rapitorul la artificiala

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

florin1948
veteran
veteran

Re: rapitorul la artificiala

Mesaj de florin1948 » 03 Mai 2012, 05:46

......................................................
Am dat si...si...
Diferente prea mari nu am observat.
Mie unul, pescuitul cu pestisor la rapitori imi displace... pentru ca pierd timp cu prinsul momelii, ma murdaresc, dureaza mult refacerea monturii...

Asa ca mai bine-i la artificiala![/quote]

Absolut de acord cu tine ca este mai elegant la artificiala. Dar ca este si "mai bine ",aici se mai poate discuta. Daca vezi pe unul langa tine ca scoate unul dupa altul la pestisor si tu cu cauciucul nu prinzi nimic, ce faci ? Insisti in continuare cu twistwrul ?
La urma urmei mergem la pescuit,ceea ce presupune ca trebuie sa si pescuim cate ceva.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 03 Mai 2012, 07:23

in mod cert, exista momente pt orice momeala/naluca. Tocmai de aia e frumos, ca nu stii niciodata 100% sigur ca o sa haleasca ce ii dai tu :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 03 Mai 2012, 07:36

florin1948 scrie: Daca vezi pe unul langa tine ca scoate unul dupa altul la pestisor si tu cu cauciucul nu prinzi nimic, ce faci ? Insisti in continuare cu twistwrul ?
La urma urmei mergem la pescuit,ceea ce presupune ca trebuie sa si pescuim cate ceva.
............................................
Mai bine nu-l vad!!!
Am fost spectator la astfel de faze, dar... a apoi a venit si randul meu.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 03 Mai 2012, 08:07

Am fost si eu spectator cand un amic,foarte bun pescar de rapitor,lua mereu si eu "din cand in cand",dar diferenta era ca baiatu'
stia cu ce se mananca spiningul (pescar de competitie) pe cand eu "amator"sadea. In sportul asta ai intr-una de invatat si cel mai bine meseria se fura pe malul garlei de la cei mai buni ca tine.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 04 Mai 2012, 18:21

Eu unu am vazut cazuri in care daca rapitoru' nu voia la natural s-a prins la artificial si invers. Lucru asta s-a intamplat de ceva ori asa ca l-a un moment dat am ajuns sa cred ca e o regula chestia asta, dar acum nu stiu daca este neaparat o regula. In mod sigur stiu ca pestele e imprevizibil. Cand credeam ca, cu adevarat n-o sa prind nimic(aici ma refer la ceea ce mi se spunea ca nu merge sau vremea era ori prea cald ori batea vantu' foarte tare) s-a intamplat sa i-au bucati foarte frumoase si nu una. Altfel, cand eram chitit pe el, pregatit cu tot ce trebuie si alegeam ziua cand sa dau la peste convins ca voi lua ceva, chiar au fost partide cand am citit ziaru fara nici o problema... :D . Asa ca, pestele se joaca cu pescaru cum vrea el :respekt: . Asa ca, fir intins, niciodata sa nu spui niciodata.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 10 Mai 2012, 19:52

Exista o tehnica de pescuit stiuca sau biban cu o montura tip Dracovich pe care pui jumatate de pestisor mort (capul si pana la mijloc) iar la capat se pune un twister. In felul asta se combina atractia nalucii cu gustul si mirosul pestelui natural. La biban se mai pune o lingurita rotativa mica iar in loc de ancora se leaga 2-3m cm de textil si un carlig simplu marisor pe care se trage o rama maI solida. In felul asta se combina cu succes metodele.

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 10 Mai 2012, 21:24

Faza cu rotativa si ramele mi-a adus aminte de o intamplare la Snagov de acum vreo 8-10 ani cand cineva dadea la caras cu arc naditor si rame si s-a intamplat sa agate un vobler la o recuperare. El ce-a facut, l-a legat de fir si i-a pus cateva rame in ancore si dadea asa cu el....il facuse mai apetisant :lol1:

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 12 Mai 2012, 18:35

Ideea este oarecum asemanatoare cu "floacele" care se pun pe ancora din coada voblerului (de regula). Se constata clar ca voblerul devine mai atractiv (in special la clean,biban).

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 08 Iun 2012, 09:37

http://www.youtube.com/watch?v=btolEWBS ... re=related
Cum isi fac unii viata frumoasa....pentru ca respecta natura. Daca mai vrei sa vezi lostrita vie in undita si nu ai bani de Mongolia macar sa dai o fuga in Muntenegtu, Croatia, Slovacia etc.

Scrie răspuns