Recomandare "bat" stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Recomandare "bat" stiuca
Exact la lucrul asta m-am gandit si eu Catalin, o usa de masina sau o alta neatentie nu tine cont de costul batului ... De permis sa zicem ca mi-as permite (normal ar trebui sa strang cureaua in alta parte) totusi 600-700 ron e un buget destul de mare pt. mine ...
Vremurile frumoase au trecut ...
Maniacs atunci scrie in topicul pescuit cu bani putini si sigur iti vor recomanda baietii ceva la pret accesibil oricui.
Toate betele mele sunt cumparate second-hand de pe forumuri si sunt super multumit...Kistler,GLoomis,Lews,St.Croix si pe fiecare am platit in jur de 100-110 euro(450-480 roni)dar am preferat sa cumpar marci consacrate pe piata.Maniacs scrie:Exact la lucrul asta m-am gandit si eu Catalin, o usa de masina sau o alta neatentie nu tine cont de costul batului ... De permis sa zicem ca mi-as permite (normal ar trebui sa strang cureaua in alta parte) totusi 600-700 ron e un buget destul de mare pt. mine ...
La inceputurile mele in pescuitul la rapitori am cumparat si eu, ca toata lumea,ceva mai ieftin dar a trebuit sa le vand dupa 1-2 ani de pescuit dupa ce un coleg m-a lasat sa pescuiesc cateva ore cu un St.Croix...diferenta era mare ,mai ales la pescuitul cu jig sau texas pe substrat unde conteaza mult ce iti transmite in cotor .. intepatul la timp fiind fast adevarat nu doar marcat pe bat.
La inceputul topicului am dat un buget, intre timp pe topic am facut ceva ajustari, n-am stabilit inca exact care e suma pe care o voi pune la bataie, poate 200 ron, poate 700, poate ... cine stie ...vampir scrie:Maniacs atunci scrie in topicul pescuit cu bani putini si sigur iti vor recomanda baietii ceva la pret accesibil oricui.
Suli in general nu-mi place sa iau chestii la mana a doua totusi ramane de vazut care va fi alegerea finala ...
Maniacs sa stii ca Suli chiar stie ce vorbeste dar eu ca pescar de apa curgatoare de pe mal, de Jiu si Dunare nu as achizitiona niciodata un bat de calibru si cu un pret peste buzunarul meu din urmatoarele motive : Vreau un bat de care sa trag fara remuscari , vreau un bat care daca cedeaza in drill sau in butura sa nu ma faca sa imi para rau, vreau un bat care sa faca mai mult decat pretul lui. Cu un bat de 600 ron in sus as simti totusi teama si nu vreau sa simt cu astfel de sentiment mai ales in pescuit. Eu am achizitionat un Savage gear Bushwhacker XLNT 2.43m 10-40g care ma ajutat pe Dunare la salau , avat fara greseala, iar pe Jiu la somn , stiuca chiar si clean. Un bat foarte rezistent, senzitiv si la un pret rezonabil. Fiecare bat depinde de gustul fiecaruia, ce zic eu aici este impresia mea. Daca ai unde sa probezi bete du-te si pune mana pe ele si vezi ce-ti se va potrivi tie ca si extensie, ca si pret etc. Pentru lacuri nu stiu ce este mai potrivit si nu vreau sa ma bag.
- citizenics
- utilizator constant
@vampir, de la ce greutate se incarca bine SG Bushwhacker? Sa inteleg ca e un compromis bun pt. jig si reactive? 

Pe 31 decembrie am avut parte de un pescuit extrem pe Dunare, Cote mici, apa limpede, temperaturi foarte scazute. Am pescuit cu 10-14-17 grame. Tzacuri foarte discrete, sesizate toate foarte bine de bat. Zic eu ca de la 14 grame merge struna batul, nici cu 10-11 grame nu ma plang , aici depinde mult si de cote, de curent, maximul nu il stiu. Sa nu gresesc dar eu sunt obisnuit sa folosesc un bat pentru mai multe specii de peste datorita faptului ca pe Jiu de multe ori pescuind la clean te poti trezi cu o mrena sau marlitza , somotei sau avat in bat. Poate ca asta ma facut sa am mai multa incredere in mana mea decat in bat dar zic ca acest bat nu a ratat nimic, iar in dril cu pesti de 5-6 kg se simte foarte bine pe curent. Am avut si peste de peste 10 kg si nu a cedat. Nu pescuiesc dupa stiuca pentru ca nu este pestele meu favorit dar ce a intrat a fost dovedit si pe vobler si pe twister.
-
- veteran
Desi lanseta este data ca Medium cu putere 10-30g, parerea mea este ca se comporta mai mult ca un Medium-Light. Nu prea are rezerva de putere pe primul tronson si nu prea cred ca poate "juca" corect naluci mai grele de 20g.Maniacs scrie:Modelul asta l-a pipait cineva:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 38109.html
Daca esti din Bucuresti, incearca sa treci pe la noi pe la magazin (Totalfishing) si sunt sigur ca poti gasi o lanseta adecvata in bugetul pe care il ai stabilit.
Dan Stefan are dreptate. e genul de lanseta care da totul dintr-o data, fara rezerva, ca sa zic asa. din pacate, nu prea are nici mult de dat. talonul ia startul odata cu varful:)) exagerez, dar nu cu mult...