Recomandare lanseta Spinning UL

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta Spinning UL

Mesaj de vali stratonov » 04 Apr 2016, 18:03

De aceea am cerut ajutorul celor care detin sau macar au folosit echipanent UL spin
Colegu" chuby man , crede-ma pe cuvint ca eu sunt unul dintre cei care chiar am la activ muuuuuulllllte ore de pescuit UL...ca e vorba de biban , clean sau pastrav .
In plus am avut si am chiar detin acum cel putin 3 lansete din gama UL...
Si eu sunt de acord cu faptul ca pescuitul UL este mai potrivit stilului in spinn nu in cast...dar gusturile nu se discuta. :respekt: :respekt:

P.S.
In viziunea celor mai multi producatori de lansete pe plan mondial in gama UL se incadreaza lansetele cu putere de aruncare 0,5-5gr..
Cele de 0,5-2,5 gr se incadreaza in gama XUL ...
Vezi aici:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... tream.html

sau aici:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... reshwater/
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

itza
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de itza » 04 Apr 2016, 19:05

Daiwa presso iprimi echipata cu shimano stradic ci4+ si fir varivas 4xpe 5lb,lansez cu ea voblere Dorado magic 1,8 cm,1gr fara probleme.
Asadar colegu Vali stie ce spune.

chuby man
veteran
veteran

Mesaj de chuby man » 04 Apr 2016, 20:07

vali stratonov scrie:
De aceea am cerut ajutorul celor care detin sau macar au folosit echipanent UL spin
Colegu" chuby man , crede-ma pe cuvint ca eu sunt unul dintre cei care chiar am la activ muuuuuulllllte ore de pescuit UL...ca e vorba de biban , clean sau pastrav .
In plus am avut si am chiar detin acum cel putin 3 lansete din gama UL...
Si eu sunt de acord cu faptul ca pescuitul UL este mai potrivit stilului in spinn nu in cast...dar gusturile nu se discuta. :respekt: :respekt:

P.S.
In viziunea celor mai multi producatori de lansete pe plan mondial in gama UL se incadreaza lansetele cu putere de aruncare 0,5-5gr..
Cele de 0,5-2,5 gr se incadreaza in gama XUL ...
Vezi aici:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... tream.html

sau aici:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... reshwater/
Daca 0.5-2.5g inseamna XUL, atunci eu asta vreau.
Apropos, exista echipament XUL si de casting?
Din partea mea cei care pescuiesc exclusiv cu echipament de casting pot sa o faca si cu snur de fly, este dreptul lor, nu... :respekt:

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 04 Apr 2016, 20:43

chuby,sunt de acord cu tine-casting pentru gama UL-L este un moft insa nu trebuie luati in deradere cei care-l practica.... :wink:

chuby man
veteran
veteran

Mesaj de chuby man » 04 Apr 2016, 21:13

adrian99 scrie:chuby,sunt de acord cu tine-casting pentru gama UL-L este un moft insa nu trebuie luati in deradere cei care-l practica.... :wink:
Pentru mine UL inseamna ceea ce americanii sau japonezii traduc XUL sau HUL
Cei de la Colmic au aceeasi parere ca si mine, incadreaza 0.5-2.5g in categoria UL; poate ca ceea ce pt noi europenii inseamna UL pentru altii obisnuiti mai mult cu multiplicatorul este XUL...
Daca cineva incearca sa ma convinga de superioritatea echipamentului de cast in pescuitul UL comparativ cu cel de spin, este normal sa ma comport asa. Asta incepe sa semene a politica, iar eu urasc politica...
Sa-mi demonstreze un posesor de echipament XUL de cast (lanseta custom+multiplicator tunat) ca poate lansa mai departe sau mai precis decat mine cu un echipament ultraieftin de spin (lanseta de 100 RON de la Baracuda sau ET+ o amarata de Sedona de 500, care a costat 200 RON)
Daca punem un Rarenium de serie marimea 1000 pe o Area Elisium, probabil ca ajungem la jumate din valoarea echipamentului de cast, dar echipamentul asta de spin o sa umileasca echipamentul de cast... :respekt:
PS: Promit ca asta o sa fie ultimul comentariu referitor la cast UL... :headbash:

chuby man
veteran
veteran

Mesaj de chuby man » 05 Apr 2016, 17:44

Ramane sa aleg intre: Cormoran TX4 Motala, Daiwa Presso Iprimi si Colmic Area Trout.
Multumesc tuturor celor care s-au obosit sa-mi raspunda.
Fir intins, tovarasi de suferinta! :respekt:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 05 Apr 2016, 18:20

Lanseta Favorite Solo 602UL 1.83m 0.5-5g Ex. Fast sau Favorite Solo 6102UL 2.08m 0.5-5g Ex. Fast, in opinia mea sunt miez pt UL din toate pdv. Mai putin pretul cca 900 lei.

https://www.youtube.com/watch?v=M5DmXANFrlM

chuby man
veteran
veteran

Mesaj de chuby man » 05 Apr 2016, 19:29

Gogol scrie:Lanseta Favorite Solo 602UL 1.83m 0.5-5g Ex. Fast sau Favorite Solo 6102UL 2.08m 0.5-5g Ex. Fast, in opinia mea sunt miez pt UL din toate pdv. Mai putin pretul cca 900 lei.

https://www.youtube.com/watch?v=M5DmXANFrlM
Va cred, lanseta mea de spin L este Professional 2.03m 2-7g de la acelasi Ucrainian
De la ei m-ar interesa Arena Trout, cand o sa apara si pe la noi... :respekt:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Apr 2016, 09:10

O lanseta buna calitate-pret in gama care te intereseaza e Daiwa Procyon UL 1.80m/0.03-3.5gr. Am achizitionat-o de mult, nu cred ca se mai comercializeaza in prezent.

chuby man
veteran
veteran

Mesaj de chuby man » 07 Apr 2016, 17:26

danone scrie:O lanseta buna calitate-pret in gama care te intereseaza e Daiwa Procyon UL 1.80m/0.03-3.5gr. Am achizitionat-o de mult, nu cred ca se mai comercializeaza in prezent.
O sa caut, multumesc pt. recomandare. :respekt:

Scrie răspuns