Problema la avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

andym
junior
junior

Problema la avat

Mesaj de andym » 24 Iul 2012, 10:31

Salutare !

De cateva luni tot insist pe uzina de apa din zona Lugojului ( Balta alimentata de raul Timis, nu foarte mare ca suprafata,nici foarte adanca , si foarte limpede ) plina de peste rapitor, in special avat ( MARE !!! ) si nu am reusit sa pacalesc nici macar unul ! Am incercat toate posibilitatile de la rotative si linguri inguste pana la voblere de suprafata,poppere ..etc.

Problema este ca rapesc ca nebunii aproape toata ziua, dar nu sunt interesati deloc de artificialele mele.

Am prins exemplare frumoase pe rau ( Timis ) in zona apropiata uzinei la :
- Duel Hardcore HHLS 50F / 70F
- Yozuri Eba Shad
- 3d minnow CR
- rapala x-rap
- Cozma A B1
- Rotative Mepps,DAM ( 0,1,2 ), lingurite Berti
- etc

Am incercat pe uzina cu toate de mai sus in combinatie cu monofilament de 0.18 , 0.16 , am incercat si cu inaintas de flourocarbon de 0.16 ... fara nici un rezultat. :wallbash:

Daca poate cineva sa dea sfaturi/sugestii la ce as putea sa mai incerc as fii recunoscator ! :respekt:

Stima !
Andrei

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Re: Problema la avat

Mesaj de Albuletu Alexandru » 24 Iul 2012, 11:06

Desi nu sunt cel mai mare pescar de avat sau de rapitor, in general, as indrazni sa spun ca cea mai mare problema a ta este apa foarte limpede de care ai pomenit mai sus... se stie ca avatul este un peste suspicios care se bazeaza mai mult pe vaz, decat pe oricare alt simt... de multe ori se intampla sa urmareasca naluca metri buni ca in ultimul moment, in loc sa atace, sa se intoarca...
o posibila solutie ar fi sa pescuiesti dimineata foarte devreme - cand rasare soarele sa fii deja cu undita in apa
sau seara tarziu, chiar si pe intuneric fiindca atunci gradul de vizibilitate este mai scazut si avatul nu distinge atat de bine naluca...
Nihil Sine Deo

andym
junior
junior

Mesaj de andym » 24 Iul 2012, 11:35

Merci frumos Alexandru,

Sunt constient de problema apei curate, majoritatea avatilor pacaliti pe rau au fost pe apa putin tulbure sau chiar tulbure rau.
Am sa incerc chiar la rasarit si inainte de a intuneca vreo cateva zile la rand si vedem ce iasa...

Multumesc frumos ! :respekt:

cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 28 Iul 2012, 14:22

Salut,
Incearca si ziua dar cu recuperari foarte rapide (in blana) sub pelicula, incearca si shaduri de 5-7 cm pe jig 10g, si nu in ultimul rand salmo thrill, sa nu folosesti agrafe, si ar fi indicat ca culoarea triplelor si a inelelor despicate pe naluci sa nu fie nikel!

izarian mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de izarian mihai » 28 Iul 2012, 21:31

Incearca sa pui un metru de fluorocarbon ca si inaintas

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 30 Iul 2012, 19:52

izarian mihai scrie:Incearca sa pui un metru de fluorocarbon ca si inaintas
andym scrie:am incercat si cu inaintas de flourocarbon de 0.16 ... fara nici un rezultat.
@ andym: am fost si eu azi la pescuit. avatii au rapit vreo 20 de minute la suprafata, o incantare! n-am prins neam. am incercat poppere, slidere, oscilante, rotative, minnow-uri, chiar si gruburi si shaduri lestate lejer si trase repede. apa chiar tulburie, curent destul de pronuntat, soarele in nori... asta e, se intampla.

andym
junior
junior

Mesaj de andym » 30 Iul 2012, 21:05

@ cociuba.dalin - am prins in stilu' " blana " la shad pe rau, am incercat si pe balta dar NUP !
- am facut tot posibilul sa folosesc agrafe cat mai mici ( acum mi-am luat 8-SNAP-urile de la DAIWA - sunt foarte mici si negre ), ca sa schimbi 20 de naluci la o partida ii mai practica o agrafa, dar am sa incerc si fara, iar triplele si inele le cam schimb la voblere,nu prea am incredere in cele albe sau cromate
- despre Thrill stiu ca se zice ca e un vobler foarte bun, dar la mine nu a dat roade, multi zic ca trebuie sa stii sa pescui cu el, dar nimeni nu zice cum ( rog pe cineva poate nu e asa de secretos sa imi spuna si mie )

@izarian mihai - am incercat cu inaintas, acum am sa trec la tot flourocarbon

@grizzly - am iesit si eu azi, dar am pacalit doar cativa cleni si o mreana pe rau, am sa filmez ceva atacuri partida viitoare cand merg pe uzina si am sa o postezi aici/youtube sa vedeti de ce ma agit eu atat cu tot felu' de minuni :lol:

Multumesc mult pentru sugestii !
Fire intinse !

Andrei :respekt:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 30 Iul 2012, 23:10

Greu , foarte greu de prins avat pe statatoare , fara suvoi sau anafor unde sa stea pestisorii prada , fara bolovani sau copaci in spatelele carora , sa se stranga pestisorii , rapeste fara nici o directie clara , cand intr-o directie cand in alta . De aceea este foarte greu de pacalit. Vezi o saritura , arunci in directia ei si apoi urmeaza o alta in directie total opusa , eu zic sa incerci poppere , sa vina el la naluca , nu ca pe rau sa arunci naluca dupa el , incearca la apus si chiar noaptea dar mai ai rabdare sa inceapa sa se raceasca apa .

andym
junior
junior

Mesaj de andym » 31 Iul 2012, 03:36

@catalin66 - Da, exact asa-i, si partea proasta este ca, este plin de peste mic, are ce manca si de unde alege, poate la toamna cand se mai raceste si se mai ascund din ei.

tibi1991
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tibi1991 » 01 Aug 2012, 15:28

de asta nu am prins eu avat pe Lacult Tisa :)) tot dadeam dupa ei ca un nebun dar nimic... exact cum a zis catalin rapire in fata mea lansez acolo peste 2 min rapeste in spate apoi stanga dreapta si tot asa :) eu chiar nu am incercat toate nalucile de avat ca nu am asa multe ... data vitoare incerc mai multe poate...

Scrie răspuns