Recomandare Spinning Clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bax
junior
junior

Re: Recomandare Spinning Clean

Mesaj de bax » 25 Iun 2015, 06:23

Multumesc adrian, am facut cateva referiri la echipament .. LANSETA SHIMANO ALIVIO CX SPINNING 2.10M, 1-11Gr, 143Gr echipata cu mulineta Tica GCA 800 180 Gr 5rulmenti, total greutate 323grame ... ma gandesc ca este ok imi spui te rog daca este un echipament echilibrat ?
ce fir sa folosesc ?! stiu ca este cel mai important dupa gume.

tito, faceam referire la stiuca, avat, mreana si clean...(mai aveam putin si ziceam toate speciile de rapitor) :lol1:
ai rupt vre-o lanseta din cauza dintoasei ca era prea mare si lanseta nu a rezistat ?
cand am descoperit tainele pescuitului am inceput ca si restul banuiesc... la stationar, sincer nu am rupt nici o lanseta din aceasta cauza dar din neatentie da ....si nu are rost sa ma laud aiurea dar am scos pesti destul de maricei cu lansete no-name de 2.3m si pana la 5m care intradevar trosneau un pic dar niciodata nu au fost distruse cu drilluri de ~30-40min ... in schimb mulinetele sa stie sa faca treaba si sa ai fir de calitate.

:respekt:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 25 Iun 2015, 08:11

bax,pentru clean,biban eu folosesc mono(0,15-0,17(clean-lac si rau),0.17-0,19biban(siret,delta,canale de irigatii)
ca firme:trabuco,laser xxx,sunline

la textil las persoanele abilitate sa-ti dea sfaturi :D

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 25 Iun 2015, 09:02

bax scrie:
tito, faceam referire la stiuca, avat, mreana si clean...(mai aveam putin si ziceam toate speciile de rapitor) :lol1:
ai rupt vre-o lanseta din cauza dintoasei ca era prea mare si lanseta nu a rezistat ?
cand am descoperit tainele pescuitului am inceput ca si restul banuiesc... la stationar, sincer nu am rupt nici o lanseta din aceasta cauza dar din neatentie da ....si nu are rost sa ma laud aiurea dar am scos pesti destul de maricei cu lansete no-name de 2.3m si pana la 5m care intradevar trosneau un pic dar niciodata nu au fost distruse cu drilluri de ~30-40min ... in schimb mulinetele sa stie sa faca treaba si sa ai fir de calitate.

:respekt:
Nu-i vorba ca iti rupe batul, e vorba ca nu poti pescui cu un echipament UL la toate specile mentionate de tine. In primul rand vei avea nevoie sa arunci greutati mai mari daca vrei sa pescuiesti la stiuca, avat si nu le vei putea lansa cu lanseta aia, daca o vei face exista riscul sa o rupi. Sa nu mai vorbim de drilul pe care l-ai avea cu o stiuca mai imbracata, cu echipamentul asta. Uneori locul in care pescuiesti nu-ti permite driluri prelungite, e necesar sa ai un echipament adecvat sa poti pune presiune pe peste, sa ai control asupra lui, pentru ca altfel se va duce unde vrea el. Inceputul e bun, asa am inceput si eu cu UL la clean si biban, apoi am trecut la etapa urmatoare. Ideea e sa n-ai impresia ca echipamentul ala e universal si poti pescui la toate specile, inlocuind un fir mai subtire cu unul mai gros.

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 25 Iun 2015, 14:38

am gasit un CORMORAN BULL FIGHTER X 2,10M 5-25G / 2 Seg crezi ca este mai ok ? 5-25 grame am impresia ca este o plaja enorma si sa nu fie o minciuna ....
am gasit si fir :) Fir Trabucco Spinning Super Strong 0.18mm/150m
ramane mulineta, tica sau nu ? astept o propunere decenta la pret pentru o mulineta.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 25 Iun 2015, 15:08

5-25 este mai mult un 5-15... :wink:
plaja indicata de pe lanseta este mai mult sa prinda pescari decat...peste :D
gandeste-te ca vorbim de-o lanseta ieftina;daca ar fi atat de usor de realizat blankul care sa se poate incarca si lucra corect cu zona inferioara si superioara a plajei de aruncare......marii producatori ar da faliment

tica face mulinete decente.poti sa mergi pe mana lor
eu ti-as indica si cateva scumpe....dar imi sar astia in cap... :D

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 25 Iun 2015, 15:36

Am avut si eu un Cormoran cu aceeasi putere,e drept ca era alt model si arunca corect 3-15 gr, sa nu mai vorbesc de faptul ca am avut ghinionul si s-a rupt dupa cateva lanseuri...probabil a fost lovita sau avea un defect de fabricatie. Si eu as investi in ceva mai scump, dar fiecare isi stie bugetul...

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 25 Iun 2015, 16:04

pai aia ma gandeam :) 5-25 la 100ron cam bate la ochi, din cate modele am vazut in ultimul timp se pretul ridica bine rau si sunt doar cateva cu asa range.
astept indicatii, nu am cumparat nimic inca ... buget pentru arsenalul de spinning ~200ron pentru ca daca iau microbul sigur o sa il schimb tot in sezonul urmator sau daca nu chiar mai devreme :) si e pacat sa investesc din prima in scule ca pana te inveti putin ai multe de stricat asta stiu sigur.

pareri de firul care l-am gasit, Fir Trabucco Spinning Super Strong 0.18mm/150m ? :D
astept o recomandare la lanseta, as dori o lanseta care sa lucreze corect sa ma invat de la inceput ce inseamna a lucra corect din toate punctele de vedere, tin sa precizez ca nu am barca si o sa pescuiesc de pe mal.
deci am notat pentru mulineta, Tica 800. :)

tivi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tivi » 26 Iun 2015, 13:15

salut

Daiwa MEGAFORCE JIGGERSPIN 2,40m/2-14g --> 160 RON (am acum, si e OK)
sau mai ieftin
Lanseta Baracuda Warlock 2,4m/3-15g --> aprox 100 RON (am avut pe cel de 2,7m aproximativ 5 ani si a fost ieftin si bun, chiar foarte bun la acest pret)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de
facut!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 27 Iun 2015, 08:53

Referitor la bat, depinde si unde pescuiesti cleanul: pe rauri mici, pline de copaci si arbusti 2,10 e deja prea lung. Pe baraje probabil ca asta e minimul.
Plecand de la preferinte personale, firul cred ca dicteaza intr-o mare masura echipamentul. Eu am trecut pe textil, am inmuiat putin batul si a trebuit sa folosesc o mulineta buna pt ate. Am ajuns la echipamentul din semnatura -il folosesc de vreo 3 ani- completat de sunline super pe 6lb cu imaintas sunline fc sniper sau ceva daiwa. Fir intins
RX6 & Daiwa SS owner!

pescarudeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescarudeclean » 29 Iun 2015, 21:58

http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 42800.html sau varianta de 2.10m

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 16464.html

lanseta o am si e ok pt inceput. Ca mulineta am incercat mai multe modele de la diversi producatori pe parcursul anilor si cred ca shimano sunt cele mai ok raport calitate pret.

Scrie răspuns