Recomandare bat UL pentru pescuit clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Recomandare bat UL pentru pescuit clean
Buna ziua, am pescuit o singura data la clean cu o lanseta catana cx ul de 2.1 cu voblere mici, strike pro, si mi a placut mult stilul UL. As vrea si eu sa mi iau acum un combo Ul, sa merg tot pe catana, mi a mai placut cormoran tx4 motala UL de 1.8 m. Mi se pare mai rigida fata dw catana. Imi puteti recomanda un bat pentru clean, biban, voblere mici, jiguri mici?
Am tot cautat pe foruforum nu prea am gasit multe info despre cormoran vs. Catana sau alte lansete in gama asta de pret. Multumesc
Am tot cautat pe foruforum nu prea am gasit multe info despre cormoran vs. Catana sau alte lansete in gama asta de pret. Multumesc
Re: Recomandare bat UL pentru pescuit clean
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
Salut.Si eu sunt in cautarea unui bat ultralight pt clean si cum ai de unde alege este foarte greu sa faci o alegere buna, totusi eu sunt interesat de perch blade-ul de la energo. deci daca il detine careva este rugat sa dea ceva informatii despre el cum ar fi:cum se comport in drill cu ceva pesti mai marisori, senzitivitate , rezistenta la rupere ...etc

-
- veteran
Salut, eu folosesc Rapture Steyr Rocker si sunt foarte multumit de el. Am pescuit si la clean cu micro voblere si la biban cu jiguri de 0,75 - 3,5g.
-
- veteran
Major craft Bass Para 2,4 m 0,5-5 g sau Daiwa Exceler 2,4 m 2-12 g.
Cum ar trebui sa fie lanseta pt clean fast? Ex fast? Moderate fast? Pescuit in principal cu voblere si uneori cu rotative mici.
Avand in vedere ca pescuiesti la clean cu naluci reactive, eu zic ca o lanseta moderat-fast e ceea ce-ti trebuie si daca pescuiesti de pe mal ai nevoie de o lanseta intre 2,10 - 2,40 m lungime...e buna si cea de 1,8 - 1,9 m atunci cand locul de pescuit este cu vegetatie deasa (tufisuri, copaci, etc.)alex.b scrie:Cum ar trebui sa fie lanseta pt clean fast? Ex fast? Moderate fast? Pescuit in principal cu voblere si uneori cu rotative mici.
Ca si sfat de achizitie...orienteaza-te catre Daiwa Exceller, Rapture...Catana este cam slabuta si peste ceva timp vei vrea sa o vinzi...bineinteles in pierdere. Stima.
Old-ULX, testat la greu in multe situatiuni... 

Vezi daca poti pune mana undeva pe un Formax cortx 662m sa vezi daca iti pace, desi e dat M e un L veritabil, fast si senzitiv, suficient de moale pentru clean. Plaja reala in care merge bine e ~3-8grame. Eu pe asta il folosesc la aplicatiile astea.
Ar merge o mulineta shimano 1000 cat mai usoara si cu 2 tamburi, unul cu mono si unul cu textil. Eu am folosit daiwa exceler 1500 dar o simt cam grea pentru batul asta.
Am avut si daiwa exceler 2.1m 10-20gr, real e un 3-10gr, super si asta dar cu un aspect mai clasic.
UL are aplicatii mai restranse, L mi se pare o alegere mai buna pentru majoritatea situatiilor la clean si biban.
Ar merge o mulineta shimano 1000 cat mai usoara si cu 2 tamburi, unul cu mono si unul cu textil. Eu am folosit daiwa exceler 1500 dar o simt cam grea pentru batul asta.
Am avut si daiwa exceler 2.1m 10-20gr, real e un 3-10gr, super si asta dar cu un aspect mai clasic.
UL are aplicatii mai restranse, L mi se pare o alegere mai buna pentru majoritatea situatiilor la clean si biban.
eu folosesc un cormoran ULS de 1.85m la clean si biban si mi se pare foarte bun la cat costa, e destul de moale pe varf si are ceva rezerva de putere pe cotor pentru pesti mai rasariti, arunca ok voblere de la 2g in sus si jiguri de 1.75g
e mai mult light decat ultralight, nu prea arunca cine stie ce cu voblere de 1g dar in schimb e mai versatil
plus ca astia de la pe*apa au o oferta super si il gasesti la 144lei
iti raman si bani de ceva voblere sau rotative