Rasucirea firului la blinker.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- sapsiluap
- utilizator constant
fa un triunghi isoscel-dreptunghic de 3cm cateta, gaureste cu un ac sau carlig acest triunghi(de preferat ipotenuza) de vreo 3-4 ori , apoi treci firul prin gauri... am uitat sa spun triunghiul il faci din radiografi ( dentare daca se poate) , sau orice material mai tare , dar transparent! acest "plastic" il ti cam la 30-50cm de blinker. acum nu zic ca nu o sa se rasuceasca firu` , dar nu o sa se rasuceasca asa mult!
daca plasticul e transparent o sa prindeti si peste ca si cand ati pescui fara acest obiect , sau cel putin asa cred eu...
daca plasticul e transparent o sa prindeti si peste ca si cand ati pescui fara acest obiect , sau cel putin asa cred eu...
- sapsiluap
- utilizator constant
deci... dintr.o bucata de radiografie transparenta , folii de dosar de plastic ( Dosar , NU tiple sau chilot in care se baga hartia), tai un triunghi dreptunghic , cu catetele aprox egale . gauresti una din catete si bagi firul pe acolo (3-4 gauri)... ti bucata de plastic la vreo 40cm de blinker pe fir...
nu pot sa explic alfel...
poate o sa fac poze si o sa va arat...
nu pot sa explic alfel...
poate o sa fac poze si o sa va arat...
Contra rasucirii unele mulinetele au sistem antirasucire eu am testat Twist Buster (Daiwa) care mi s-a parul o chestie destul de destepta. Aseaza firul pe rola sub forma trunchi de con invers cu baza mica spre mulineta. Numai ca incarcarea firului trebuie asezat intr-un mod anume conform schemei recomandate de producator.
Metoda Berkely Trilene recomanda ca sa bobinezi cat mai de des posibil firul in directie antiorara pe rola initiala.
Trabucco de asemenea recomanda rebobinarea cat de des posibila a firului si curatarea lui.
Metoda Berkely Trilene recomanda ca sa bobinezi cat mai de des posibil firul in directie antiorara pe rola initiala.
Trabucco de asemenea recomanda rebobinarea cat de des posibila a firului si curatarea lui.
the angler is catching xxx, not by the lure