RATTLE + SHAD

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tehnic
junior
junior

Mesaj de tehnic » 17 Iul 2005, 22:15

Pana nu dati o bere nu va voi spune ca poate merge si din corpuri de sigurante fuzibile (rapide, din sticla, modele mai mari)
ne vedem pe balta...

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 18 Iul 2005, 10:42

Si tu o cola :lol:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 30 Oct 2005, 22:36

:shock: :shock:

Mah voi nu sunteti normali!!! :lol:
O spun la modul admirativ, nu ca sa va ofensez.
Mai faceti si rattle la shad???
Eu ziceam ca la vobler e suficient....
:shock: :shock: , hai ca acum dorm linistit. :idea: :idea:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 31 Oct 2005, 05:54

Se poate folosi rattle la orice"twister"incorporat,sau daca "twister"-ul e prea mic se poate atasa f. usor pe leader ,efectul fiind acelas.
Atasarea se poate face folosind niste inele taiate din tub siliconic .
Se gasesc si jig-uri(e drept marimi mai mari )ce au atasate rattle.

Plumbii mei suplimentari pusi pe fir(plumbi culisanti) ce intre ei au margele fluorescente au nu numai rolul de a arunca la distanta si mentine la adancimea dorita jig-urile mici folosite de mine ci si de a starnii curiozitatea pestilor prin efectul de rattle.

Jean Scurtu

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 31 Oct 2005, 11:10

Jean Scurtu scrie:...
Plumbii mei suplimentari pusi pe fir(plumbi culisanti) ce intre ei au margele fluorescente au nu numai rolul de a arunca la distanta si mentine la adancimea dorita jig-urile mici folosite de mine ci si de a starnii curiozitatea pestilor prin efectul de rattle.
Nea' Jane,
Am incercat varianta cu plumbi suplimentari pe fir si am avut probleme datorate rasucirii jigului pe dupa plumbi.
Exista o solutie pentru asta ? Trebuie sa fie o proportie intre greutatea jigului si a plumbilor suplimentari ?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Noi 2005, 22:31

Teodor,

Desigur ca e solutie,la fel ca si la pescuitul match,sau cu naluci ,inainte ca montura sa atinga apa franezi cu degetul firul si jig-urile vor ajunge in pozitia dorita,in fata ,fara sa incurci.
Si ar mai fii ceva aruncarile sa nu fie bruste ci ceva mai fin (pe cat e posibil).

Iar daca folosesti cumva textil f. subtire ca linie principala,daca ai fost atent la cele scrise de mine,eu folosesc leader-ul din doua monofilamente.Unul normal de cca.0,5-1m.lungime sau cateodata mai mult functie de conditiile in care pescuiesc(al meu e STREN DE 10LB.deoarece aveam firul asta si nu il foloseam la nimic)ce se leaga in bucla facuta pe textil si pe care pun plumbii suplimentari, margelele si leader-ul propiu zis din mono fluorocarbon(legat de celalalt mono prin intermediul unui vartej simlpu sau triplu,vartej care limiteaza si culisarea plumbilor suplimentari si a margelelor in jos.
Greutatea plumbilor suplimentari pusi pe fir e functie de distanta la care trebuie sa arunc,de viteza curentului apei in care pescuiesc si de existenta sau nu a vantului si tariei lui.

Referitor la existenta unui raport intre greutatea jig-urilor(eu in cele mai multe cazuri pescuiesc cu doua jig-uri ,in tandem, de diferite culori) ideal ar fii ca greautatea lor sa fie mai mare ca a plumbilor suplimentari si atunci nu s-ar incurca de loc,dar eu folosesc acest sistem tocmai ca sa pot folosii jig-uri mai mici la care am intodeauna mai multe atacuri ca la jiguri mai mari(ca greutate a jig-ului si ca marime a carligului).

Intotdeauna caut ca lungimea leader-ului propiu zis din fluorocarbon sa fie mai mica decat a leader-ului din mono normal,tocmai ca daca din neatentie la aruncare se incurca ,se descurca usor(deoarece se incurca pe mono normal ce e mai gros nu pe textil ce e f. subtire).
Daca pescuiesti cu textil subtire si nu folosesti leader-ul din doua bucati in caz de incurcaturi sunt probleme serioase,trebuind cateodata sa rupi din textil si sa refaci montura(eu pescuiesc cu cel mai subtire fir textil ce l-am gasit pe piata mondiala,FIRELINE de 4lb.)

Jean Scurtu

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Noi 2005, 23:51

Nea' Jean,
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles de ce aveam probleme: foloseam dupa firul textil doar un mono obisnuit care e si foarte "moale". Am sa testez si varianta cu fluorocarbon.
Toate cele bune si fir intins !
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 11 Noi 2005, 00:34

Vreau si eu sa am "rattle". :)
Cum se face?
faci un recipient din tabla gen prisma si pui 2 bile in ea?
Dau o BR RC ! :)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 14 Noi 2005, 10:29

incorporezi in shad o carcasa de pix dupa care introduci in el neaparat 3 bile pe care in sudezi apoi la capete . Sa nu uiti sa scri pe capac " salut " ca altfel nu prinzi shalau .
Si sa nu cumva sa uiti de berea aia rece daca tot ti-am zis cum se face ! :P :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 14 Noi 2005, 10:32

In ce shaduri bagi ditai carcasa de pix?k in ale mele de 10cm daca bag asa ceva zici k-s cu icre :lol: :?:

Scrie răspuns