Recomandare Spinning Clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lenovo
senior
senior

Re: Recomandare Spinning Clean

Mesaj de lenovo » 22 Iun 2015, 19:36

Salut. Eu spunca firul ar trebui sa fie altul, gen: http://www.totalfishing.ro/fir-textil-s ... 45367.html . Si inaintas ar trebui un fluorocarbon http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 35752.html . Mulineta o are un prieten, foarte multumit este de ea. La firul textil imi pare ciudat ca acel fir pe care tu l-ai postat la 0,14 sa reziste 17kg dubios....dar poate ca nu stiu eu despre el si de aceea ma mir :P

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 22 Iun 2015, 20:00

daca rezista la 10kg sa zic mersi ...stiu
eu as vrea sa fie un fir comun pentru spinning, sa inteleg ca este mai indicat fluoro ?
ma bucur de mulineta, nu am gasit pareri despre ea.
de batz nu am gasit inca nimic ...sau o indrumare low cost
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 22 Iun 2015, 22:03

Bax mulineta este ok dar este mica. Lanseta este ff lunga pentrru pescuitul la biban si clean. Ce vrei sa faci cu un parmac de 3 m ? Il folosesti si ca minciog? Ai nevoie de un bat de 2.10 m maxim. Firul nu ai ce face cu hakuyo ala la biban sau clean. Te vei lasa de spinning inainte sa apuci sa distrugi acel fir. Schimba lanseta si firul. Firul un monofilament de maxim 0.18-0.20. Sa iti iei si ceva agrafe cu vartej pentru naluci.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 23 Iun 2015, 01:27

vampir, dupa umila mea parere poate folosi si textil cu leader de 2 metri de fluorocarbon... pt bibani maraiti si pt toti clenii. in rest, subscriu. multe lansari le faci pe sub mana, uneori (de multe ori) regret 2.10 ultralight si ma gandesc serios la un 1.80, poate chiar 1.50... :)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 23 Iun 2015, 12:36

De Valeriu s-a dus vremea cand te certam sa nu te mai lasi dus de val. Acum tac ca ai si tu dreptate si cred ca ii poti recomanda lui Bax scule exact pt ce are nevoie si in bugetul lui mai bine ca mine. :wink:

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 23 Iun 2015, 13:03

fiind la inceput ma gandesc ca o sa am nevoie pana invat cum trage pestele si cum tre sa faca firul si am inteles ca textilul se distinge mult mai usor.... o sa tot agat naluci ...de aceea ma gandeam sa folosesc un fir textil fiind si mai rezistent si mai vizibil.
de lanseta cam ai dreptate pentru ca am de stationar cateva de 3m si 3.6m si sa stau sa lansez de 3-4 ori pe minut cred ca o sa fie o fericire cu o lanseta mare :) deci o sa ma reorientez pentru lanseta. 2.10 am avut o Lanseta MiFine 2.10m 2buc. A: 8 - 25g dar am reusit sa o rup in usa de la masina in a doua ieseala la pescuit cu ea :)) dimensiunea mi s-a parut a fi ok spre micutza. As opta pentru una ultralight sa ma joc cu bibanii din incheietura :)) intelegi tu ce zic :p

http://claumarpescar.ro/lanseta-shimano ... CX%20Ultra
e mai scumpa un pic dar cred ca mult mai ok :) ce spuneti ?
o sa iau mulineta tica 800, ce fir sa folosesc ?
Acum ce volblere, shaduri si/sau rotative sa folosesc ...vreau sa-mi fac un set de 10 voblere - 10 shaduri - 5 rotative sa le am in permanenta cu mine.

vreau pescuitul sa fie de relaxare si de placere si nu neaparat cu specii vizate....biban,avat,stiuca si ce mai intra pe snagov ( e lacul meu de suflet ) o sa ajung si in dunare in vara asta si pe cateva balti cu plata.

:bere: :cooler: :bere:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 23 Iun 2015, 21:39

Te-ai intrebat cum vei lansa nalucile de clean de 2-5gr cu funia pe care vrei sa o cumperi, sau ce dril vei avea cu o stiuca de peste 5kg cu un echipament UL?

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 24 Iun 2015, 20:29

ultima intrebare a fost "ce fir sa folosesc"
nu o sa intre o stiuca de 5kg pentru ca nu cred ca mai sunt asa ceva :lol1: daca o sa intre o sa fiu multumit sa imi rupa lanseta ...o sa ma consolez cu asta "mi-a rupt o dintoasa lanseta"
din punctul tau de vedre, spinner experimentat ..ce echipament recomanzi pentru incepatorii dornici de joaca cu biban si alte cele ?
sa inteleg ca nu esti de acord cu lanseta shimano postata ?

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 24 Iun 2015, 21:00

o lanseta din gama Light(pana-n 10gr),o mulineta 1000,jiguri nr 4,6 gramaje mici(3,5-5,max7gr),gume care sa se potriveasca(gasesti destule articole pe acest site).... :wink:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 24 Iun 2015, 21:44

bax scrie:ultima intrebare a fost "ce fir sa folosesc"
nu o sa intre o stiuca de 5kg pentru ca nu cred ca mai sunt asa ceva :lol1: daca o sa intre o sa fiu multumit sa imi rupa lanseta ...o sa ma consolez cu asta "mi-a rupt o dintoasa lanseta"
din punctul tau de vedre, spinner experimentat ..ce echipament recomanzi pentru incepatorii dornici de joaca cu biban si alte cele ?
sa inteleg ca nu esti de acord cu lanseta shimano postata ?
Spuneai ca vei pescui pe Snagov si vrei sa pescuiesti si pe Dunare si pe acolo exista pesti mai mari decat crezi. Pentru bibani stiu cam ce sa-ti recomand( a facut-o Adrian in postarea de mai sus) ,dar nu stiu ce intelegi tu prin "alte cele".

Scrie răspuns