k e ceva timp de cand nu se mai fabrica.
dar poti cauta voblere mici facute manual sau de farbica
si da regina e atrasa de vobler dar nu k o prada de fapt e atrasa de orice misca in apa cel putin asa cred eu
Imagine

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 28 Ian 2008, 17:10

poti incerca la fly, nimfe albe si ceva nuante rosii :P :lol: snur intins :twisted:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 28 Ian 2008, 17:45

Pe-aici te distrezi cu regina la micro tubes (berkley, mizmo, lindy,...) pe jiguri usoare (1/32 etc). Deasemeni e distractiv cu slug-uri sau flukes de max 3" pe carlige offset mici, fara greutate.

Regina intra in categoria pestilor "panfish", asa ca orice naluca destinata acestora ar putea fi incercata:

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... d=cat20166

http://www.lunkercity.com/

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 29 Ian 2008, 20:02

Hai sa va spun cate ceva despre "psihologia" reginei ...lostrita, biban soare sau cum ii zice fiecare. E un peste curios la maxim si agresiv, lacom, iar in apropierea perioadei de inmultire e foarte teritoriala.

Din cate stiu a fost introdusa artificial la noi pentru starpirea tantarilor ( in mediul ei natural se hranea exclusiv cu larve de tantari) , dar in conditiile de la noi s-a reprofilat: mananca orice, prefera icrele altor pesti ( multi zic ca e un mare daunator pt fauna acvatica) si e rezistenta in ape poluate .

Pt pescarul sportiv ofera ceva distractie, poate fi prinsa "la ochi" in apele cu ceva vizibilitate,oferindu-i orice momeala direct la bot ... e prezenta pe langa maluri, diguri,pontoane etc. Nu se sperie usor iar daca se sperie si fuge , din curiozitate se intoarce inapoi sa "cerceteze" sau sa isi apere teritoriul.

Intr-o zi cand pescuiam cu un prieten la biban cu voblere mici, am observat ca reginutele urmareau voblerul foarte des, dar singurele atacuri le lansau asupra vartejului care era prins pe fir la 10-12 cm in fata voblerului. DE CE???? Pana ne-am prins de manevra: Pentru ea voblerul nu e prada ci un peste "competitor" , adica vede un pestisor(voblerul) care alearga dupa o "boaba" buna de mancat (vartejul), si se repede sa-i fure boaba :lol: Am scos ancorele de pe vobler ( mic, 2,5 cm) ca sa nu se agate de nimic in apa si am pus pe vartejul de pe fir cea mai mica tripla pe care o aveam la noi ... rezultatul : Distractie totala , am "salvat " ziua compromisa de bibanul care doar urmarea apatic din cand in cand si nu ataca nimic .

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 29 Ian 2008, 20:36

am sa incerc si eu :D

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 29 Ian 2008, 20:50

Incearca si asteptam aici rezultatul, sunt curios daca reginele alea pe care le-am gasit eu erau "defecte" sau asa fac toate :lol:

Scrie răspuns